18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbaliştii, după două decenii în Polivalentă

Handbaliştii, după două decenii în Polivalentă

Echipa masculină de handbal CS Universitatea Craiova, alcătuită în mare parte din jucători autohtoni, va evolua, după aproape două decenii, în Sala Polivalentă din Craiova, într-un meci oficial. Alb-albaştrii vor întâlni sâmbătă, de la ora 14.30, echipa HCM Făgăraş, în etapa a şaptea din Divizia A, seria B. Disputarea acestui joc în Polivalentă este posibilă în contextul desfăşurării altor două meciuri în aceeaşi zi, fiind vorba de un cuplaj de handbal şi volei al echipelor craiovene.
Antrenorii CS Universitatea, Costin Dumitrescu şi Cătălin Popescu, aşteaptă cu emoţie revenirea în Polivalentă într-un meci oficial, după o pauză atât de lungă. „Este un lucru extraordinar! După 19 ani vom juca din nou în Polivalentă, în cuplaj cu alte două echipe craiovene. În 1994, când am jucat pentru ultima dată în Polivalenta veche, eram pe locul trei în prima ligă. Ce vremuri… Sperăm că sâmbătă vor veni la sală oameni care au nostalgia handbalului masculin, iar noi să le oferim un meci frumos, plăcut ochiului“, a spus pentru GdS, Costin Dumitrescu.
Handbaliştii craioveni s-au antrenat în Polivalentă încă din vară. „Am beneficiat de câte două antrenamente pe săptămână şi sper că acest lucru ne-a ajutat să reglăm GPS-ul băieţilor, adică să se coordoneze în sală, deşi este diferenţă mare de la antrenamente la un meci oficial“, a adăugat Costin Dumitrescu. Revenind la meci, oltenii sunt mai bine clasaţi ca oaspeţii, ocupând locul şase (nouă puncte), iar echipa din judeţul Braşov se află pe locul şapte, cu şapte puncte. Meciul nu va fi deloc uşor, deoarece echipa din Făgăraş este „veşnic pusă la punct“, conform spuselor antrenorului craiovean. Intrarea la acest meci costă şapte lei, copiii au gratuitate. Cine cumpără bilet pentru handbal masculin, primul meci al zilei, poate sta şi la următoarele două partide, de handbal feminin, respectiv volei masculin.

E rost de trei puncte pentru handbaliste

De la ora 17.00, handbalistele de la SCM Craiova întâlnesc echipa CSM Ploieşti în ultimul meci pe teren propriu din acest an. „Am câştigat săptămâna trecută la Vâlcea, dar fetele trebuie să rămână conectate la partida cu Ploieşti. Pentru moralul fetelor e bine că am legat două victorii şi e clar că sâmbătă, cu Ploieşti, urmează a treia victorie. Aştept publicul în număr cât mai mare la sală la acest ultim meci acasă din 2013“, a spus antrenoarea Carmen Amariei. Echipa prahoveană, antrenată de Dumitru Muşi, are o singură victorie în acest sezon, iar oltencele două. După acest meci, campionatul Ligii Naţionale se va întreupe deoarece România va participa la Campionatul Mondial din Serbia.

Nemţenii au o echipă atipică

La ora 19.00 este programată partida de volei masculin dintre SCM-U Craiova şi LPS Piatra Neamţ. Este început de sezon în Divizia A1, iar cele două combatante sunt vecine de clasament. Craiova are două victorii şi o înfrângere, cu un total de cinci puncte, iar moldovenii au doar trei puncte, situându-se pe locul şapte. Despre echipa din Piatra Neamţ, condusă chiar de selecţionerul României, Gavril, a vorbit jucătorul craiovean Florin Voinea: „Cu toată experienţa mea pot spune că niciodată nu am avut meciuri uşoare contra echipei din Neamţ. Jucătorii acestei formaţii se bat pentru fiecare punct, este o echipă ieşită din tipar. Va fi un joc greu, dar cred că vom câştiga“.
Echipa feminină de volei SCM-U Craiova joacă etapa aceasta în deplasare, cu Dinamo Bucureşti, o echipă invincibilă, care în cele cinci etape disputate au pierdut doar două seturi. Totuşi, echipa din Bănie se simte bine pe terenuri străine, având trei victorii în deplasare din tot atâtea jocuri, în timp ce acasă a pierdut.

Primul meci după „era“ Mandic

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova vor juca sâmbătă (ora 18.00) la Sibiu, cu echipa CSU Atlassib, în etapa a şaptea din Liga Naţională. Craiovenii vor fi coordonaţi de pe bancă de Milan Nisic, antrenor care a rămas să se ocupe de echipă, după ce „principalul“ Andelko Mandic şi-a anunţat demisia la începutul săptămânii. Partida se anunţă extrem de echilibrată, Sibiul este o echipă puternică, în formă, având un singur eşec, dar este de aşteptat ca jucătorii olteni să aibă altă exprimare în teren după şocul plecării lui Mandic. Se anunţă un duel interesant şi în ceea ce priveşte antrenorii. Nisic a fost „secundul“ lui Perisic la altă echipă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS