10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGabi Balint: Trebuie să promovăm pe teren

Gabi Balint: Trebuie să promovăm pe teren

http://www.youtube.com/watch?v=iQQfZ4_Juks

CS Universitatea Craiova a susţinut ieri o conferinţă de presă în care antrenorul Gabi Balint, mijlocaşul Adrian Ionescu şi scouterul Aurică Beldeanu au prefaţat partida de sâmbătă, de la ora 11.00, din deplasare, cu FC Olt Slatina, din cadrul etapei 6-a a play-off-ului Ligii a II-a, seria 2.
Tehnicianul grupării din Bănie s-a arătat optimist în privinţa confruntării de pe „1 Mai“, punctând că doar victoria l-ar mulţumi. „Începem returul play-off-ului odată cu acest meci de la Slatina. Venim după o serie de trei partide în care nu am reuşit să câştigăm, dar sperăm ca odată cu acest joc să repornim şirul victoriilor. E foarte important să câştigăm, pentru că, dacă nu o facem, nu trebuie să mai emitem pretenţii de promovare. FC Olt este o echipă care nu a reuşit nici un punct până acum în play-off, este o echipă care practic nu joacă pentru ceva, am văzut că încearcă şi câţiva jucători tineri… Ştiu că în disputa cu noi vor da tot ce pot, îşi doresc mult să câştige împotriva Craiovei, la fel ca şi alte echipe, dar eu cred că suntem mai valoroşi, chiar dacă ne vor lipsi câţiva jucători. Avem probleme de sănătate, Vandelannoite nu va juca sigur, Pleşan are mici şanse, Curelea – în proporţie de 50% şi, bineînţeles, Şerban, care va absenta o perioadă destul de lungă acum. Nu cred că va reveni până la finalul play-off-ului. În rest, l-am reprimit de la lotul naţional pe Andrei Ivan, care a marcat cinci goluri pentru echipa naţională U18 în Italia. Poate să apară şi el în primul unsprezece sau cel puţin să fie rezervă la Slatina“, a spus Balint. „Despre FC Olt ştim că au un antrenor care organizează foarte bine faza defensivă, care a pregătit echipa foarte bine din punct de vedere fizic, şi ştim că ne va fi greu să ne impunem dacă nu reuşim să marcăm repede. Nu vreau să ajungem pe final să ne chinuim ca să marcăm golul victoriei, pentru că echipa noastră este superioară şi are pretenţii la promovare. Ăsta e unul dintre meciurile în care trebuie să demonstrezi că pretenţiile sunt fireşti. Pe mine mă interesează cele trei puncte. Ce jucăm, nu ştiu, dar ca să obţinem victoria trebuie să evoluăm bine. Nu mă bazez pe noroc. Atunci (în meciul retur din campionatul regulat – n.r.) am recunoscut, a fost mare noroc. Un egal, pentru mine, ar fi ca o înfrângere“, a spus Balint.

„Se încearcă destabilizarea echipei“

Întrebat dacă jucătorii săi sunt afectaţi de ultimele evenimente privind dreptul de promovare, Gabi Balint a punctat faptul că nu trebuie să-i preocupe partea juridică pe aceştia şi că el crede că răspunsul Comisiei de Licenţiere va fi pozitiv. „Sigur că băieţii sunt preocupaţi, m-au întrebat ce se întâmplă, iar eu le-am spus să fie liniştiţi din punct de vedere juridic. Noi trebuie să promovăm pe teren, pentru că încă nu am făcut-o. Trebuie să ne vedem de treabă, iar după vom vedea ce va fi. Nu cred că vom avea probleme. Sincer, ştiam că totul era OK cu licenţa, că ni s-a acordat. Ce s-a întâmplat pe parcurs nu ştiu şi nici nu pot să-mi dau seama ce ar putea fi. M-am mirat că sunt oameni care nu doresc să promoveze Craiova. Nu o să dispară niciodată această echipă, e nou-înfiinţată, are şanse mari de promovare. Nu cred că nişte oameni care au investit atât de mult, chiar dacă punem răul înainte, adică să nu promovăm sportiv, ori juridic, vor desfiinţa echipa. Vor încerca să promoveze la anul şi vor continua pe aceeaşi linie. Oamenii nu au investit degeaba, plus că se va construi un stadion, deci lucrurile vor merge bine de acum înainte în ceea ce înseamnă viitorul fotbalului craiovean. Chiar dacă se va anunţa că nu primim licenţa, există calea de atac la TAS, care acolo, din tot ce am văzut, ce acte avem, nu avem cum să nu câştigăm. Clubul e pregătit foarte bine, cu avocaţi, are toate documentele ca să avem câştig. Se încearcă destabilizarea echipei, să nu ne mai putem concentra la meciuri, la ce avem de făcut, asta cred eu“, a încheiat Balint.

„Trebuie să avem grijă cu FC Olt“

Fostul component al Craiovei Maxima, Aurică Beldeanu, a afirmat că are aşteptări mari de la CSU în disputa cu FC Olt. „Orgoliile sunt mari la olteni, aşa că va fi un meci greu, cei de la FC Olt sunt ambiţioşi, iar până acum nu au câştigat nimic în play-off. Îşi vor vinde scump pielea, aşa cred eu. Trebuie să avem grijă, pentru că acest meci trebuie câştigat neapărat, altfel lucrurile devin complicate şi nu avem nevoie de emoţii acum, la final. Am mare încredere în băieţi şi în staff-ul tehnic, eu zic că vor da totul pentru a lua cele trei puncte necesare promovării“, a spus „Vulpea“.
Prezent la întâlnirea cu mass-media, mijlocaşul Adi Ionescu a punctat că speră să joace în deplasarea de la Slatina, oraşul său natal: „Ne aşteaptă o partidă grea, cu o echipă bine organizată, rănită, care va încerca să obţină măcar într-un meci un rezultat bun împotriva noastră. Îi respectăm, dar nu trebuie să mai facem paşi greşiţi. Eu am avut oscilaţii în privinţa sănătăţii, când m-am simţit bine, când aveam dureri la genunchi… Acum sunt sub tratament şi este OK, pot juca la Slatina. Depinde de Mister (antrenorul Gabi Balint – n.r.) dacă va conta pe mine sau nu. Cum a zis şi dânsul, trebuie să promovăm pe teren, restul, cu partea juridică, nu depinde de noi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS