6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTibi Lung îndeamnă la luptă

Tibi Lung îndeamnă la luptă

http://www.youtube.com/watch?v=dcUjllkkhJc

Fostul portar al FC Universitatea Craiova și Steaua București, Tibi Lung, a intrat de curând în „familia“ CS Universității Craiova și se bucură enorm că se poate ocupa de pregătirea portarilor de la centrul de juniori, fiind convins că în câțiva ani cel puțin unul dintre elevii săi va face pasul în fotbalul de performanță. „Am venit și eu la CSU. Voiam să lucrez cu oameni deștepți, muncitori, așa cum am găsit la CSU, și îmi place foarte mult ceea ce fac. Mă voi ocupa de portarii de la echipa a doua, de la juniori A, B și C1, așa îi avem noi. Obiectivul meu este ca acești portari tineri să se dezvolte cum trebuie și cel puțin unul dintre ei să ajungă să apere cel puțin poarta Craiovei, să facă performanță. Spun cu tărie că se poate, pentru că sunt copii talentați, valoarea lor a fost unul dintre factorii care au contat în luarea deciziei mele de a veni la CSU. Suntem în reorganizări acum. Vrem să facem un centru puternic și îmi pare bine că lucrez cu oameni profesioniști, inteligenți, oameni care cunosc fotbal. Consider că am făcut o alegere bună“, a spus Tibi Lung, pentru GdS.

Mizează pe Brac

Întrebat de debutul în noul an competițional al CS Universitatea, Tibi Lung a afirmat că este mulțumit și a vorbit despre Bojan Brac, titularul dintre buturile Craiovei, apreciindu-i evoluția din jocul cu Pandurii. „În jocul cu Rapidul a fost vorba și de neșansă, noi am ratat mult, ei au dat gol la o fază care nu anunța nimic. Cu Pandurii s-a jucat foarte bine, a fost un meci antrenant și un rezultat corect. Brac a fost foarte sigur pe el acum, iar la gol a avut neșansă. S-a descurcat bine în faza premergătoare, în situație de unu contra unu, dar mingea a ajuns cu noroc la Shalaj, cel care a marcat. Oricum, lui Brac i se datorează promovarea echipei CSU, iar greșeala de apreciere în jocul cu Rapid este inerentă, dar și din alte motive extrasportive, ca să le zic așa. Nu știu dacă voi știți, el avusese de curând un deces în familie, dar tatăl meu a reușit să-l remonteze ușor, ușor, să-l aducă pe calea cea bună. Ca antrenor nu trebuie să analizezi doar evoluția lui ca să-l introduci pe teren, mai sunt și alți factori de care trebuie să ții cont, pentru că este vorba despre o muncă cu omul, nu cu un robot. Tu, ca antrenor, trebuie să găsești soluția atunci când apar anumite probleme. Trebuie spus că este o concurență foarte bună la portari, Straton și Irimia au experiență, și oricare dintre ei poate apăra oricând“, a spus fiul lui Silviu Lung, antrenorul cu portarii de la echipa mare a CSU Craiova.

„Ar fi bun un punct
în Ghencea”

Întrebat despre partida de sâmbătă, de la ora 21.00, cu Steaua București, Tibi Lung îl sfătuiește pe antrenorul CSU, Jerry Gane, să nu abordeze o tactică defensivă, ci să practice un fotbal ofensiv dacă vrea să plece din Ghencea cu punct sau puncte. „Va fi un joc foarte greu, dar cu siguranță că Jerry va pregăti foarte bine meciul, pentru că este minuțios, este atent la fiecare amănunt. Spun asta pentru că am lucrat cu el la CS Turnu Severin și cred că l-am cunoscut destul de bine. Cu siguranță că în Ghencea va fi o echipă echilibrată a Craiovei, care va încerca să speculeze fiecare oportunitate. Este un avantaj pentru noi că se joacă fără spectatori, pentru că nu va fi aceeași presiune, dar nu ai nici o șansă să scoți un rezultat bun cu Steaua dacă mergi să te aperi. Dacă vrei punct sau puncte în Ghencea, trebuie să ataci. Spun asta pentru că valoarea și calitatea individuală a jucătorilor oricând pot să aibă efect pe tabelă. Cu siguranță că trebuie să joace prudent, dar să pună probleme totodată și să fie eficienți de data asta, pentru că nu întâlnești mai mult de trei-patru șanse de gol într-un meci cu Steaua. Cu Pandurii a fost altceva, am jucat foarte bine, am ratat mult și, din fericire, am egalat pe final. Acum trebuie să fim mai eficienți“, a spus Tibi Lung. „Steaua are un lot numeros, dar nu cred eu că mai au turația de anul trecut și nici valoarea, pentru că le-au plecat jucători importați, dar și antrenorul Laurențiu Reghecampf. Cu toate acestea, rămâne o echipă cu un blazon de respectat, o echipă valoroasă, fără doar și poate. Eu cred într-un rezultat pozitiv pentru CSU, iar asta înseamnă și egal. Ar fi bun un punct, pentru că CSU este totuși o echipă nou-formată, care abia a luat contact cu prima ligă, și nu e ușor să omogenizezi lotul într-un timp atât de scurt“, a completat fostul portar al Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS