13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStancu: M-a luat prin suprindere decizia CS Universitatea

Stancu: M-a luat prin suprindere decizia CS Universitatea

Fostul fundaş al CSU Craiova, Ionuţ Stancu, a dat cărţile pe faţă şi a explicat, într-un interviu acordat GdS, de ce nu mai este în vizorul antrenorului Ovidiu Stângă. Aflat la 31 de ani, Stancu nu se gândeşte să „pună ghetele în cui“, dar a evitat să spună la ce formaţie ar putea să ajungă.

Flaviu Dincă: Ionuţ, cum te-ai despărţit de CS Universitatea Craiova?
Ionuţ Stancu: Momentan, nu am reziliat contractul cu clubul, vom vedea ce se va întâmpla în zilele următoare. Aşadar, nu pot să spun că a fost o despărţire.

F.D.: Ce crezi că i-a determinat pe cei de la CSU să renunţe la serviciile tale?
I.S.: Nu ştiu, probabil au venit alţi jucători mai valoroşi şi au considerat că nu mai contează pe serviciile mele. Nu este nici o tragedie, îmi voi găsi o altă echipă, însă în sufletul meu există un regret că nu mai sunt în lot. Este o echipă bună şi mi-ar fi plăcut să realizez promovarea aici.

F.D.: Într-un fel, tu ai fost unul dintre autorii morali care a contribuit la revenirea Craiovei în prim-planul fotbalului craiovean. Consideri că s-a trecut prea repede peste acest lucru?
I.S.: Nu are nici o relevanţă. Într-adevăr, am fost prezent la anumite discuţii în care primarul Craiovei a promis că va fi fotbal la Craiova şi s-a ţinut de cuvânt. Recunosc, iniţial proiectul era alături de Adrian Mititelu, însă dacă nu s-a putut realiza, s-a căutat o altă formă. A fost o onoare pentru mine că am jucat din nou la Craiova, însă acum totul este istorie.

F.D.: Ai primit oferte să pleci la o altă formaţie?
I.S.: M-a luat prin surprindere decizia conducerii CSU. Nu ştiu unde mă voi duce. Vom vedea, însă cu siguranţă voi evolua undeva. Momentan ştiu că am contract cu CSU şi până la rezilierea contractului nu pot să iau decizii.

F.D.: Iei în calcul varianta rămânerii la CSU, având o altă funcţie în cadrul clubului?
I.S.: Ce funcţie să primesc? Sunt încă tânăr, am 31 de ani, şi vreau să mai joc cel puţin patru, cinci ani. Nu mi-am spus ultimul cuvânt în fotbal.

F.D.: Cum vezi lupta dintre CS Universitatea şi FC Universitatea?
I.S.: N-am nici o treabă cu nimeni. Ambele echipe au şanse mari să promoveze, sunt echipe foarte bune, cu jucători experimentaţi. Eu nu am văzut niciodată o mare rivalitate între CSU şi FCU. Conflictele au fost la nivelul conducerilor, nu la cel al jucătorilor. În teren a fost o concurenţă pozitivă şi, cel mai important, a fost readus fotbalul la Craiova. Ar fi extraordinar ca ambele grupări să reuşească promovarea şi să joace în Liga I.

F.D.: Te-ai duce la FCU dacă ai primi o ofertă?
I.S.: Momentan, am contract cu CSU şi până va fi reziliat nu pot să spun nimic. Normal, vreau să joc la un nivel cât mai ridicat, dar vom vedea după ce voi deveni liber de contract.

F.D.: Cum vezi lupta pentru promovarea în Liga a II-a, seria 2?
I.S.: În mod normal, ar trebui să promoveze CS Universitatea Craiova. Are toate condiţiile necesare pentru a ajunge în Liga I. Pentru locul al doilea vor fi mai multe echipe care se vor lupta. Oricine ar putea promova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS