5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBox: Craioveanul Florin Gabriel Dinu, medaliat cu argint la Europene

Box: Craioveanul Florin Gabriel Dinu, medaliat cu argint la Europene

Florin Gabriel Dinu alături de antrenorul său, Marcel Sârba
Florin Gabriel Dinu alături de antrenorul său, Marcel Sârba

Pugiliștii români Cosmin Gîrleanu (cat. 44-46 kg), Florin Gabriel Dinu (50 kg) şi Alberto Cristian Florin Biro (75 kg) și-au trecut în palmares medaliile de argint la Campionatele Europene de la Lvov (Ucraina), fiind învinși în finalele disputate sâmbătă, informează TVR.

Cosmin Gîrleanu a fost întrecut în ultimul act al categoriei 44-46 kg de georgianul Sahil Alahverdovi, la puncte, adversarul primind decizia în unanimitate (0-3). În semifinale, românul s-a impus la puncte în faţa galezului James Probert, la puncte, primind decizie favorabilă din partea a doi din cei trei arbitri judecători.

Craioveanul Florin Gabriel Dinu (CSM-CFR Marfă IRLU Craiova, antrenor Marcel Sârba) a fost întrecut şi el la puncte (0-3) de ucraineanul Andrei Matiaş, în finala cat. 50 kg.

Alberto Cristian Florin Biro, vicecampion european de cadeţi, anul trecut, la Anapa (Rusia), a pierdut la puncte în faţa germanului Oronzo Birardi (0-3), în finala cat. 75 kg.

Ucraina a obţinut cele mai multe titluri, patru, urmată de Anglia, cu două, Georgia, Danemarca, Turcia, Azerbaidjan, Irlanda, Belarus, Germania, câte unul. Ucraina a avut cei mai mulţi reprezentanţi în finale, şapte, urmată de Azerbaidjan (6), Irlanda (4), Turcia (4), România (3).

La competiţie s-au aliniat 220 de sportivi din 27 de ţări, România participând cu 8 boxeri.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS