10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCSU Craiova, în cădere liberă

CSU Craiova, în cădere liberă

Rocha (la minge) şi colegii săi nu au găsit drumul spre gol la Botoşani (Foto: csuc.ro)
Rocha (la minge) şi colegii săi nu au găsit drumul spre gol la Botoşani (Foto: csuc.ro)

După seria incredibilă de 19 etape fără înfrângere, cu unele meciuri excelente, CS Universitatea Craiova a început să le arate suporterilor şi faţa urâtă, în sensul că nu a mai câştigat de cinci etape şi etalează un joc de toată jena. După „coşmarul“ cu Braşovul, gruparea din Bănie a făcut doar act de prezenţă în Moldova, pierzând cu 2-0 întâlnirea cu FC Botoşani. Evoluţia alb-albaştrilor a fost şi de această dată mediocră, au „reuşit“ să şuteze o singură dată pe poartă (Bawab ’84) şi au fost înghesuiţi în propria jumătate de teren în majoritatea timpului. Golurile învingătorilor au fost marcate de Acsinte (‘25) şi Batin (‘86), ambele pe fondul unei defensive visătoare.
FC Botoşani: Lazar – Patache, Ngadeu, Tincu, Acsinte – Danci – Ivanovici (‘61, Ngankam), Vaşvari, Croitoru, Quenten (‘78, Batin) – Hadnagy (‘88, Ianc). Antrenor: Leo Grozavu.
CSU Craiova: Bălgrădean – Dumitraş, Acka, Izvoranu (‘17, Kay), Vătăjelu – Băluţă (‘57, Ivan), Madson, Mateiu (‘75, Herghelegiu), Briceag – Nuno Rocha, Bawab. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.
Cartonaşe galbene: Vaşvari, Batin / Madson, Băluţă.
Au arbitrat: I. Călin – G. Bârjac, D. Hulubei.

Cârţu: E normal să fim îngrijoraţi

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, a afirmat că jucătorii săi nu şi-au respectat sarcinile de joc şi a admis că echipa este în criză. „Am întâlnit o echipă cu o agresivitate bună, căreia nu i-am făcut faţă. Ne îngrijorează faptul că am primit al 17-lea gol dintr-o fază fixă, pentru că jucătorii noştri ştiau sigur ce trebuie să se întâmple la acea fază. Au fost surprinşi încă o dată, pe neparticiparea domnului Băluţă, care uită din sarcinile de joc, şi a domnului Bawab. Lucrurile erau stabilite, se ştia cine trebuie să vină la zidul respectiv, ştiam că de foarte multe ori bat loviturile repede. Aşa s-a întâmplat şi la meciul cu Rapid şi au studiat asta la tv, aveau caracterizarea jocului echipei FC Botoşani. Mă îngrijorează situaţia din ultimul timp şi o să vedem ce putem face în continuare. Am vorbit cu jucătorii, explicaţii găsim tot timpul, dar mai puţin ne interesează. Dacă vor să dea explicaţii, să o facă în teren. Este posibil să nu mai fie motivaţi după ce am aflat că nu o să jucăm în cupele europene, dar ăsta e mai mult un alibi, pentru că meseria fiecăruia dintre ei este de fotbalist şi trebuie să joace, să-şi prezinte calităţile. Suntem la al cincilea joc fără victorie şi e normal să fim îngrijoraţi“, a spus Cârţu.

S-a lăsat şi cu blesteme

Strategul alb-albaştrilor a explicat şi absenţele din lot, devenind irascibil atunci când a fost amintit meciul cu Braşovul. „Târnăcop a rămas acasă pentru că a fost accidentat, are o pubalgie, la fel Achim şi Curelea. În privinţa lui Frăsinescu, pot spune că am ales alt jucător în locul său pentru că în ultimul timp a făcut foarte multe greşeli şi echipa a suferit din cauza asta. A primit goluri capitale. Legat de speculaţiile de blat de la meciul cu Braşovul, o iau pe urma lui Salam: «cine a făcut să ia sicrie şi lumânări, iar cine acuză şi n-are probe, tot la fel». De când am anunţat că vrem locul trei… sunt vreo şapte puncte pierdute pe mâna arbitrilor, mai sunt vreo patru, cinci sau şapte pe mâna noastră şi tot aşa. Să vedem câte puncte putem să luăm până la sfârşit“, a tunat Sorin Cârţu.

Săndoi: Am făcut greşeli de poziţionare

Antrenorul CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a admis că elevii săi sunt de nerecunoscut şi că se încearcă „reconectarea“ la fotbal. „Am făcut greşeli de poziţionare, am fost surprinşi la acea fază fixă. Erau doi jucători care îşi ştiau rolurile, care trebuia să blocheze acţiunea, dar nu au fost acolo. La golul doi la fel, o nouă greşeală de poziţionare. De la acea decizie de la UEFA şi motivaţia jucătorilor e posibil să fi scăzut. Din păcate, suferim. Nu reuşim să împingem jocul spre poarta adversă, nu avem posesie, nu surprindem nici pe contraatac. În momentul de faţă, nu avem un vârf gen pivot, care să protejeze, să aştepte oamenii. Este îngrijorător că nu
ne-am creat faze de gol. Jocul nu mai are consistenţa dinainte. Vom încerca în etapele următoare să remediem problemele“, a declarat Săndoi.

Bălgrădean: Suntem într-o cădere liberă

Nici jucătorii Craiovei nu-şi explică regresul, dar speră să se redreseze.
„Suntem într-o cădere liberă. Trebuie să ne revenim pentru meciul de sâmbătă, cu CSMS Iaşi, care va fi la fel de dificil ca şi acesta. La orice echipă sunt suişuri şi coborâşuri. N-am pierdut 19 etape la rând, iar asta este a treia înfrângere în 24 de etape de când au venit Sorin Cârţu şi Emil Săndoi la echipă. Este adevărat că nu mai avem acel joc al nostru şi v-am spus: suntem într-o pasă proastă, dar trebuie să trecem peste ea. Trebuie să ne revenim“, a declarat portarul Cristi Bălgrădean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS