12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMeciuri de foc pentru olteni

Meciuri de foc pentru olteni

Echipele din Oltenia vor avea un program destul de greu în următoarele zece zile, pentru multe dintre ele rezultatele putând fi decisive în privinţa locului ocupat la finalul sezonului regulat din Liga a II-a, seria 2. Din cauza deplasărilor lungi, câteva formaţii vor evolua în devans mâine, pentru a avea timp să se odihnească.
Cel mai dificil program pare să îl aibă CSM Vâlcea, care sâmbătă va evolua, în deplasare, cu Metalul Reşiţa, iar miercuri va primi replica echipei aflate pe primul loc în play-off, ASA Târgu Mureş. Sâmbătă, 29 martie, va urma o nouă deplasare lungă, la Satu Mare.
Nici pentru FC Olt Slatina nu se anunţă o perioadă prea uşoară. Lotul a plecat de ieri spre Satu Mare, pentru partida cu Olimpia, care se va disputa mâine, de la ora 16.00. Pentru echipa pregătită de Dan Oprescu va urma miercuri un joc pe teren propriu, cu ocupanta locului secund, CS Universitatea Craiova. Sâmbătă, pe 29 martie, va fi un joc în deplasare, cu „lanterna roşie“, Minerul Motru. În acest sens, tehnicianul oltenilor speră să termine neînvins cele trei partide. „Am solicitat să jucăm vineri pentru că avem o deplasare lungă la Satu Mare şi să avem o zi în plus liberă faţă de CSU. Sper să avem o evoluţie bună şi să luăm puncte. Din primele două jocuri, la Satu Mare şi cu CSU m-ar mulţumi să obţinem patru puncte. Apoi vom vedea ce va fi“, a afirmat Dan Oprescu, pentru GdS.

Deplasare grea pentru FCU

FC Universitatea Craiova pare a avea meciuri mai uşoare pe teren propriu, însă va urma şi o deplasare la o pretendentă la play-off, Gloria Bistriţa. Până atunci însă, mâine, de la ora 16.00, pe stadionul „Municipal“ din Drobeta Turnu Severin, FCU va întâlni pe CS Mioveni. În privinţa acestui joc, antrenorul principal Dragoş Bon s-a arătat optimist în perspectiva obţinerii primei victorii din acest miniretur. „Am cerut să evoluăm în devans pentru că ne va aştepta o deplasare lungă la Bistriţa şi trebuie să fim odihniţi la ora meciului de miercuri. Băieţii sunt capacitaţi şi sunt convins că sunt pregătiţi să obţină prima victorie“, a precizat, pentru GdS, tehnicianul FC Universitatea Craiova, Dragoş Bon. După întâlnirile cu Mioveni şi de la Bistriţa, sâmbătă, 29 martie, FCU va evolua la Severin în compania penultimei clasate, UTA Arad.
CS Universitatea Craiova va porni favorită în toate cele trei partide şi va avea o deplasare scurtă, până la Slatina, unde miercuri va întâlni pe FC Olt. În rest, va evolua pe stadionul „Ion Oblemenco“, sâmbătă urmând să întâlnească pe Minerul Motru, iar peste o săptămână – pe FC Bihor.
Ultima echipă din Oltenia, Minerul Motru, va întâlni sâmbătă, în deplasare, pe CSU, iar miercuri va evolua la Arad, cu UTA. Sâmbătă, 29 martie, va reveni la Motru pentru duelul cu FC Olt.
Rezultatele din aceste trei etape ar putea fi hotărâtoare în privinţa stabilirii ierarhiei în Liga a II-a, seria 2, până la finalul sezonului regulat rămânând două etape, care vor avea loc pe 5 şi pe 12 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS