10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbiuri de tradiție pentru voleibaliștii de la SCM-U

Derbiuri de tradiție pentru voleibaliștii de la SCM-U

Alex Cosma, Alina Gagea, Dănuţ Pascu, Milev Vlado şi Ionuţ Manda au vorbit despre partidele de mâine
Alex Cosma, Alina Gagea, Dănuţ Pascu, Milev Vlado şi Ionuţ Manda au vorbit despre partidele de mâine

Echipele de volei de la SCM-U Craiova și-au propus să câștige meciurile pe care le vor disputa mâine în campionat. Băieții joacă pe teren propriu, de la ora 16.00 (Digi24 Craiova), cu Municipal Zalău, iar fetele, în deplasare, cu CSM Lugoj (ora 18.30), disputele dintre aceste patru formații fiind considerate mereu niște derbiuri extrem de disputate.
Voleibalistele oltene au început cu stângul sezonul, având două înfrângeri. De aceea își doresc să câștige jocul de la Lugoj. „Cele două echipe sunt în aceeași situație, ambele își doresc prima victorie. Se anunță un meci interesant. Atât noi, cât și adversarele ne dorim să facem un pas înainte în clasament“, a spus ieri antrenorul Alex Cosma, în cadrul unei conferințe de presă. Și jucătoarea Alina Gagea este optimistă în ceea ce privește partida din Banat: „Mergem să obținem maximum de puncte la Lugoj. Va fi un meci greu, dar nu imposibil de câștigat. Sperăm să spargem gheața“. În meciul de mâine ar putea debuta și jucătoarea Ana Jaksic. Voleibalista din Serbia evoluează pe postul de centru și a fost legitimată săptămâna aceasta de gruparea olteană.

Vremea revanșei

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova nu vor avea parte de un meci ușor cu vicecampioana din Zalău, echipă care anul trecut i-a eliminat din semifinale, după cinci meciuri extrem de  disputate. Craiovenii au un moral foarte bun după două victorii în primele două etape din Divizia A1. Antrenorul Dănuț Pascu a spus că tratează meciul ca pe oricare altul, nedorind să pună presiune pe elevii săi: „Nu are rost să mai prezint echipa din Zalău. Este redutabilă, o tratăm cu respect, dar vom face tot posibilul să câștigăm. Am pregătit partida ca pe celelalte, dar în acest campionat putem spune că nu mai există meci ușor. Noi avem o echipă cu potențial, dar avem nevoie de timp să jucăm din ce în ce mai bine. Avem două victorii cu 3-0, cu Dej și Steaua, dar sunt unele lucruri care trebuie corectate. Este normal, din formula de start a rămas doar Lică“.
Selecționer și la naționala României, Pascu va fi mâine adversarul a cinci jucători tricolori din echipa sălăjeană, ceea ce poate constitui un avantaj, deoarece cunoaște punctele slabe ale acestora. Un ajutor din acest sezon pentru echipa SCM-U Craiova este și un program de statistică  despre meciuri, achiziționat în vară. Jucătorul Ionuț Manda așteaptă cu nerăbdare partida cu Zalăul: „Jucăm cu o echipă care are ca obiectiv câștigarea campionatului. Fizic, suntem foarte bine, am pregătit meciul și îl așteptăm cu nerăbdare. Știm bine adversarii, ne-am pregătit și putem să-i contracarăm“. Și internaționalul macedonean Milev Vlado își dorește ca echipa sa să continue șirul victoriilor: „Noi avem obiectiv să ajungem în play-off, jucăm din ce în ce mai bine, și vrem să nu cedăm nici în fața celor din Zalău“. Un bilet la meciul Craiova-Zalău din Sala Polivalentă costă cinci lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS