14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCând mai jucăm şi noi fotbal?

Când mai jucăm şi noi fotbal?

http://www.youtube.com/watch?v=RqW394Od_zs

\n

Formaţia CS Universitatea Craiova a pierdut, scor 1-2, partida susţinută ieri-seară, pe „Ion Oblemenco“, cu Metalul Reşiţa, contând pentru etapa a 4-a a play-off-ului Ligii a II-a, seria 2, la capătul unei evoluţii slabe.
Gruparea din Bănie a început prost meciul, bănăţenii irosind două mari oportunităţi de a deschide scorul prin Istvan Szabo (‘6), care a scăpat singur cu Brac, l-a lobat pe portarul craiovenilor, dar Ljubinkovic a intervenit salvator, respingând mingea de pe linia porţii, şi Daniel Opriţa (’10), fostul component al CSU, a reluat cu capul o centrare puţin pe lângă poartă. Trupa lui Gabi Balint a deschis scorul graţie unei greşeli comise de fundaşul Tătaru. Acesta a întârziat să degajeze un balon, Viorel Ferfelea a reuşit să-i „fure“ mingea şi l-a învins cu un şut „sec“ pe Zimmermann (‘16, 1-0). După gol s-a jucat pe contre, Ferfelea (‘22) şi Curelea (‘29) au forţat desprinderea pe tabela de marcaj, dar fără sorţi de izbândă, gazdele reclamând şi neacordarea unei lovituri de la 11 metri la un henţ în careu al unui fundaş advers (‘28). Replica Metalului nu a fost deloc „palidă“, Ionuţ Popescu (‘23) şi Opriţa (‘25) irosind două ocazii importante. Reşiţa a izbutit în cele din urmă egalarea prin Mureşan, care a dejucat ieşirea la ofsaid a defensivei craiovene, a preluat nestingherit mingea şi l-a „executat“ cu sânge rece pe Brac din postura de unu la unu (‘42, 1-1).
Indicaţiile lui Gabi Balint de la pauză s-au dovedit ineficiente, jocul alb-albaştrilor fiind la fel de slab ca în prima repriză, deşi s-au străduit din răsputeri să modifice tabela. Singura ocazie notabilă a trupei lui Balint i-a aparţinut lui Cristi Ganea, care a încercat să trimită un lob peste Zimmermann, dar portarul reşiţenilor a respins în corner (‘71). Mai mult, oaspeţii au reuşit să-i îngenuncheze pe craioveni, Făgărăşanu marcând cu un şut de la aproximativ şapte metri, stabilind scorul final: 1-2.
În urma acestui rezultat, CSU Craiova a rămas pe poziţia secundă în clasamentul play-off-ului Ligii a II-a, seria a 2-a, dar la cum evoluează Pleşan şi compania promovarea în Liga I este pusă în pericol.   
CSU Craiova: Brac – Cârjă, Ljubinkovic, Izvoranu, Vătăjelu – Vandelanoitte – Varga, Pleşan (‘80, Valskis), Ferfelea (‘64, Sin), I. Şerban (‘12, Cr. Ganea) – Curelea. Antrenor: Gabi Balint.
Metalul Reşiţa: Zimmermann – R. Cristian (‘61, Făgărăşanu), I. Popescu, I. Tătaru, Murgoci (‘75, Ad. Stoica) – Breşneni, Vaştag – O. Vasile, Opriţa, I. Szabo – S. Mureşan (‘86, Enescu). Antrenor: Marian Pană.
Cartonaşe galbene: Câju ‘83, Valskis ‘90 / R. Cristian ‘37, Mureşan ‘57, Murgoci ‘73, Zimmermann ‘90, Enescu ‘90+3.
Au arbitrat: Andrei Florin Chivulete – Alexandru Vodă, Florin Liviu Burlacu.

Balint a dat vina pe pregătire şi arbitraj

Antrenorul CSU Craiova, Gabi Balint, a admis că echipa sa a făcut un joc slab şi consideră că arbitrajul a contribuit la înfrângerea cu Reşiţa. „Nu pot să spun că băieţii nu au vrut, au arătat atitudine, dar se fac greşeli. La 1-0 am avut penalti clar. Nu îmi place să comentez arbitrajul, noi suntem principalii vinovaţi, însă nu se poate aşa. Dacă dădea penalti şi se făcea 2-0, practic jocul era încheiat. Este o situaţie grea din care trebuie să ieşim, pentru că se apropie celelalte echipe, avem un meci foarte greu la Vâlcea. Va fi greu să ne refacem până atunci. Nu putem spune că nu am jucat nimic. Nu suntem Barcelona. Ţineţi cont că anumiţi jucători nu au făcut pregătirea, i-au adunat de pe unde au găsit liberi de contract, pe unde au fost, şi au zis, hai să facem repede echipă. Eu i-am luat din mers, dar nu pot să spun ceva acum de jucători. Eu ştiu că lumea este supărată, că nu are răbdare… Trebuie să fac tot posibilul să ieşim cât mai repede din pasa asta neagră. Târgu Mureşul ţine Bistriţa la trei puncte de noi, dar se apropie Vâlcea şi Reşiţa. Se va juca poate până în ultimul meci. Şansele încep să scadă după două înfrângeri. Nu pot decât să gândesc optimist pentru viitor. Dacă cei din conducere vor decide după două înfrângeri să plec, nu e nici o problemă. Nu sunt nici primul, nici ultimul care pleacă“, a spus Gabi Balint.
La rândul său, atacantul Costin Curelea nu a găsit o explicaţie pentru prestaţia proastă: „Nu ştim ce se întâmplă de jucăm aşa. Trebuie să câştigăm următorul meci. Trebuie să ne trezim, să nu mai primim goluri aşa de uşor“.
Prezent în tribune, Gică Craioveanu s-a declarat şi el dezamăgit: „A fost un joc-cheie, care venea după o înfrângere usturătoare la Târgu Mureş şi toată lumea se aştepta la altceva. Eu cred că echipa a făcut 15 minute foarte bune în repriza a doua, în rest a fost un meci echilibrat, poate cu un plus pentru ei. Mi s-a părut o echipă mai motivată, care a ştiut să joace acest meci şi a profitat de presiunea care era asupra jucătorilor noştri. Nu este compromis obiectivul, mai sunt multe meciuri de jucat. Mă aşteptam la mai mult, voiam altă atitudine. Nu sunt de acord cu ce spune lumea, că arbitrul a influenţat rezultatul… Publicul poate să spună ce vrea, e liber, dar Gabi Balint trebuie să se impună, să schimbe ceva să reacţioneze echipa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS