10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii, cotonogiți de ruși

Alb-albaștrii, cotonogiți de ruși

Jucătorii Craiovei (albastru) nu au reuşit să obţină un rezultat bun în faţa ruşilor de la Anji (Foto: csuc.ro)
Jucătorii Craiovei (albastru) nu au reuşit să obţină un rezultat bun în faţa ruşilor de la Anji (Foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova a fost depășită ieri, scor 0-1, de formația rusă Anji Mahacikala, acesta fiind al treilea și totodată ultimul joc amical disputat în primul cantonament din Antalya. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Maksim Andreev în minutul 61. Alb-albaștrii au avut șansa egalării de trei ori, prin Andrei Ivan (69, 81) și Frăsinescu (70), dar reluările lor nu și-au atins scopul.
CSU, prima repriză: Bălgrădean – Dumitraş, Acka, Izvoranu, Briceag – Târnăcop, Madson, Cârstea, Erikson (în probe, din Insulele Capului Verde) – Băluţă, Herghelegiu (39, Ivan).
CSU, repriza a doua: Brac (62, Straton) – Achim, Acka, Frasinescu, Briceag – Manea, Mateiu, Brandan, Varga – Bawab, Ivan.
Anji: Krivoruchko – Aravin, Gadzhibekov, Zotov, Chirkin, Maksimov, Amadou, Konkov, Leonardo da Silva, Boli Yannik, Maksim Andreev.
În minutul 37 al întâlnirii, Andrei Herghelegiu a fost faultat dur la mijlocul terenului, în dreptul băncilor de rezerve, de unul dintre fundașii rușilor, iar directorul tehnic al CSU, Sorin Cârțu, a sărit ca „ars“, fiind la un pas să-l lovească pe autorul intrării. Partida a fost reluată după aproximativ două minute fără atacantul Craiovei, care a fost dus pe brațe la vestiar. Accidentat a părăsit terenul și portarul Bojan Brac, acesta părăsind terenul imediat după primirea golului. De altfel, disputa a avut mai multe momente tensionate pricinuite de faulturi dure. A existat și o eliminare din tabăra lui Anji, Maksimov a părăsit terenul încă din minutul 25, după ce a primit două cartonașe galbene în aceeași fază: primul pentru un fault asupra lui Băluță, al doilea pentru proteste. Meciul a continuat însă tot 11 contra 11, potrivit protocolului.
În primele două amicale din Antalya, CSU a remizat, scor 1-1, cu Genclerbirligi, și a învins cu 3-0 pe Khazar Lankaran.

Cârţu: Mă deranjează superficialitatea

La finalul partidei, directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, a fost foarte supărat pe jucătorii săi, în special pe cei din defensivă. „Orice înfrângere, chiar dacă e într-un meci de pregătire, îţi crează o stare de supărare. Mă deranjează superficialitatea. Aşa e la la noi, la români, când e ultimul joc al stagiului de pregătire, băieţii se gândesc la relaxare, la ce va fi în cele trei zile de pauză. Ştiam ce va fi cu o echipă din spaţiul ex-sovietic. M-a supărat cum am luat golul, după o degajare a portarului advers, pe axul central, iar fundaşii şi mijlocaşii centrali nu fac nimic să respingă”, a spus Cârţu, arătându-se îngrijorat de starea de sănătate a lui Andrei Herghelegiu: „Sper ca Herghelegiu să nu aibă nimic, la ligament, după ce l-a aruncat ăla peste banca lor. Că şi aşa avem alţii pierduţi prin pregătire”.

Din rândul jucătorilor, mijlocaşul Alexandru Mateiu a recunoscut că el şi colegii săi nu au făcut o partidă prea bună contra lui Anji Mahacikala. „Am întâlnit o echipă foarte bună, care este pe locul unu în liga a doua din Rusia. O echipă agresivă, care a jucat foarte bine. E bine că ne-am făcut şi noi jocul, ne pare rău că nu am obţinut un rezultat mai bun. Domnul Cârţu ne-a certat astăzi pentru că vrea să câştigăm fiecare joc. Avem acum trei zile libere, apoi urmează un nou stagiu de pregătire cu multe amicale. Sper să ne pregătim bine şi să avem rezultate bune atunci când va începe campionatul“, a spus mijlocaşul Alexandru Mateiu.

Primul cantonament s-a terminat

CS Universitatea Craiova a încheiat ieri-seară primul stagiu de pregătire pe care l-a susținut în Belek, la resortul Papillon, urmând să-și mute cartierul general în aceeași stațiune, la Kaya Palazzo, unde vor începe un nou cantonament (29 ianuarie – 12 februarie). Începând de astăzi și până joi, alb-albaștrii sunt liberi, având opțiunea de a se întoarce în țară sau de a vizita Antalya împreună cu soțiile sau prietenele.
Iată programul jocurilor amicale din cel de-al doilea stagiu: 31 ianuarie – Pogon (Polonia, Liga I, locul 7), 1 februarie – Kuban Krasnodar (Rusia, Liga I, locul 8), 4 februarie – FC Shanghai East Asia (China, Liga I, locul 5), 6 februarie – Jagiellonia (Polonia, Liga I, locul 5), 8 februarie – Wisla Cracovia (Polonia, Liga I, locul 3), 9 februarie – Pakhtakor (Uzbekistan, campioana en-titre), 11 februarie – Sheriff Tiraspol (Moldova, Liga I, loc 3).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS