10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGheorghiţă Geolgău: Sper să redevenim mândria oltenilor

Gheorghiţă Geolgău: Sper să redevenim mândria oltenilor

http://www.youtube.com/watch?v=AG_-qqjgR1M

Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Gheorghiță Geolgău (foto), a fost supus vinerea trecută unei intervenții chirurgicale, fiindu-i extirpată fierea, iar ieri-dimineață, la doar câteva ore de la externare, s-a și prezentat la antrenamentul celor de la CS Universitatea Craiova. Scouterul grupării alb-albastre a afirmat, pentru GdS, că nu putea sta departe de băieți și că își dorește un rezultat pozitiv în jocul cu Steaua, programat sâmbătă, la ora 21.00 (Look TV), pe stadionul din Ghencea.
GdS: Domnule Geolgău, ați trecut prin momente grele săptămâna trecută. Cum vă simțiți?
Gheorghiță Geolgău: Mulțumesc bine. Nu sunt nici primul și nici ultimul care trece prin astfel de momente și mă bucur că totul a decurs bine, motiv pentru care le mulțumesc celor care s-au ocupat de mine. Din păcate, lucrurile se agravaseră pentru mine, era vorba de o infecție în jurul colecistului, s-a eliminat și acum totul decurge bine.
GdS: Abia v-aţi externat și ați și revenit la antrenamentul băieților.
G.G.: Nu pot sta deoparte. Din păcate, nu am fost la meciul cu Pandurii, dar l-am trăit la intensitate maximă, deoarece doctorul Grecescu, cel care îmi făcuse anestezia, era pe stadion și îmi comunica din 15 în 15 minute ce se întâmpla pe teren. Am fost mulțumit că auzeam că ei joacă bine și mă așteptam să câștigăm, dar ăsta e fotbalul, se răzbună ocaziile și marchează adversarii. Spre bucuria mea, am egalat spre final și am obținut un punct care în economia unui campionat dificil ca acesta va conta enorm. Cei de la Pandurii nu formează o echipă dintr-asta pe care să nu o bagi în seamă și rezultatul, chiar dacă noi spunem că este injust, din moment ce am egalat pe final ar trebui să ne mulțumească. Să sperăm că pe viitor vom elimina din ratări și vom găsi golul mai ușor. Nu știu de ce, dar sunt convins că la sfârșitul turului toată lumea va fi mulțumită.

Vrea victoria
în Ghencea

GdS: A fost multă lume la meci, ați ratat o atmosferă frumoasă.
G.G.: Ăsta a fost scopul nostru atunci când am demarat proiectul, să readucem fotbalul în Bănie și spectatorii la stadion. Dacă se va merge pe același drum, sunt convins că toate aceste obiective pe care ni le-am propus la început se vor atinge și că vom avea o poziționare bună în clasamentul final. Apoi, în campionatele viitoare, dând roade și pepiniera de jucători, la care s-a pornit un proces  serios de selecții zonale și naționale, vor fi satisfacții și mai mari. Sper să redevenim ce am fost odată: mândria oltenilor și, de ce nu, a României. În urmă cu 30 și ceva de ani, Craiova devenise capitala fotbalului românesc și trebuie să fim un pol puternic și de acum înainte.
GdS: Urmează jocul cu Steaua. Avem o șansă în plus să obținem un rezultat bun ținând cont că în Ghencea se va juca fără spectatori?
G.G.: Aici, la noi, spectatorii ne-au ajutat de fiecare dată și mă gândesc că și cei de la Steaua se bazau de multe ori pe aportul publicului lor, deci cred că este un avantaj pentru noi, deși mie fotbalul îmi place cu spectatori. Sper ca jucătorii noștri să facă o partidă bună și să vină acasă cu toate cele trei puncte. Am, în schimb, un gust amar când mă uit la un meci care se dispută cu tribunele goale. Discutam zilele trecute cu cineva în spital și spunea că ar fi trebuit să fi copiat și noi modelul altor federații și la astfel de meciuri să aibă voie femeile și copii, iar galeria oaspete nu văd de ce trebuie să fie pedepsită. Asta e, mergem înainte, dar bine ar fi să nu se mai întâmple neplăceri și fotbalul să se joace doar pe teren și cu spectatorii în tribune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS