10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii, condamnați la victorie cu Finlanda

Tricolorii, condamnați la victorie cu Finlanda

Răzvan Raţ şi colegii săi ştiu că în meciul cu Finlanda nu au voie să greşească
Răzvan Raţ şi colegii săi ştiu că în meciul cu Finlanda nu au voie să greşească

Naționala României întâlnește astăzi, de la ora 21.45 (TVR 1), pe Arena Națională, reprezentativa Finlandei, într-o partidă contând pentru etapa a 9-a (penultima) din grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016, găzduit de Franța. Cele trei puncte puse în joc sunt vitale pentru tricolori, care, dacă vor să pună capăt seriei negre de turnee finale ratate, sunt obligați să și le adjudece, urmând ca în ultimul meci, cu Insulele Feroe, ce va avea loc duminică, de la ora 19.00, în deplasare, să lupte eventual pentru primul loc al grupei, poziția secundă fiind deja asigurată.
După opt runde disputate, clasamentul în grupa F arată astfel: 1. Irlanda de Nord 17 puncte (golaveraj 12-6), 2. România 16 (7-1), 3. Ungaria 13 (6-4), 4. Finlanda 10 (7-8), 5. Insulele Feroe 6 (5-12), 6. Grecia 3 (2:8).
Celelalte două meciuri ale grupei sunt: Ungaria – Insulele Feroe, Irlanda de Nord – Grecia.
Confruntarea România – Finlanda va fi arbitrată de o brigadă din Scoția, compusă din centralul Craig Thomson, asistenții David McGeachie şi William Conquer, adiţionalii Steven McLean şi Andrew Dallas și rezerva Douglas Ross.

Suporterii, asul din mâneca României

Începutul săptămânii a adus o veste cât se poate de bună pentru selecționerul Anghel Iordănescu și pentru tricolori, Comisia de Apel a UEFA luând decizia ca meciul cu Finlanda să se dispute cu spectatori, asta după ce Corpul de Control, Etică şi Disciplină al forului european hotărâse să se joace cu porţile închise ca urmare a incidentelor provocate de suporterii români la partidele cu Ungaria şi Grecia.
Strategul României, Anghel Iordănescu, a salutat ultima decizie și crede că șansele tricolorilor de a câștiga disputa cu Finlanda au crescut simțitor. „Am spus la conferinţa de presă, înainte de a afla decizia UEFA, că am fi avut nevoie de suporteri pe stadion mai mult ca oricând. Atât eu, cât şi jucătorii, am fost încântaţi să aflăm că vom juca împotriva Finlandei, un meci foarte important pentru calificarea la Euro-2016, cu suporteri în tribună. Şi mai mare ne-a fost bucuria să auzim că stadionul va fi plin la ora meciului! Sper ca băieţii să fie în cea mai bună formă şi să învingem un adversar complicat. Dar cu susţinerea atâtor români, din tribune şi, poate, din faţa televizoarelor, dorinţa jucătorilor de a învinge şi de a fi cu un pas mai aproape de turneul final va fi şi mai mare“, a declarat Anghel Iordănescu.
„Ne bucurăm că decizia UEFA a fost suspendată şi că vom avea fanii în tribune. Sper ca la ora meciului să avem un stadion plin care să ne ajute să câştigăm şi să facem încă un pas spre ceea ce ne dorim cu toţii: calificarea la Euro-2016“, a exultat căpitanul României, fundaşul slătinean Răzvan Raţ.
„Mă bucur enorm pentru toţi fanii noştri care
ne-au încurajat atunci când ştiam că vom disputa meciul cu Finlanda cu porţile închise şi care, acum, vor putea fi aproape de noi! Ne dorim un succes pe care să îl dedicăm tuturor românilor care ne-au susţinut în această campanie de calificare la Euro 2016“, a precizat mijlocaşul Gabriel Torje.

„Nu cred că putem rata calificarea“

Cel mai bine cotat antrenor român la ora actuală, Mircea Lucescu, este de părere că România nu poate rata calificarea la CE din Franța. „Nu cred că putem rata calificarea. Am încredere extraordinară în aceşti băieţi pentru ultimele două meciuri. Până la urmă spiritul ăsta românesc trebuie să se vadă. Suntem, totuşi, nişte daci“, a
subliniat „Il Luce“.
Cei care au completat ideea lui Mircea Lucescu au fost Lucian Sânmărtean și Alex Chipciu.
„Meciurile astea două sunt cu o mare încărcătură, dar eu cred că jucătorii sunt pregătiţi şi sunt convins că fiecare dintre noi îşi va face datoria şi vom obţine calificarea. Am putea încheia această campanie de calificare cu două victorii. Avem calitate, avem valoare şi avem şi motivaţie foarte mare pentru a face acest lucru“, a spus Sânmărtean.
„Nu contează cine va juca. Important e ca jucătorul care intră să înscrie, noi să câştigăm şi să mergem la Euro 2016. Chiar nu mai contează nimic decât calificarea în aceste două partide pe care le mai avem. În Finlanda mie mi s-a părut un meci foarte, foarte greu. Ne bucurăm că am câştigat atunci, sper să o facem şi aici“, a menţionat Chipciu.
Altă veste bună a venit din tabăra nordicilor. Selecţionerul Finlandei, Markku Kanerva, l-a „pierdut“ pe mijlocaşul Roman Eremenko (ŢSKA Moscova), care s-a accidentat şi nu va putea evolua contra României și Irlandei de Nord.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS