6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova a dat lovitura cu Boltic

Craiova a dat lovitura cu Boltic

După mai bine de două luni de „secetă“, echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a obținut duminică seară o victorie importantă în campionatul intern, în primul meci din returul Ligii Naționale. Oltenii s-au impus, pe teren propriu, în fața formației BC Mureș, cu scorul de 72-66, și au părăsit penultimul loc.
Partida din Sala Polivalentă a început sub semnul echilibrului, cele două echipe alternând la conducere. Sfertul doi a fost foarte bun pentru gazde, care s-au desprins la zece puncte pe tabela de marcaj. La pauza mare, Craiova avea un avantaj de nouă puncte, dar la debutul sfertului decisiv meciul s-a încins. Elevii lui Andelko Mandic au reușit să rămână în avantaj, dar cei aproximativ 1.500 de spectatori au avut emoții când BC Mureș s-a apropiat la un punct (61-60, minutul 34). În ultimele trei minute nu s-a marcat deloc din acțiune, jucătorul craiovean Djordje Micic închizând tabela cu două lovituri libere. Craiova învinge pentru a doua oară în acest sezon pe BC Mureș, după succesul din tur, și ia o gură de oxigen pentru acest retur, în care mai are de jucat șapte meciuri în propriul fief. Acest lucru poate constitui un avantaj pentru că ar reduce oboseala și ar oferi jucătorilor timp mai mult să se recupereze înainte de meciuri.

MVP-ul meciul cu BC Mureș

Omul meciului cu BC Mureș a fost Marko Boltic. Sârbul în vârstă de 27 de ani, sosit în luna decembrie în Bănie, a coordonat foarte bine echipa, având o prestație remarcabilă. S-a evidențiat în ofensivă, unde le-a servit pase colegilor și a atacat coșul în viteză. Și în apărare a fost eficient, îngreunând atacurile adversarilor. Boltic a stat pe teren 32 de minute și a terminat meciul cu double-double, având 21 de puncte și 12 recuperări. Marko a reușit și cinci pase decisive, având un indice de eficiență de 22 de unități. Evoluția sa vine după ce la mijlocul săptămânii trecute, conducătorul de joc al craiovenilor se evidențiase și în meciul de pe teren propriu cu Sigal Priștina, din Liga Balcanică, atunci când a înscris 20 de puncte. Deocamdată, transferul sârbului se dovedește a fi o carte câștigătoare pentru Mandic și pentru echipă.
La finalul partidei, Boltic și-a felicitat coechipierii pentru victorie și a mulțumit publicului pentru susținere: „Am obținut o victorie mare și le mulțumesc colegilor mei care au făcut un joc bun, dar și publicului care a venit în număr mare să fie alături de noi în aceste momente în care nu stăteam deloc bine în clasament. Ne dorim să ajungem în play-off și vom lupta în fiecare meci să ne impunem“.
Alt sârb care a ajutat mult echipa duminică a fost Milivoje Bozovic, cel mai constant baschetbalist ca evoluție, din lotul alb-albastru. Chiar dacă de data aceasta nu a mai reușit double-double cum ne obișnuia, Bozovic a ajutat echipa cu opt recuperări și 12 puncte. Ceilalți jucători care au contribuit la primul succes din retur pentru SCM-U Craiova au fost: Petrişor (2 puncte), Bureau (6), Şanta (13), Marojevic (15), Micic (10), D. Andrei şi Bosnjak (5).
Travis Bureau a spus că greul abia acum începe: „Este o mare victorie pentru noi pentru că ne cresc șansele să ajungem în play-off. Pentru ambele echipe a fost un meci foarte important. Toată echipa a jucat bine în apărare. Mai avem multe meciuri de câștigat“.
Pentru formaţia BC Mureş au evoluat jucătorii: Barro (13puncte), Adamovic (3), Peciukas (13), Ivanovic (19) Dykes (10), Lazăr, Gajovic (8) şi Căpuşan.

Azi evoluează cu albanezii

Astăzi, de la ora 19.00, craiovenii vor susține al treilea meci în șase zile tot pe teren propriu. Jucătorii pregătiți de Mandic vor primi vizita echipei albaneze Vllaznia, în penultima etapă din grupa B a Ligii Balcanice. Craiova este favorită în disputa cu ultima clasată din grupă, albanezii neavând nici o victorie în cele șase partide disputate.

Etapa a 15-a

Rezultatele înregistrate în etapa a 15-a din Liga Națională: sâmbătă: Energia Târgu Jiu – BCM-U Pitești 87-80, U Cluj – CSU Sibiu 71-97, CSU Asesoft Ploiești – CSM Oradea 100-101; duminică: U BT Cluj  – Gaz Metan Mediaș 86-63, BC Timișoara – Timba Timișoara 90-75, SCM-U Craiova – BC Mureș 72-66. Steaua CSM București a stat.
Clasament: 1. Steaua CSM  – 23 puncte (un meci mai puțin disputat), 2. CSU Ploiești (23p), 3. CSM Oradea (23p), 4. BCM-U Pitești (23p), 5. CSU Atlassib Sibiu (21p), 6. BC Timișoara (20p), 7. U BT Cluj (20p), 8. BC Mureș (20p), 9. CS Energia Târgu Jiu (20p), 10. Gaz Metan Mediaș (19p), 11. SCM-U Craiova (18p), 12. Timba Timișoara (17p), 13. U Cluj (14p).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS