10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFerfelea știe ce are de făcut

Ferfelea știe ce are de făcut

Viorel Ferfelea este conştient că are de recuperat la capitolul fizic (Foto: csuc.ro)
Viorel Ferfelea este conştient că are de recuperat la capitolul fizic (Foto: csuc.ro)

Rechemat sub „arme“ de oficialii CS Universitatea Craiova, Viorel Ferfelea face eforturi considerabile în cadrul cantonamentului de la Fugen ca să revină la forma bună din turul campionatului trecut și
să-și relanseze cariera după ce devenise un simplu spectator în partea a doua a sezonului. Ferfe a și marcat în Austria, cu FC Vaduz, dar a impresionat prin viziunea jocului și pasele decisive pe care le-a dat pentru colegii din atac, lucruri despre care spune că nu le-a dobândit pe parcursul carierei, ci s-a născut cu ele.
„Deocamdată au decurs bine antrenamentele din Austria. Este o perioadă grea, de pregătire, în care trebuie să acumulăm pe partea fizică. Avem niște meciuri în care trebuie să punem la punct ultimele detalii, pentru că urmează imediat campionatul și nu avem timp să facem multe încercări. Ar fi bine să înscriem cât mai multe goluri în aceste jocuri de verificare. E fotbalul pe care eu îl agreez, un fotbal ofensiv, cu foarte multe faze de poartă. Dar nu se compară un meci amical cu unul de campionat. Oricum, cel mai important este să nu apară accidentați“, a spus „Omul foarfecă“, pentru site-ul oficial.
„Am avut câteva pase bune până acum, este adevărat. Este o chestie personală. Fiecare jucător are calitățile lui. Acestea sunt ale mele, cu ele m-am născut, nu le-am antrenat, sunt de la Dumnezeu. Jucătorul care încearcă de multe ori aceste pase are și nereușite, dar atunci când îți reușește una poate însemna un gol și poate aduce victoria echipei. Nu mi-am propus să devin cel mai bun pasator din Liga I, dar, dacă s-ar întâmpla, ar fi bine atât pentru mine, cât și pentru echipă“, a completat Viorel Ferfelea.

„Îmi doresc să jucăm într-o cupă europeană“

Mijlocașul de 30 de ani a recunoscut că nu este la capacitate maximă din punct de vedere fizic, dar garantează că va fi în curând și speră să-și pună amprenta asupra jocului și să termine cu CS Universitatea Craiova pe un loc de Liga Europa. Ferfelea dorește să nu fie comparat de suporteri cu Brandan, jucător care a preferat să joace pentru ASA Târgu Mureș în noul sezon, și speră ca fanii din Bănie să vină într-un număr cât mai mare la stadion și să-i susțină pe alb-albaștri.
„Eu îmi doresc să revin fizic cât mai repede, iar meciurile sunt un bonus pentru mine. Mai am de lucrat pe parte fizică și sper cât mai repede să-mi găsesc forma fotbalistică. Suporterii susțin că e mai bine cu Ferfelea decât cu Brandan, că acțiunile sunt mai rapide? Ei văd meciurile din exterior, antrenorul are altă viziune. Noi suntem doi jucători diferiți și important este ca echipa să aibă rezultate. Cu mine, fără mine, cu Brandan, fără Brandan, chiar nu contează. Important e ca atunci când vom trage linie la sfârșit să fim măcar cu o treaptă mai sus față de campionatul trecut. Vreau să fiu sănătos, să am o evoluție cât mai bună prin care să ajut CS Universitatea. Iar pentru echipă îmi doresc să terminăm cât mai în față, să prindem play-off-ul și să jucăm într-o cupă europeană. Asta își dorește toată lumea din Craiova. Suporterilor le transmit să vină în număr cât mai mare la stadion. Începe un nou campionat, iar fără ei este greu. Atunci când vin în număr mare, randamentul nostru crește și împreună cu ei vom avea rezultate bune“, a declarat Viorel Ferfelea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS