10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAur istoric pentru spadasinii craioveni

Aur istoric pentru spadasinii craioveni

Echipa masculină de spadă CS Universitatea Craiova a devenit, în premieră, campioană naţională. Un rezultat după care spada masculină craioveană a „alergat“ mai bine de 50 de ani, conform spuselor antrenorului emerit Dumitru Popescu.

Şcoala craioveană de scrimă continuă să obţină rezultate importante pe plan naţional. Spadasinii de la CS Universitatea Craiova au câştigat, în weekend, la Satu Mare, medalia de aur în întrecerea pe echipe şi au devenit campioni naţionali în premieră. Echipa a fost alcătuită din Alin Sbîrcia, Dorian Pîrvan, Liviu Dragomir şi Daniel Nica. Antrenorul emerit Dumitru Popescu, care se ocupă de pregătirea băieţilor, a spus că rezultatul este unul remarcabil: „Am înregistrat o performanţă deosebită, un rezultat după care spadasinii din Craiova au «alergat» mai bine de 50 de ani. I-am deposedat de titlu pe sătmăreni, chiar la ei acasă, în condiţiile în care toţi sunt componenţi ai echipei naţionale“.
În cadrul Superligii au participat opt echipe, după sistemul „fiecare cu fiecare“. CS Universitatea Craiova I, noua campioană, a înregistrat şase victorii şi o singură înfrângere. Oltenii au trecut de CS Satu Mare, scor 15-14, CSM Oradea, scor 32-31, Farul Constanţa, scor 45-40, UNEFS Bucureşti, scor 45-28, CS Universitatea Craiova II, scor 45-43, şi Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ Craiova, scor 45-26. Singura echipă care i-a învins pe Alin Sbîrcia şi colegii săi a fost CSU Târgu Mureş, care s-a impus cu scorul de 45-35. O comportare foarte bună a avut şi echipa a doua a clubului Universitatea Craiova, care mai întâi s-a calificat în Superligă, apoi a încheiat această competiţie pe locul cinci. Din echipă au făcut parte Alin Mitrică, Ionuţ Trandafirescu, Ştefăniţă Vâlceanu şi Laurenţiu Ricuţă.
„Participarea la numeroase concursuri de pregătire în străinătate şi-a spus cuvântul. O menţiune mai trebuie făcută: toţi aceşti sportivi minunaţi sunt craioveni şi au fost crescuţi, timp de 15 ani, la Centrul Olimpic de pregătire a juniorilor de la Craiova. Acest rezultat confirmă realismul politicii clubului nostru de a promova şi investi cu prioritate în sportivii formaţi şi crescuţi la Craiova“, a adăugat antrenorul Dumitru Popescu.

Bronz la individual

A treia echipă care a reprezentat Bănia, LPS „Petrache Trişcu“ (Tatian Bolboceanu, Ovidiu Pârvuleasa, Mario Persu, Valentin Blăgniceanu), a încheiat concursul pe locul şase. Sportivii de la „Trişcu“ sunt pregătiţi de Radu Podeanu şi Ştefan Puiu.
La individual, CS Universitatea Craiova a avut calificaţi trei sportivi în finala de opt, iar Alin Sbîrcea şi-a atârnat la gât încă o medalie, de bronz. Dorian Pârvan s-a clasat pe locul cinci, iar Liviu Dragomir pe locul opt. LPS „Petrache Trişcu“ a avut un reprezentant în primii opt, pe Mario Persu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS