12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFC Universitatea Craiova, salvată de la dezastru?

FC Universitatea Craiova, salvată de la dezastru?

Aflată într-un mare impas financiar, cu jucători şi antrenori neplătiţi, plus multe alte probleme administrative şi nu numai, FC Universitatea Craiova a avut o mare cumpănă în această iarnă, dovadă fiind faptul că echipa nici nu şi-a reluat pregătirea . Şi încă o are dacă judecăm la „rece“ situaţia per total. De joi seară s-a aprins în schimb speranţa, finanţatorul Adrian Mititelu reuşind să-l convingă pe Marin Condescu, fostul conducător al vicecampioanei României, Pandurii Târgu Jiu, să devină managerul general al grupării oltene.
Adrian Mititelu a declarat pentru GdS că relaţia Fotbal Club U Craiova cu Marin Condescu este de colaborare, fără să dezvăluie detalii legate de forma juridică pe care o va avea „mariajul“ cu Marin Condescu. Întrebat ce îl motivează pe Condescu să vină la Craiova dacă nu primeşte acţiuni la club sau vreo garanţie materială pentru ajutorul financiar pe care îl oferă, finanţatorul FCU a spus că acesta „primeşte glorie“. „Urmează reorganizarea clubului şi sperăm să putem avea acces pe stadionul «Ion Oblemenco». Domnul Condescu nu va investi bani, ci va aduce bani. Va aduce şi şase-şapte jucători, unii dintre ei de la Pandurii. Nu a fost greu să-l conving să vină. El va asigura cheltuielile minime de funcţionare a clubului pentru promovare“, a spus Mititelu.

„Conducerea societăţii este la Adrian Mititelu“

Tot legat de „mariajul“ Mititelu – Condescu, reprezentantul administratorului judiciar al clubului de fotbal, Cornel Ionaşcu, a precizat pentru GdS că a aflat şi el din spaţiul public despre venirea lui Marin Condescu la Fotbal Club U Craiova, dând de înţeles că nu a fost consultat în legătură cu acest lucru. „Conducerea societăţii este la Adrian Mititelu. Adunarea creditorilor a solicitat judecătorului sindic ridicarea dreptului de administrare al lui Adrian Mititelu, iar procesul are termen în februarie. Vedem atunci ce o fi“, a declarat Cornel Ionaşcu, reprezentantul Lichidare şi Reorganizare SPRL Bucureşti, administrator judiciar al SC Fotbal Club U Craiova.
Întrebat ce rol mai are atunci societatea pe care o reprezintă în conducerea clubului de fotbal, Ionaşcu s-a arătat deranjat de întrebare, spunând doar că firma de administrare este un „neputincios nenorocit, desemnat de judecătorul sindic, căruia nu i s-au dat şi atribuţii de administrare şi că singurul lucru pe care îl face este să verifice planul de reorganizare.

Condescu: Nu voi avea o funcţie în cadrul clubului

Despre forma juridică ce-l va lega de Fotbal Club U Craiova nici Marin Condescu nu ştie momentan cum va fi aceasta, explicând că proiectul său se bazează pe cooptarea de sponsori şi nu exclude să dea şi greş. Condescu a mai spus pentru GdS că nu va ocupa o funcţie în cadrul clubului, deşi pe site-ul oficial scrie clar că este noul manager general. „Vom căuta o formă de continuare a activităţii, poate chiar un contract de comodat, care să ne permită desfăşurarea proiectului. Banii vor veni de la sponsori. Nu am nevoie de garanţii, nici eu nu ofer garanţii. Încercăm să facem un proiect, să vedem dacă va merge. Poate să şi eşueze. De aseară (joi – n.r.) am o împuternicire să reprezint clubul, să rezolv problemele care sunt. Eu nu voi avea o funcţie în cadrul clubului, vreau să fiu un liant între toţi factorii, pentru ca echipa să îşi poată desfăşura activitatea“, a spus Marin Condescu.

Săndoi, „aruncat“
în luptă

Noul conducător al alb-albaştrilor, Marin Condescu, a anunţat modificări în privinţa staff-ului tehnic, numindu-l antrenor principal pe Emil Săndoi. „Da, am format echipa de tehnicieni, Emil Săndoi este antrenor principal şi dăm drumul la treabă, că suntem în întârziere. O să ne antrenăm în Capitală în prima fază, după care vom analiza toate posibilităţile şi vom găsi o soluţie. Până în primăvară ne vom descurca cu banii necesari pentru încercarea promovării. Ştiţi că atunci când mă implic mă implic“, a spus Condescu imediat după numire.
Contactat telefonic, Emil Săndoi a recunoscut că se află în tratative avansate pentru preluarea echipei FC Universitatea. „Am avut o discuţie de principiu cu preşedintele Marin Condescu, pe care îl stimez foarte mult. Nu pot să dau prea multe detalii, în zilele următoare urmând să vorbim mai multe. Am spus că până în iarnă nu voi antrena vreo echipă şi aşa s-a întâmplat chiar dacă am primit oferte din Liga I. Acum, este posibil la FC Universitatea. Dacă se va întâmpla acest lucru, voi discuta doar cu domnul Condescu“, a afirmat Emil Săndoi, pentru GdS.

Napoli, în „cărţi“ şi el

Deşi joi antrenorul Nicolo Napoli părea ieşit din „schemă“ cu totul, vineri lucrurile s-au mai schimbat puţin, Condescu regândind planul cu un tandem Napoli (antrenor principal) – Emil Săndoi (director tehnic). Acest lucru nu-i convine însă tehnicianului italian, care a afirmat că rămâne la echipă doar dacă îi revine în totalitate pregătirea echipei. „Să colaborez? Păi eu sunt antrenorul principal al echipei, am contract cu FC Universitatea Craiova pentru trei ani, nu sunt colaborator. Îl cunosc pe Emil Săndoi, este un băiat bun, cuminte, dar nu se pune problema să colaborez cu el. Nu ştiu ce voi face. Acum nu sunt în Craiova, sunt undeva în România, iar mâine (sâmbătă – n.r.) voi reveni în oraş şi vedem ce stabilim. Prima dată o să mă întâlnesc cu Mititelu ca să văd poziţia lui, apoi cu Marin Condescu. Voi rămâne doar dacă voi antrenor principal şi fără să mi se aducă alţi colaboratori. Este adevărat că am muncit mai mult de o jumătate de an la Universitatea, în condiţii grele, fără bani, dar nu putem continua oricum. Mâine (sâmbătă – n.r.) ne vom întâlni şi vom discuta civilizat despre toate astea. Sper să găsim o soluţie bună atât pentru club, cât şi pentru mine“, a declarat Nicolo Napoli, pentru GdS.
La aflarea afirmaţiei făcute, Marin Condescu a spus că l-ar putea „îndulci“ pe Napoli la viitoarea întrevedere: „Aşa spunem toţi la început, că nu vrem să colaborăm cu cineva. Emil Săndoi va conduce structura şi vom avea o discuţie şi cu Nicolo Napoli“.
Indiferent cine va fi antrenor principal, se pare că va trebui să lucreze cu Dragoş Bon, acesta fiindu-le pe plac ambilor pretendenţi ai postului de antrenor principal.

Marcel Iancu rămâne preşedinte

Aducerea lui Marin Condescu la cârma FCU nu schimbă în nici un fel lucrurile privind organigrama. Mulţi îl vedeau şi îl văd plecat din club pe preşedintele Marcel Iancu din simplul fapt că este bun prieten cu Nicolo Napoli.
„Nu s-a pus problema ca eu să renunţ sau să fiu dat afară. Eu am fost prezent şi la tratativele cu Marin Condescu, acesta spunându-mi clar că se bazează pe mine. Lucrez de şapte luni fără bani la acest club, plus alţi doi ani când echipa a fost dezafiliată şi m-am ocupat de centrul de copii şi juniori. Cum să renunţ acum? Nicolo e prietenul meu, dar asta e viaţa antrenorilor. El vine şi pleacă, eu aici locuiesc, iar Universitatea Craiova este în inima mea şi chiar dacă a fost greu şi va mai fi greu, eu vreau să ajut cu ce pot şi să revenim acolo unde ne este locul. În momentele astea trebuie să fim foarte uniţi şi să luăm deciziile cele mai bune pentru continuitatea acestui club. O spun răspicat: venirea lui Marin Condescu este un mare câştig pentru Universitatea Craiova şi timpul o va dovedi“, a declarat Marcel Iancu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS