21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVătăjelu: Următoarele două meciuri pot fi decisive

Vătăjelu: Următoarele două meciuri pot fi decisive

Fundaşul CS Universitatea Craiova, Bogdan Vătăjelu, a explicat pentru GdS ce s-a întâmplat în ultimele meciuri din play-off-ul Ligii a II-a, seria 2, când echipa nu a mai reuşit să obţină victoria.
Gazeta de Sud: Ai fost unul dintre cei mai buni jucători în meciul cu Vâlcea, oraş în care ai fost foarte apreciat.
Bogdan Vătăjelu: Pentru noi a fost un meci foarte greu şi din cauza faptului că am venit după două eşecuri cu Târgu Mureş şi Reşiţa, s-a acumulat şi oboseala. Am întâlnit o echipă bună din Liga a II-a, CSM Vâlcea, care joacă de ceva timp împreună, şi a fost un meci mai mult de tatonare, nici noi, nici ei nu am riscat. Nimănui nu îi convenea să piardă acest joc, pentru că era unul crucial.
GdS: Ai spus că sunteţi obosiţi. Fizic sau psihic?
B.V.: Ne-au afectat cele două înfrângeri, care au venit la scurt timp. Nu trecuseră nici trei zile de la un meci la altul. Probabil am fost obosiţi şi psihic puţin, pentru că este greu să îţi revii după ce pierzi cu 4-1 la Târgu Mureş şi după aceea să ai 1-0 cu Reşiţa şi să fii învins cu 2-1 pe două greşeli ale noastre. Ei au avut două faze şi au câştigat meciul. Eu zic că este mai mult o oboseală psihică, pentru că de alergat s-a văzut că putem, chiar dacă au trecut ceva meciuri până acum. Sper să trecem peste asta.
GdS: Ce a lipsit la Vâlcea, de ce nu aţi prea contat în atac?
B.V.: Dacă ne uităm bine, am avut şi noi câteva ocazii. Nu ştiu ce să spun, domn’ profesor a zis să îi aşteptăm, pentru că ei vor juca numai cu mingi lungi, după cum am văzut şi în returul campionatului regulat, şi să îi prindem pe contraatac. Din păcate, nu am reuşit să fructificăm ocaziile pe care le-am avut.
GdS: Ai avut o susţinere puternică în tribune, a venit şi bunicul tău la meci…
B.V.: Bunicul meu vine aproape la toate meciurile, este talismanul meu. El m-a trimis la fotbal, m-a pus pe drumul ăsta şi îi mulţumesc pentru ceea ce sunt eu acum. El m-a ajutat în toate. A stat în tribuna cealaltă, a II-a, şi lumea nu prea a fost de partea mea. Am înţeles că au fost şi probleme pe acolo, că au fost mai multe persoane din familia mea şi s-ar fi certat cu lumea când am fost apostrofat. Bunicul era fericit că s-a întâlnit cu domnul Geolgău, pe care îl respectă foarte mult, îl ştie de când juca la Craiova Maxima.

Victorie obligatorie
cu FC Olt

GdS: Se apropie meciul următor, cu FC Olt…
B.V.: Da, trebuie să câştigăm neapărat cele două meciuri din următoarele săptămâni, cu FC Olt şi Gloria, care zic eu că sunt decisive. Dacă luăm şase puncte în astea două partide, cred că vom avea un moral bun pentru jocurile cu Târgu Mureş, la noi acasă, şi la Reşiţa. Ne vom consolida locul doi.
GdS: La locul 1 te mai gândeşti?
B.V.: Este cam greu, Târgu Mureşul a luat un avans considerabil. Pe noi ne interesează să fim pe primele două locuri care duc în prima ligă.
GdS: Vă este teamă de meciul cu FC Olt?
B.V.: Nu ne este teamă de nimeni. Nouă trebuie să ne fie frică de noi, pentru că numai noi ne putem face meciul greu. Nu au cum să fie mai buni decât noi. Trebuie să dominăm, să ne facem jocul uşor, pentru că ei au nouă puncte şi trebuie să câştigăm în faţa lor.
GdS: Înseamnă că în meciurile astea veţi juca ofensiv, nu veţi mai merge pe defensivă…
B.V.: Da, eu aşa cred că trebuie abordate meciurile, foarte ofensiv, pentru că trebuie să câştigăm.
GdS: Ai venit în iarnă la CSU, dar eşti printre cei mai iubiţi jucători din echipă. Cum ai reuşit?
B.V.: În fiecare meci vreau să joc cât mai bine, vreau să ajut cât mai mult echipa şi m-am integrat foarte bine. Îmi place să muncesc, pentru că numai prin muncă putem să reuşim şi poate de asta am intrat în inima suporterilor. Chiar dacă nu avem meciuri bune, dacă muncim şi alergăm, lumea ne va iubi, pentru că până la urmă rezultatele fac suporterii să vină la stadion.
GdS: Credeai la începutul play-off-ului că veţi avea problemele astea?
B.V.: Nu credeam, dar ştiţi cum e, nu se potriveşte planul de acasă cu cel din târg. Noi voiam ca după primele cinci etape să stăm liniştiţi, dar niciodată nu se întâmplă cum vrei. Prioritatea noastră este meciul cu FC Olt, pe care trebuie să îl câştigăm neapărat, să avem încredere în noi şi să abordăm celelalte meciuri cu şi mai multă încredere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS