12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal şi pumni la derbiul Cârcea – Bistreţ

Fotbal şi pumni la derbiul Cârcea – Bistreţ

Deşi s-au făcut eforturi ani de-a rândul ca să se elimine violenţele pe stadioanele din fotbalul „mic”, luptele nu au dispărut, fie că s-au petrecut pe teren, fie în afara acestuia. Un episod deloc plăcut s-a consemnat ieri, în etapa a 7-a din Liga a IV-a Dolj, la meciul Viitorul Cârcea – Dunărea Bistreţ. Rezumându-ne strict la fotbal, gazdele s-au impus cu 3-1, la capătul unui joc plin de durităţi şi cu multe ocazii la ambele porţi.
Jucătorii din Cârcea au deschis scorul în minutul 23 prin Claudiu Mirea, care a reluat cu capul o centrare venită de pe dreapta, din lovitură liberă. Dunărenii au replicat prin Adrian Mateiţă, care a reluat superb, din voleu, din afara careului de 16 metri, o centrare venită de la Florin Cimpoieru, peste portarul Staicu, ieşit câţiva metri din poartă (’34, 1-1). Cârcenii au revenit în avantaj prin Alecu (’57, 2-1), iar cel care a închis tabela a fost Dicu, „torpila” sa de la aproximativ 12 metri lateral dreapta, în diagonală, oprindu-se la vinclu (’88, 3-1).
Viitorul Cârcea: Staicu – Alecu, Cl. Mirea, Pârvu, M. Ivan – G. Barbu, Ţiclea (’51, Preduţ), Stuparu (’70, Dăbuleanu), Telea (’84, Pătraşcu) – Vârvoreanu, Dicu (’90, Bistriceanu). Antrenor: Gică Barbu.
Dunărea Bistreţ: Ciocârlan – I. Barbu (’78, Zamfir), Goagă, Ţuculanu, Bouleanu – T. Trăistaru (’46, Ignat), Munteanu (60, Cândea), D. Stancu, Mateiţă (’81, Cr. Ologu) – C. Marin, Cimpoieru. Antrenor. Florin Mirea.
Cartonaşe galbene: Telea, Dăbuleanu / Ciocârlan, I. Barbu, Ţuculanu, Boulleanu, Ignat, Mateiţă, Marin.
Cartonaş roşu: Marica ’78.
Au arbitrat: Ionişor Fugaru – Răzvan Tudor, Ionuţ Vieriu.
Observatori: Costică Donose, Ion Dumitrică.

 

Arbitrajul, prea „englezesc”

 

Banca tehnică a Bistreţului a solicitat în această partidă două lovituri de la 11 metri, la presupuse faulturi asupra lui Constantin Marin. De asemenea, în faza premergătoare golului trei oaspeţii au reclamat un henţ comis de Mirea, cel care i-a centrat în careu decisiv lui Dicu. Oaspeţii au vociferat în dese rânduri şi au adus acuze ce vizau maniera de arbitraj a „centralului” Ionişor Fugaru. „Fluieraşul” s-a făcut vinovat de faptul că a lăsat mult prea „bărbătesc” jocul, intrările cu talpa sus, lovituri cu cotul în figură şi intervenţii prin alunecare mai ceva ca în Premier League fiind la tot pasul. În timpul jocului s-au consemnat mai multe accidentări grave. De la gazde, Ţiclea a părăsit terenul pe braţe, iar un alt coleg de-al său a fost călcat pe mână şi a avut nevoie de intervenţia bătrânului medic Romulus Săvoaie. Acesta a fost atât de des solicitat încât la un moment dat, la un sprint din „scurt”, şi-a pierdut şi şapca din cap, spre amuzamentul celor peste o sută de spectatori din cocheta tribună, proaspăt construită.

Unul dintre jucătorii oaspeţi i-a returnat şapca doctorului Săvoaie
Unul dintre jucătorii oaspeţi i-a returnat şapca doctorului Săvoaie

De la oaspeţi a picat pe „front” Ionuţ Barbu, căruia terenul moale i-a jucat feste, el având nevoie să fie transportat la spital cu o salvare venită de la Craiova, acuzând dureri mari la un genunchi.

 

După fluier s-a trecut la box

 

Tensiunea din teren a pornit de la faulturile dure din prima repriză, comise de ambele tabere şi nesancţionate Fugaru, jucătorii, iritaţi, înjurându-se între ei pe teren. După ultimul fluier al primei părţi, în drum spre cabine, un jucător al Bistreţului a băgat capul pe uşa vestiarului gazdelor şi i-a făcut „măscărici”, fapt ce i-a revoltat pe fotbaliştii din Cârcea, în special pe portarul Staicu. Spiritele au fost calmate pentru moment de antrenorul cârcenilor, Gică Barbu, şi staff-ul acestuia, dar fotbaliştii şi-au plătit poliţele în teren, cum au ştiut ei mai bine.

În partea secundă, Ionişor Fugaru a făcut „uz” de cartonaşe galbene, acordând chiar şi un roşu, portarul de rezervă al echipei vizitatoare fiind eliminat după ce l-a înjurat pe asistentul Răzvan Tudor (’78).

Arbitrul Ionişor Fugaru l-a eliminat pe portarul Marica pentru proteste şi injurii la adresa unuia dintre asistenţi
Arbitrul Ionişor Fugaru l-a eliminat pe portarul Marica pentru proteste

Replici acide nu s-au auzit doar între jucătorii din teren, ci şi între membrii celor două bănci de rezervă, oaspeţii fiind luaţi la „ochi” şi de spectatorii din tribună. Unii dintre aceştia nu s-au rezumat doar să apostrofeze de sus, au coborât la vestiare şi au instigat la violenţă. În primă fază s-au luat la pumni câţiva jucători, iar după o pauză de aproximativ cinci minute au intrat în conflict şi oficialii grupărilor. Gazdele au primit ajutor şi de la câţiva localnici, unii având grijă să nu se filmeze sau să se fotografieze incidentele de pe acel culoar. Toate acestea petrecându-se în lipsa forţelor de ordine. După câteva minute bune de haos şi de secvenţe lipsite de fair-play s-au liniştit şi apele, în zonă făcându-şi apariţia şi doi reprezentanţi ai Poliţiei, care au încercat să-i identifice pe bătăuşii din public.

 

Bistreţul ameninţă cu retragerea din competiție

 

Preşedintele formaţiei Dunărea Bistreţ, Dan Naicu, a afirmat după partidă că echipa sa a fost dezavantajată clar de arbitru şi că nu este normal să fie trataţi atât de rău de gazde.

Dan Naicu a pus înfrângerea suferită pe seama greşelilor de arbitraj
Dan Naicu a pus înfrângerea suferită pe seama greşelilor de arbitraj

„O înfrângere cu cântec sau mai bine zis o execuţie în direct. Domnul Ionişor Fugaru şi-a făcut de cap, este un arbitru jalnic. Ne-au fost refuzate două penaltiuri, au marcat goluri în urma unor faulturi de joc acordate invers. A fost un joc foarte dur, pe care arbitrul l-a tolerat, a fluierat într-o singură direcţie şi a dat cartonaşe tot într-o singură direcţie. Până la urmă şi-au atins scopul. Astăzi ne-a lipsit şansa şi un arbitru corect. Vrem arbitraje corecte. Dacă nu, vom retrage echipa din campionat”, a declarat Dan Naicu, pentru GdS. „Nu credeam să trecem prin ’războiul’ ăsta la Cârcea, dar iată că este orice posibil. Nu este normal ce s-a întâmplat”, a mai spus Dan Naicu după evenimente.

 

Chirea: Incidentele de după joc au fost datorită antrenorului Mirea

 

La rândul său, directorul sportiv al Viitorului Cârcea, Ionel Chirea, l-a considerat vinovat de întregul scandal pe antrenorul oaspeţilor, Florin Mirea.

Ionel Chirea este de părere că antrenorul oaspeţilor, Florin Mirea, este vinovat de incidentele de după joc
Ionel Chirea este de părere că antrenorul oaspeţilor, Florin Mirea, este vinovat de incidentele de după joc

„Au jucat agresiv din primul şi până în ultimul minut. De la banca de rezervă a pornit totul, au înjurat arbitri şi pe noi. Incidentele de după joc au fost datorită lui Mirea, antrenorul de la Bistreţ. A intrat peste arbitri în cabină, eu m-am dus ca să-i apăr pe aceştia, l-am scos afară şi a început să mă înjure. A dat şi cu pumnul, am buza spartă! Jocul a fost bărbătesc, dar unele intrări au fost peste limită. Ei au fost mai agresivi, dar noi am pus mingea jos şi am combinat. S-a şi văzut că golurile doi şi trei au fost date în urma unor faze lucrate la antrenamente. Dacă lucrurile merg bine, ne gândim şi la promovare, nu ne dăm la o parte, pentru că de asta am făcut şi baza asta frumoasă. Vor continua investiţiile aici, se lucrează la nocturnă şi este posibil ca următorul meci să-l jucăm la lumina reflectoarelor”, a spus Ionel Chirea, pentru GdS.

Antrenorii celor două grupări nu au dorit să vorbească nici despre meciul de fotbal şi nici despre boxul de după.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS