12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Satelitul“ CSU, orientat spre promovare

„Satelitul“ CSU, orientat spre promovare

Juniorii de la CSU II vor primi ajutor de la prima echipă pentru meciul de pe „Extensiv“ (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Juniorii de la CSU II vor primi ajutor de la prima echipă pentru meciul de pe „Extensiv“ (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea II Craiova a câștigat campionatul județean, Cupa României Dolj, dar obiectivele acestea pălesc pe lângă ce se dorește, pentru provocarea finală: promovarea în Liga a III-a. Practic, toată munca de un an are finalitate în barajul ce face trecerea în eșalonul trei, gruparea alb-albastră având-o oponentă pe campioana Mehedințiului, Pandurii Cerneți. Bătălia va avea două acte, turul este programat sâmbătă, de la ora 17.30, pe arena „Extensiv“, iar returul se va desfășura săptămâna viitoare pe stadionul „Termo“ din Turnu Severin.

Daniel Mogoșanu: Toată lumea este foarte motivată să câștige

Imediat după tragerea la sorți, antrenorul echipei secunde a CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoșanu, a afirmat, pentru GdS, că nu-l interesează prea tare formația adversă, ci modul în care se mobilizează elevii săi, cum știu să gestioneze situațiile din meciuri, considerând că, dacă își respectă sarcinile din teren, nu au cum să nu-și ducă misiunea la bun sfârșit. Invitat joi seară la emisiunea „Repriza de Sud“ de la Alege TV și Radion Sud, „Mogo“ și-a menținut ideea și a adăugat că nu-și face probleme în privința deznodământului confruntării de pe „Extensiv“. Optimismul afișat este bazat și pe faptul că a primit ajutoare de la prima echipă, în speță portarul Cătălin Straton, fundașii Vlad Marcu și Adrian Avrămia, mijlocașii Adrian Cârstea, Nicușor Bancu, Andrei Sin și atacanții Andrei Ivan și Andrei Herghelegiu.
„Sunt foarte liniștit în privința acestui baraj și nu o spun subestimând adversarul, ci pentru că echipa s-a pregătit foarte bine și toată lumea este foarte motivată să câștige. Dacă noi jucăm ce trebuie, nu ne poate surprinde cu nimic echipa din Cerneți. Nu-mi era teamă nici dacă abordam meciul cu juniorii mei, pentru că au demonstrat-o și meciul din Cupa României că sunt capabili atât fizic, cât și psihic să câștige un meci cu miză. Faptul că a rămas acasă nea Sorin Cârțu și cu cei șapte jucători de la echipa mare, pe Marcu nu îl pun la socoteală, pentru că el a jucat mai mult la noi, la echipa a doua, ne dă o siguranță și mai mare. Nu concep să nu câștigăm foarte clar acest meci tur, pentru ca nea Sorin și băieții să plece liniștiți în cantonamentul din Austria, iar noi să abordăm manșa a doua cu acești copii talentați pe care îi avem la centru. Nu îmi este teamă de arbitraj. Repet: băieții să joace ce le cerem noi și nu avem motive de îngrijorare“, a spus Daniel Mogoșanu.

Sorin Cârțu: Trebuie să fie o diferență elocventă între cele două echipe

Nici directorul tehnic al echipei mari, Sorin Cârțu, nu concepe un eșec, considerându-i net superiori pe alb-albaștrii lui Daniel Mogoșanu.
„Trebuie neapărat să câștigăm și echipa să promoveze în Liga a III-a, ăsta e obiectivul. Eu ajut doar cu un sfat și cu cei opt jucători pe care i-am dat la echipa a doua, iar meciul îl pregătește Mogoșanu și cei de la centrul de copii și juniori. Dar un lucru este cert: nu concepem un rezultat negativ în această dublă. Trebuie să fie o diferență elocventă între cele două echipe, pentru că sunt fotbaliști care au evoluat în Liga I și întâlnesc jucători de Liga a IV-a. La un astfel de meci nu trebuie să-ți faci griji nici măcar de arbitraj“, a declarat Sorin Cârțu, pentru GdS.
„Sorinaccio“ a mărturisit că sunt ceva probleme medicale cu portarul Cătălin Straton, care s-a accidentat la antrenamentul de miercuri, dar că este posibil să fie recuperat până la ora jocului. În cazul în care se decide ca Straton să fie menajat, în lotul de 18 va fi cooptat Cristian Dică. Iată restul jucătorilor care se vor regăsi, cu siguranță, pe foaia de joc în meciul de sâmbătă cu Pandurii Cerneți: Laurențiu Popescu – Vlad Marcu, Cosmin Ciocoteală, Adrian Avrămia, Robert Gârbiță, Vlad Georgescu, Mihai Ghincea, Alex Dinu, Nicușor Bancu, Adrian Cârstea, Angelo Iuga, Andrei Sin, Alin Manea, Dan Căpățână, Andrei Herghelegiu, Andrei Ivan, Sergiu Jurj.

Silviu Bogdan: Va fi o atmosferă frumoasă

Președintele AJF Dolj și totodată managerul centrului de copii și juniori al CS Universitatea Craiova, Silviu Bogdan, a afirmat că își dorește ca fair-play-ul să primeze în duelul cu Pandurii Cerneți, anunțând și prezența unei galerii oaspete pe „Extensiv“. Acesta a mai spus că după meciul tur al barajului va avea loc și premierea echipelor fruntașe din Dolj la nivel de Liga a IV-a, a V-a și juniori.
„Noi ne-am ocupat cu atenție de organizarea acestei partide și sperăm să fie un spectacol fotbalistic, în care să primeze fair-play-ul. Am informații că vor veni și cu galerie cei de la Cerneți, cu vreo cinci autocare, deci vreo 200 de inși. Cred că va fi o atmosferă foarte frumoasă, ținând cont că și noi vom avea mulți susținători. În plus, după meci va avea loc premierea tuturor echipelor din județul Dolj, seniori Liga a IV-a și a V-a și juniori. Locurile doi și trei vor primi cupe și diplome, iar locurile întâi vor primi și medalii“, a declarat Silviu Bogdan, pentru GdS.

Rodinel Firu: Noi venim să jucăm

În tabăra mehedințeană optimismul este moderat. Președintele clubului Pandurii Cerneți, Rodinel Firu, și delegatul echipei, Petre Ciocârlan, au afirmat că elevii lui Mădălin Lazăr nu vin în excursie în Bănie, ci vor încerca să scoată un rezultat cât mai bun, astfel încât în retur să păstreze șanse pentru promovare.
„Am pregătit bine meciul. Nu putem spune că facem egal sau că-i batem, cum s-au lăudat ei că ne dau 5-0 sau 6-0. Noi venim să jucăm. Dacă așa au vrut sorții, să cădem cu CS Universitatea II Craiova, care e o echipă bună, iubită în toată Oltenia… Una peste alta avem și aceleași culori. O să vedeți mâine (sâmbătă – n.r.) la meci cum va veni publicul de la Cerneți, cu alb și albastru… O să avem și galerie, bineînțeles. Suntem o comună de 11.000 de locuitori, nu suntem oricine și suntem și la trei kilometri de Severin. Noi sperăm să umplem patru, cinci autocare. E rău că lumea sâmbăta mai și lucrează, la noi în zonă mulți se ocupă cu grădinăritul. Dar sperăm ca tineretul să fie în tribune, alături de noi“, a declarat Rodinel Firu, pentru GdS.
„Vom veni pregătiți la Craiova, cu galerie, cu de toate. O să ne jucăm șansa, pentru că scorul pleacă de la 0-0. Ar fi bun și un egal, dar acum ce o vrea Dumnezeu“, a spus Petre Ciorcârlan, pentru GdS.

Programul meciurilor de la baraj

CS Universitatea II Craiova (DJ)    –    Pandurii Cerneţi (MH)
Sporting Turnu Măgurele (TR)    –    AS Milcov (OT)
Măgura Cisnădie (SB)    –    Flacăra Horezu (VL)
Cetate Deva (HD)    –    Gilortul Târgu Cărbuneşti (GJ)
Performanţa Ighiu (AB)    –    Progresul Pecica (AR)
Unirea Mirceşti (IS)    –    Speranţa Răuceşti (NT)
Petrolistul Boldești (PH)    –    Unirea Fierbinţi (IL)
Olimpia II Satu Mare (SM)    –    Luceafărul Bălan (SJ)
Inter Dorohoi (BT)    –    Bucovina II Pojorâta (SV)
ASU Politehnica Timișoara (TM)    –    Voinţa Lupac (CS)
Comuna Recea (MM)    –    Voinţa Cetate (BN)
FC Voluntari II (IF)    –    Arsenal Malu (GR)
FC Aninoasa (DB)    –    Unirea Bascov (AG)
Înfrăţirea Agromec Hărman (BV)    –    Viitorul Ungheni (MS)
Olimpia Rm. Sărat (BZ)    –    Avântul Valea Mărului (GL)
Viitorul II Constanţa (CT)    –    Granitul Babadag (TL)
Odorheiu Secuiesc (HR)    –    CS Nemere (CV)
Victoria Traian (BR)    –    CS Panciu (VN)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS