5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportE timpul primei victorii

E timpul primei victorii

Handbalistele de la SCM Craiova joacă sâmbătă, acasă, de la ora 16.30, cu nou-promovata CSM Cetate Deva.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova întâlneşte, sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 16.30, formaţia CSM Cetate Deva, în cadrul etapei a treia din Liga Naţională. Intrarea generală la Polivalentă va fi de cinci lei, iar copiii pot intra gratuit.
Echipa oaspete este o nou-promovată, dar ambiţiosul finanţator al hunedorencelor, Marian Munteanu, a anunţat că CSM Cetate Deva va fi o nucă greu de spart în acest sezon, în care a făcut achiziţii importante pentru realizarea obiectivului, accederea în play-off (locurile 1-6). „La banii băgați în echipă, ne dorim un loc în play-off. Sunt singurul din ţară care bagă bani din buzunar și îmi doresc să prind un loc într-o cupă europeană. Am contracte pe doi ani cu jucătoarele și, dacă acum terminăm în primele şase, la anul ne vom bate și mai sus pentru că echipa va fi mai omogenă. Sunt fericit dacă prindem un loc în play-off, pentru că, dacă terminăm de la locul şapte în jos, înseamnă că ne batem pentru evitarea retrogradării și sunt cuvinte urâte“, spunea în urmă cu o lună, într-un interviu acordat site-ului Handbalvolei, Marian Munteanu.
Spectatorii craioveni au putut urmări la lucru formaţia din Deva chiar luna trecută, la turneul amical din Polivalentă, Cupa Craiovei, câştigat de SCM Craiova. În confruntarea directă, SCM a învins la un gol diferenţă echipa din Deva, scor 30-29.
Principala achiziţie a echipei ardelene este extrema Valentina Elisei Ardean, care a revenit în activitate după o pauză în care a devenit mămică.
În primele două etape din campionat, CSM Cetate Deva a înregistrat un eşec, în deplasare, 26-32, la Braşov, apoi o victorie concludentă, pe teren propriu, cu CSM Ploieşti, scor 36-21.

Amariei vrea determinare şi ambiţie

SCM Craiova, echipă condusă de Carmen Amariei şi Gabriel Bîrcină, are un punct după două etape, obţinut în runda inaugurală, în partida de acasă cu HC Zalău. Vinerea trecută, Alexandra Gogoriţă şi colegele sale au pierdut meciul din deplasare, cu Corona Braşov, fiind învinse la zece goluri diferenţă, scor 38-28. Cetate Deva se află pe locul trei în clasament, iar SCM Craiova pe locul zece, din 12 echipe participante.
Despre meciul de astăzi, antrenoarea Carmen Amariei a spus că îşi doreşte victoria, dar mai presus de orice atitudine şi determinare din partea elevelor sale, ceea ce le-a lipsit pe finalul partidei de la Braşov. „Pentru noi, meciul cu Deva este cel mai imporant. Sperăm să avem un public numeros, care să ne susţină, şi nu în ultimul rând să obţinem victoria pe care cred că o merităm. La Braşov, din cauza unor greşeli tehnico-tactice individuale şi neprovocate, s-a rupt puţin jocul. Absenţa Ancăi Amariei s-a simţit mult. Nu mi-a plăcut că în ultimele zece minute echipa a căzut psihic, poate s-au simţit neputincioase. Practic, mie mi s-a părut că au cedat lupta, lucru cu care eu nu sunt de acord, pentru că, pentru mine, atitudinea şi determinarea sunt cele mai preţioase lucruri. Au fost mai multe momente psihologice, cei de la Braşov schimbau ca la hochei linia de nouă metri. Mai avem mult de lucru să ajungem la nivelul Braşovului“, a spus fosta campioană, debutantă în cariera de antrenoare.
La fel ca la meciul de la Braşov, nici pentru partida de sâmbătă, la SCM nu pot evolua Anca Amariei şi Alexandra Haşegan, suspendate temporar din cauza unor probleme legate de transferul lor la echipa din Bănie.

După meci,
pleacă la lot

După cum am scris şi zilele trecute, trei dintre jucătoarele de la SCM Craiova au fost convocate de selecţionerul Gheorghe Tadici la naţionala României pentru un stagiu de pregătire la Cheile Grădişte. Este vorba despre portarul Mirela Nichita, extrema Nicoleta Dincă şi interul Alexandra Gogoriţă. Şi de la echipa din Deva este o jucătoare convocată, experimentata Valentina Ardean Elisei, care la 31 de ani are acelaşi randament şi aceeaşi poftă de joc ca în perioada de glorie de la Oltchim. Cele patru fete convocate trebuie să se prezinte la lot duminică după-amiază. Selecţionerul Tadici a gândit acest minicantonament ca parte integrantă a pregătirii Campionatului Mondial ce va avea loc, în decembrie, în Serbia. Tricolorele vor juca în grupa D, la Novi Sad, cu Ungaria, Germania, Cehia, Tunisia şi Australia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS