10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBuleică le-a arătat drumul spre victorie pandurilor

Buleică le-a arătat drumul spre victorie pandurilor

Mijlocaşul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, craioveanul Alin Buleică, s-a declarat foarte bucuros că a reuşit să marcheze primul gol al meciului cu Gaz Metan, de la Mediaş, şi să le deschidă colegilor săi drumul spre victoria cu 2-0. „Este al doilea gol în campionat şi al doilea în poarta Mediaşului, dar am mai dat unul foarte important, şi nu numai pentru mine, în meciul cu Braga din Liga Europa. Am fost echipa mai bună, care a controlat jocul, chiar dacă în prima repriză au avut şi ei două ocazii foarte mari. Este un nou început, pentru că nu am am prea convins până acum şi sper eu ca prin acest joc să fi pus punct rezultatelor proaste. Da, se mai poate vorbi şi despre Liga Europa, pentru că abia a început sezonul şi echipele din faţa noastră nu au un avantaj atât de mare. Mai sunt destule puncte puse în joc şi putem să recuperăm diferenţa”, a spus Buleică, pentru site-ul oficial al grupării gorjene. „Nu cred că s-a pus în discuţie plecarea domnului Grigoraş. Eu nu am auzit de aşa ceva. Este antrenorul nostru şi încercăm să facem meciuri bune sub comanda sa”, a completat Alin Buleică.

 

Grigoraş, mulţumit şi mai liniştit

 

La rândul său, antrenorul pandurilor, Petre Grigoraş, a afirmat că victoria a venit într-un moment oportun. „E foarte importantă această victorie, pentru că venim după nişte rezultate foarte slabe. Jocul nu fusese deloc concludent, avuseserăm evoluţii modeste şi ne aflam într-o zonă periculoasă a clasamentului. Sunt foarte importante aceste trei puncte obţinute, chiar dacă jocul a fost puţin cam slab, iar ei au avut două situaţii foarte clare de a înscrie. Am gestionat destul de bine jocul lor, care s-a axat pe mingi lungi pe atacanţi. Am reuşit să ne descurcăm, mai ales în repriza a doua, când a venit şi acel contraatac şi am reuşit să marcăm. Buleică a dat un gol foarte important, ne-a dat multă încredere. Jocul a fost puţin mai dinamic în etapa trecută, cu Viitorul, când nu am reuşit să câştigăm, dar totuşi s-a văzut un progres, însă această victorie este de moral. Să sperăm că am depăşit momentul nefast, iar în această pauză competiţională vom munci mult, ca să arătăm altfel când reluăm campionatul”, a spus Grigoraş, comentând şi faptul că a jucat cu „sabia deasupra capului”: „Credeţi că am stat liniştit pe bancă? Nu! Tot rezultatele te ţin. Ştiţi foarte bine că la noi primii care cad în urma rezultatelor slabe sunt antrenorii. La noi se aruncă repede antrenorii, nu li se acordă răbdare şi nu este corect. În mod normal acum Manchester United ar trebui să-l demită pe Van Gaal la ce rezultate a înregistrat, dar nu o va face. La noi era demis de mult. Trebuie să ne mai civilizăm şi noi un pic”.

 

A semnat şi Matija Smrekar

 

Pandurii Târgu Jiu a reuşit să-l achiziţioneze pe atacantul croat Matija Smrekar, care a evoluat ultima dată la NK Zavrc, în Slovenia. În cele şase luni petrecute la Zavrc, vârful de 25 de ani a reuşit să înscrie de 9 ori în 13 meciuri de campionat. Smrekar are 1,85 metri şi a fost convins de preşedintele clubului gorjean, Mihai Prunariu, să semneze un contract de un sezon, cu opţiune de prelungire pe încă două.

În cariera sa, Matija Smrekar a mai jucat la NK Maribor (Slovenia), Sedan-Ardennes (Franţa), Charleroi (Belgia), NK Varazdin (Croaţia). La loturile naţionale ale Croaţiei are următorul bilanţ: 2 goluri în 9 meciuri la U17, 1 gol în 5 meciuri la U18, 1 gol în 11 meciuri la U19 şi 2 goluri în 4 meciuri la U21.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS