18.4 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova ia cu asalt Europa

Craiova ia cu asalt Europa

http://www.youtube.com/watch?v=lKEtUpXWEx0

Olandezii ne-au ajutat la fotbal, dar craiovenii vor să-i bată la volei. SCM-U Craiova primeşte astăzi (de la ora 18.30) vizita echipei olandeze Orion Doetinchem, în meciul de debut în Cupa CEV.

Voleiul craiovean revine în competiţiile europene după o pauză de mai bine de două decenii. SCM-U Craiova, vicecampioana României sezonul trecut, evoluează în Cupa CEV (a doua valorică), urmând să întâlnească într-o confruntare tur-retur echipa olandeză Orion Doetinchem, care la rândul său, s-a clasat pe locul doi în campionatul intern şi a câştigat Cupa Olandei.
Meciul tur se desfăşoară astăzi, în Sala Polivalentă din Bănie, de la ora 18.30, iar un bilet costă şapte lei. Copiii sub zece ani au acces gratuit. Partida retur va avea loc miercurea viitoare, în Olanda, dar într-un alt oraş, Zwolle.
Craiovenii sunt optimişti înainte de confruntarea cu echipa din Doetinchem. Antrenorul Dan Pascu a spus că, deşi nu are prea multe informaţii despre adversar, elevii săi au forţa să se califice mai departe. „Începe un drum nou pentru noi, având în vedere că nu am mai participat de mult în cupe europene. Am încercat să ne pregătim cât mai bine pentru acest joc. Am doar o filmare de 15 minute cu ei, din Supercupa Olandei, cu o echipa din Zwolle, iar adversarii noştri au pierdut cu 3-0. Ne-am luat toate măsurile să facem un joc bun, nu vom renunţa la luptă şi vom face tot posibilul să ne calificăm mai departe. Toată lumea e conştientă de valoarea meciului. Însă, am jucători cu experienţă, vom aborda meciul cu spirit de luptă, încredere şi dorinţă de victorie. Ne aşteaptă un meci foarte greu cu o echipă de tradiţie din Olanda“.
Doi dintre jucătorii cu experienţă în cupele europene din lotul craiovean sunt Mihai Dumitrache şi Bogdan Bratosin. „Am jucat în Challenge Cup şi în Cupa Balcanică, pe care am şi câştigat-o, avem experienţă, suntem pregătiţi fizic şi psihic. Sper că vom avea un parcurs lung. Am avut pauză în campionat etapa trecută şi cred că avem un avantaj din punct de vedere fizic“, consideră Bratosin.
„Bombardierul“ Mihai Dumitrache a spus că mulţumeşte echipei de fotbal a Olandei, care a ajutat România să se califice la baraj, prin victoria în faţa Turciei, dar că la volei craiovenii nu îi vor menaja pe olandezi: „Le mulţumim olandezilor că ne-au ajutat să mergem la baraj, dar la volei vrem să îi batem. Sunt o echipă bună, va fi dificil. Important este să ne impunem jocul şi cred că vom face o partidă bună. Sperăm că suporterii vor fi în număr mare să ne susţină. La meciurile de baschet suporterii împing spre victorie echipa, sperăm că aşa va fi şi cu noi. Cupa CEV este o competiţie nouă, nu mai cunoaştem adversarul cum ne cunoaşteam cu celelalte competitoare din campionatul intern“.
Meciul din această seară se va juca pe o suprafaţă de joc specială pentru volei, care a fost inaugurată în Polivalentă în luna iunie, atunci când naţionala feminină a României a jucat în Bănie.
Dacă elimină echipa olandeză, oltenii se vor calificat în următorul tur, dar dacă vor fi eliminaţi, jucătorii de la SCM-U Craiova vor continua parcursul în cupele europene, dar în Cupa Challenge.

Modificare importantă de regulament

Confederaţia Europeană de Volei a decis ca din acest sezon echipa calificată în urma partidelor tur-retur să fie cea care acumulează mai multe puncte pe ansamblul celor două manşe. Se vor acorda trei puncte pentru victorie cu 3-0 sau 3-1, 2 puncte pentru victorie cu 3-2, un punct pentru înfrângere cu 2-3, zero puncte pentru înfrângere cu 0-3 sau 1-3. Dacă punctajul general este 3-3 după cele două manşe, se joacă set de aur pentru stabilirea echipei calificate mai departe, indiferent de setaveraj. Dacă fiecare echipă câştigă cu 3-2 câte un meci, se joacă set de aur. Dacă fiecare echipă câştigă cu 3-0 sau 3-1 câte un meci, se joacă set de aur. Dacă o echipă câştigă cu 3-0 sau 3-1, iar cealaltă cu 3-2, prima echipă merge mai departe. „E un sistem ales pentru a mări competivitatea meciurilor, de a forţa jucătorii să nu renunţe la luptă şi să câştige meciul al doilea“, a comentat Dan Pascu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS