27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCalcule pentru meciul de baraj

Calcule pentru meciul de baraj

Naţionala României va întâlni vineri Ungaria şi marţi (10 septembrie) Turcia, ambele dispute urmând să aibă loc pe „Arena Naţională“,
de la ora 21.00 (Antena 1), în grupa D de calificare la Cupa Mondială din 2014.

Selecţionerul României, Victor Pițurcă, a susţinut ieri o conferinţă de presă în care s-a arătat încrezător în privinţa „dublei“ cu Ungaria și Turcia, din preliminariile Campionatului Mondial din 2014. „Piţi“ e convins că singura șansă a României de a prinde barajul este de a câştiga ambele meciuri şi a cerut concentrare maximă din partea tricolorilor, informează Digi Sport. „Avem nevoie de victorii pentru a avea prima şansă de a prinde barajul. Aştept o evoluţie bună nu doar de la Maxim, ci de la toţi cei care vor intra pe teren. Presiunea va fi formidabilă, se va juca până la ultimul fluier. Trebuie să fim şi din punct de vedere psihic foarte puternici pentru a termina cu bine jocul. Nu trebuie să existe momente de relaxare chiar dacă o să conducem pe tabela de marcaj“, a declarat strategul României.
Selecţionerul vrea să repete performanța reuşită în preliminariile Campionatului European din 2000, când, după 1-1 la Budapesta, tricolorii s-au impus în retur cu 2-0 şi s-au calificat la turneul din Belgia şi Olanda. „Suntem în luptă directă cu Ungaria. Atunci (în 1999 – n.r.) era alta situația. În meciul tur de la Budapesta veneam după victoria din Portugalia, am condus şi am fost egalaţi, ei jucând în zece oameni. Sper să se repete istoria şi să câştigăm în retur, așa cum am făcut-o şi atunci. Calculele sunt simple. Toţi ne dorim şase puncte ca să avem șanse foarte mari şi să nu stăm la mâna altor rezultate. Să vedem însă câte putem obţine. Dacă vom lua patru puncte, vom sta automat la mâna altor rezultate. O să fie dificil să jucăm două meciuri în patru zile. Turcii îşi joacă ultima șansă“, a mai spus selecționerul.
Victor Piţurcă mizează pe aportul fanilor în disputa programată vineri, pe „Arena Națională“. „Cred că suporterii vor fi alături de echipa națională și e obligatoriu să se întâmple asta. Șansele sunt împărțite, iar publicul poate face diferența. Voi merge să văd gazonul şi, dacă putem, facem un antrenament. Oamenii care s-au ocupat de el mi-au zis că va fi în condiţii bune, chiar dacă mai aveau nevoie de câteva zile“, a punctat Pițurcă.

Vlad Chiricheş ar putea rata meciul
cu Ungaria

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că nu ştie dacă se va putea baza pe serviciile fundaşului Vlad Chiricheş la meciul cu Ungaria, deoarece acesta nu a evoluat de multă vreme, iar la ultima şedinţă de pregătire la Tottenham a suferit o contractură musculară. „În ceea ce-l priveşte pe Chiricheş, într-adevăr, sunt îngrijorat, pentru că nu a jucat de mult timp. A fost şi accidentat, apoi a fost toată tevatura asta cu transferul la Tottenham şi la ultimul antrenament făcut acolo a avut şi o mică contractură, deci nu este foarte bine. Nici nu sunt sigur că mă voi baza pe el la primul meci, vom vedea zilele următoare. Nu am vrut să spun asta, dar a fost deschis subiectul Chiricheş“, a spus Piţurcă, explicând de ce nu l-a convocat şi pe Bănel Nicoliţă: „Am vorbit cu el chiar astăzi (luni – n.r.), el venea oricum după o accidentare, nu a jucat în ultima perioadă. Oricum, am înţeles că va semna cu altă echipă din Ligue 1 (FC Nantes – n.r.)“.
Selecţionerul a motivat şi decizia de a-l convoca pe Gigel Bucur: „E un jucător cu experienţă. A rezistat de-a lungul timpului în campionatul Rusiei. Am decis că este nevoie de valoarea şi experinţa lui. Nu l-am convocat pe Keşeru, deoarece acolo îi am pe Maxim şi Bucur“.

Tricolorii, testaţi
cu Berceniul

Naţionala României a susţinut duminică seară, la Centrul Tehnic Naţional al FRF de la Mogoşoaia, un joc amical în compania formaţiei ACS Berceni, pe care l-au câştigat cu 2-0. Golurile tricolorilor au fost marcate de Ciprian Marica (‘30) şi Mihai Pintilii (‘43), informează frf.ro.
Selecţionerul Victor Piţurcă a folosit următoarea formulă: Ciprian Tătăruşanu (‘41, Silviu Lung Jr.) – Alexandru Măţel (‘41, Srgian Luchin), Valerică Găman, Iasmin Latovlevici (‘41, Dragoş Grigore), Răzvan Raţ – Alexandru Bourceanu (‘41, Ovidiu Hoban), Mihai Pintilii – Gabriel Torje, Adrian Popa, Cristian Tănase – Ciprian Marica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS