18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar baschetbalistele n-au câştigat

Doar baschetbalistele n-au câştigat

Trei din cele patru echipe de la SCM-U Craiova (volei masculin, volei feminin, baschet masculin) au obţinut victorii în etapa de sâmbătă. Singurele învinse de la clubul craiovean au fost baschetbalistele, depăşite la diferenţă mare de scor pe teren propriu.

Etapă fără surprize pentru echipele de la SCM-U Craiova. Trei din cele patru echipe craiovene au obţinut victorii, aşa cum era de aşteptat, în timp ce tinerele componente ale echipei feminine de baschet au fost depăşite, clar, chiar pe teren propriu, de către Universitatea Alba Iulia, cu scorul de 103-53.
Oltencele au încercat din răsputeri să ţină piept echipei de pe locul doi, dar ardelencele au câştigat toate cele patru sferturi, 32-17, 25-17, 20-11, 26-8. Aceasta a fost a opta înfrângere pentru craiovence, Janina Ninu şi colegele sale putându-se lăuda cu o singură victorie în nouă meciuri disputate în acest sezon al Ligii Naţionale.
Antrenorul Daniel Vasile a trimis în teren toate fetele trecute pe foaia de joc: Maria Bogea (2 puncte), Irina Moţăţeanu (24), Izabella Tinca (2), Raluca Matei (4), Miruna Minculeasa (5), Andreea Gliga (2), Irina Jugănaru, Dominique Gheorghe şi Janina Ninu (14).
SCM-CSS Craiova ocupă penultimul loc, 13, iar etapa viitoare va juca în deplasare, cu liderul ICIM Arad.

Dzambic nu a jucat la Chiajna

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a obţinut a doua victorie consecutivă, ce-i drept tot cu o echipă din coada clasamentului. După succesul de runda trecută cu Timba Timişoara, jucătorii lui Milan Nisic au învins sâmbătă, în deplasare, pe nou-promovata Concordia Chiajna, cu scorul de 93-67 (24-18, 14-15, 26-15, 29-19). Pentru acest meci, străinii care au rămas în afara lotului au fost Sasha Topchov şi Rade Dzambic. „Topchov a avut glezna umflată şi nu am vrut să-l forţăm, iar Rade a fost odihnit pentru că urmează o perioadă încărcată, cu meciuri în campionatul intern şi Liga Balcanică“, a explicat ieri Marius Toma, managerul echipei.
Despre meci, Toma a spus că gazdele nu aveau cum să emită pretenţii la victorie. Cât despre perioada următoare, team-managerul oltenilor a spus că „băieţii trebuie să joace baschet, să-şi facă treaba“. La Chiajna, principalul marcator pentru Craiova a fost Mirko Kovac (18 puncte), urmat de Andrei Căpuşan (16 puncte), Bogdan Popescu (13), Travis Bureau (11), LeVar Seals (9), Nemanja Maric (8), Sten Sokk (7), Mihai Gavrilă (6), Reinar Hallik (3) şi Viorel Mocanu (3). Alb-albaştrii vor juca joi, în deplasare, în compania formaţiei bulgare BC Balkan, în etapa a cincea din Liga Balcanică.
Cealaltă formaţie masculină din Liga Naţională, Energia Rovinari, a fost aproape să producă surpriza pe terenul campioanei CSU Asesoft Ploieşti. Gorjenii, pregătiţi de Florin Nini, au fost învinşi, în final, cu scorul de 84-82 (19-23, 25-22, 20-13, 27-17). SCM-U Craiova ocupă locul şapte (14 puncte), iar Energia se află pe locul cinci (15 puncte).

Voleibaliştii, fără set pierdut

Voleibaliştii craioveni au învins, în deplasare, nou-promovata Arcada Galaţi, scor 3-0 (25-18, 25-21, 25-18) şi continuă seria victoriilor în Divizia A1. Vicecampionii se află pe podium, în spatele echipelor din Zalău şi Constanţa, iar sâmbătă vor juca acasă cu Unirea Dej.
Şi echipa feminină de volei SCM-U s-a impus sâmbătă, acasă, în duelul cu echipa Rapid Bucureşti, scor 3-0 (25-12, 25-22, 25-18). În penultima etapă din retur, fetele lui Berti Văsuică vor întâlni, în deplasare, formaţia CSM Târgovişte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS