17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportComisia de Disciplină a pedepsit incidentele de la meciul Cârcea - Bistreț

Comisia de Disciplină a pedepsit incidentele de la meciul Cârcea – Bistreț

Jucătorii de la Cârcea (galben) şi cei ai Bistreţului au practicat un joc foarte dur
Jucătorii de la Cârcea (galben) şi cei ai Bistreţului au practicat un joc foarte dur

Comisia de Disciplină a AJF Dolj s-a pronunțat ieri în privința scandalului ce a avut loc imediat după fluierul de final al meciului Viitorul Cârcea – Dunărea Bistreț, derbiul etapei a 7-a din Liga a IV-a Dolj, încheiat cu victoria gazdelor cu scorul de 3-1. Astfel, membrii comisiei au decis ca antrenorul oaspeților, Florin Mirea, să fie suspendat două etape și să primească o penalitate financiară de 200 de lei, pentru „comportament jignitor“. Tot din tabăra Dunării Bistreț, președintele Dan Naicu a fost suspendat timp de o lună și a primit o amendă de 200 de lei, motivarea fiind aceeași ca în cazul tehnicianului.
„Nu mi se par niște decizii corecte, pentru că toți cei care au fost prezenți acolo au văzut lucrurile cu totul altfel decât au notat observatorii partidei. Se arată acolo că noi am instigat publicul din primul minut și până în ultimul și de aceea s-a ajuns la scandal, ceea nu este deloc adevărat. Asta este, ne conformăm și sperăm să nu se mai întâmple astfel de lucruri pe nici un stadion din județ. Acum, că Mirea este suspendat, pe bancă va sta fratele meu (Victor Naicu – n.r.) la următoarele două partide, că și așa este fără angajament“, a spus Dan Naicu, pentru GdS.

Terenul gazdelor a fost suspendat

În ceea ce privește gruparea Viitorul Cârcea, membrii Comisiei de Disciplină au decis suspendarea terenului pentru o etapă și amendă 200 de lei, obligându-i totodată pe conducători să monteze garduri separatoare între accesul în tribună și vestiare, pentru ca publicul spectator să nu mai poată intra în contact cu jucătorii.
„Acum avem meci la Malu Mare, cu Știința, iar după ar fi trebuit să jucăm cu Progresul Segarcea acasă, dar acum… Cred că o să evoluăm pe terenul de la Hanul Doctorului sau pe cel de la Depou. Amenda e justă, iar în privința suspendării recunosc că am scăpat bine, ținând cont că au fost probleme de organizare. Oricum, garantez că nu se va mai întâmpla un incident asemănător, pentru că vor fi montate gardurile acelea și va fi pază serioasă de acum înainte. Și acum ar fi trebuit să fi fost montate, dar nu am avut timp să le facem pe toate, pentru că tribuna este încă în construcție, nu e terminată și nu s-a făcut recepția la ea“, a declarat antrenorul Viitorului Cârcea, Gică Barbu, pentru GdS.
Reamintim că în timpul partidei din 27 septembrie au apărut conflicte verbale între oficialii cluburilor Viitorul Cârcea și Dunărea Bistreț, lait-motivul fiind jocul mult prea dur îngăduit de „centralul“ Ionișor Fugaru și maniera de arbitraj a acestuia. La ieșirea de pe teren, unii dintre jucătorii oaspeți și antrenorul Mirea au fost loviți de câțiva spectatori, care au coborât nestingheriți la cabine din pricina faptului că nu exista un gard despărțitor între tribună și vestiare și nici forțe de ordine care să împiedice conflictul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS