5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJunioarele de la FEFS merg mai departe

Junioarele de la FEFS merg mai departe

Două echipe de junioare (IV și V) de la Handbal Club Universitatea FEFS Craiova au obținut săptămâna trecută calificarea în fazele superioare ale Campionatului Național.
Junioarele IV au participat la Eurozona RO 4 (zona Olteniei) la Râmnicu Vâlcea și s-au calificat la turneul semifinal, iar junioarele V au câștigat turneul semifinal de la Timișoara, calificându-se cu victorii pe linie la turneul final.
Cum turneele au avut loc în aceeași perioadă, antrenorii de la HC Universitatea FEFS, Marian Mitroi și Remus Fumurescu, au fost nevoiți să meargă fiecare la un turneu, însoțiți de ajutoarele de nădejde în pregătirea echipelor, Gabriela Niculeț și Lavinia Firan, studente la FEFS.
Marian Mitroi a condus de pe margine junioarele IV, care au întâlnit la turneul zonal de la Vâlcea echipele HC „Mory Torok“ Râmnicu Vâlcea, CSS 2 Craiova, LPS Slatina, CSS Corabia, CSS Drobeta Turnu Severin și CSS Caracal. Cu patru victorii și două înfrângeri, jucătoarele de la FEFS au ocupat locul patru, ultimul calificant la turneul semifinal, acolo unde vor mai merge Chimia Râmnicu Vâlcea, HC „Mory Torok“ și CSS Caracal.

Craiova, cu patru echipe la turneul zonal

La turneul zonal de la Vâlcea au participat 11 echipe, dintre care patru de la cluburi din Bănie, HC Universitatea FEFS, HCM, CSS și CSS 2 – Clubul Sportiv Handbalstar. Prezența a patru formații din același oraș, dar din cluburi diferite, reprezintă un lucru unic în țară și dovedește că handbalul juvenil craiovean are multe fetițe talentate care peste câțiva ani pot fi o soluție pentru echipa de senioare de la SCM Craiova.
Rezultatele înregistrate de fetele de la HC Universitatea FEFS: 16-17 cu HC  „Mory Torok“ Râmnicu Vâlcea, 14-9 cu CSS 2 Craiova, 18-6 cu LPS Slatina, 26-13 cu CSS Corabia, 24-19 cu CSS Drobeta Turnu Severin și
16-22 cu CSS Caracal.
Antrenorul Marian Mitroi a spus că accederea echipei HC Universitatea FEFS la turneul semifinal al junioarelor IV reprezintă o performanță pentru club: „Echipa noastră are o medie de vârstă de 12 ani și a concurat cu formații care aveau și fete de 13 ani. A fost un turneu foarte greu, cu trei meciuri pe zi. Consider că ideea ca partidele să fie conduse de un singur arbitru nu a fost prea bună, pentru că la acest nivel se joacă handbal, nu glumă. Am sperat că ne vom califica, dar știam că va fi dificil, mai ales cu echipele din Vâlcea. În final am ocupat locul patru și acum ne pregătim de turneul următor“.

Victorii pe linie la Timișoara

La Timișoara, HC Universitatea FEFS Craiova a mers cu două grupe, coordonate de profesorul Remus Fumurescu. Una a câștigat turneul semifinal, iar cealaltă s-a clasat pe locul șapte, din opt echipe participante, dar oricum nu avea drept de calificare mai departe. HC Universitatea FEFS 1 a obținut patru succese categorice: 24-3 cu HC Mory Torok Vâlcea, 17-9 cu HC Jimbolia, 23-7 cu CS Giarmata și 11-6 în finala cu HC Vulcan. Jucătoarea craioveană Maria Tudorache a fost golgheterul competiției și totodată a fost desemnată cea mai bună jucătoare a turneului.
„Față de turneul junioarelor IV, de la Vâlcea, la junioare V, adică la minihandbal, ne-a fost ușor să câștigăm turneul de la Timișoara, deoarece fetele sunt pe an de vârstă. În luna iunie va fi turneul final, cu 16 echipe împărțite în patru grupe. Noi vom fi cap de serie, deci vom fi avantajați, deoarece vom fi în grupă cu echipele clasate pe locurile doi, trei și patru de la celelalte turnee semifinale“, a spus Remus Fumurescu pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS