21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM are meci dificil la Roman

SCM are meci dificil la Roman

Ana Maria Horobeț (la minge) a evoluat sezonul trecut la Roman, dar astăzi va încerca să-și ajute noua echipă să obțină victoria (Foto: Lucian Anghel)
Ana Maria Horobeț (la minge) a evoluat sezonul trecut la Roman, dar astăzi va încerca să-și ajute noua echipă să obțină victoria (Foto: Lucian Anghel)

Cu doar trei puncte în vistierie după patru etape disputate din Liga Națională, handbalistele de la SCM Craiova încearcă astăzi să obțină primul succes în deplasare. Oltencele vor evolua pe terenul formației HCM Roman, partida urmând să înceapă la ora 17.00 (netelevizat).
Gazdele, care au un antrenor vulcanic, Florentin Pera, alcătuiesc o echipă bătăioasă care cu greu cedează puncte pe teren propriu.
De la Roman au venit în vară la SCM Craiova două jucătoare, Băbeanu și Horobeț. Antrenoarea craiovencelor, Simona Gogârlă, își dorește ca formația olteană să facă un joc bun, concretizat prin obținerea de punct sau puncte. „Ne ducem la Roman cu gânduri mari. Este o echipă dificilă, omogenă, cu o apărare foarte bună, dar noi ne vom juca șansa“, a spus Gogârlă.
O problemă importantă pentru SCM Craiova o reprezintă accidentarea Anei Apipie din meciul de sâmbăta trecută cu Brașovul. Tânăra jucătoare va fi indisponibilă mai bine de o lună. „În cel mai fericit caz, va sta șase săptămâni. Are o ruptură incompletă a ligamentului colateral intern și are și leziuni fibrilare la nivelul ligamentului încrucișat anterior. Meniscul nu este afectat, dar trebuie să stea 10-12 zile cu piciorul imobilizat, apoi va începe recuperarea. În condițiile acestea, avem nevoie de cel puțin două jucătoare la linia de nouă metri, mai ales că vom debuta și în cupele europene. La linia de nouă metri, jucătoarele nu trebuie să se înțeleagă din semne, ci din priviri“, a mai spus Gogârlă în cadrul emisiunii „Divizia Locală“ de la Digi24 Craiova.

Au trei meciuri în nouă zile

Handbalistele craiovene vor avea parte de trei partide în nouă zile, după care campionatul se va întrerupe pentru o acțiune a naționalei, un turneu de pregătire în Muntenegru. După partida de la Roman pentru SCM vor urma jocul de miercuri din deplasare cu U Cluj, apoi sâmbătă acasă cu CSM Ploiești. Antrenoarea Simona Gogârlă și-a propus să obțină din aceste trei partide minimum șase puncte, dacă nu chiar nouă, adică speră la două sau trei victorii.
În anii anteriori, postul de poartar era foarte bine acoperit în echipa craioveană. Ildiko Barbu, apoi Ionica Munteanu și Mirela Pașca au oferit siguranță echipei. Acum, între buturi stau sârboaica Zivkovic și Diana Petrescu. Aceasta din urmă chiar a fost convocată la națională, în urma prestațiilor sale din debutul campionatului. Vestea îmbucurătoare este că Mirela Paşca va fi, în curând, aptă de joc. „Mirela a fost la un ultim control la Timișoara, iar medicul i-a spus că poate începe ușor-ușor să nu forțeze. Portarul depinde foarte mult și de apărare. Trebuie ca și jucătoarele celelalte să ajute portarul. Diana Petrescu a avut câteva faze bune de apărare, chiar a fost selecționată la lot. Sperăm să închidă poarta așa cum ne dorim cu toții. Diana nu a făcut pregătirea din vară cu noi. Am crezut că portarul Zivkovic ne poate ajuta un pic mai mult, dar se pare că nu. Să sperăm că pe viitor va reuși“, a completat Gogârlă pentru sursa mai sus menționată. Antrenoarea a recunoscut că se supără când nu reușește să facă ce și-a propus: „Uneori, aș intra în teren să pot ajuta. Sunt momente în care fac un pas spre teren. Am venit să fac rezultate bune, pun suflet și sunt supărată că nu am reușit să fac ce mi-am propus“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS