5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFrate, frate, dar fotbalu-i pe puncte!

Frate, frate, dar fotbalu-i pe puncte!

Antrenorul cu portarii de la CS Turnu Severin, Tibi Lung, îşi doreşte ca fratele său, Silvică, goalkeeper la Astra, să facă o partidă bună pe „Municipal“, dar punctele să rămână la malul Dunării

CS Turnu Severin va întâlni astăzi, pe stadionul „Municipal“, de la ora 20.30 (Digi Sport 1), pe Astra Giurgiu, partida contând pentru etapa a 21-a din Liga I. În confruntarea de la malul Dunării va avea loc şi un duel frăţesc, antrenorul cu portarii al formaţiei oltene, Tibi Lung, va fi faţă în faţă cu fratele său, Silviu, titularul buturilor Astrei, ocupanta poziţiei secunde în clasament. Cei doi craioveni au mai rivalizat o dată, în octombrie, anul trecut, la jocul de la Giurgiu dintre Astra şi CS Turnu Severin, din optimile Cupei României.
„E o situaţie care te bucură. Pentru că îţi dă posibilitatea, ca în orice competiţie, să demonstrezi că eşti mai bun. Nu e un duel direct, dar, oricum, suntem în tabere opuse. Vorbim nonstop la telefon. Firesc, şi despre fotbal, care e viaţa noastră, dar nu am făcut din acest meci ceva special. Mi-a zis că vrea să-şi facă treaba cât mai bine, pentru că nu există jucător care să-şi dorească să piardă. Fiecare vrem să demonstrăm că suntem mai buni“, a spus Tibi Lung, pentru site-ul oficial al grupării oltene.

„Avem nevoie foarte mare de puncte“

Tibi Lung nu a putut găsi puncte slabe în jocul fratelui său, sperând totodată ca Silvică să facă un meci bun pe „Municipal“, dar punctele să fie contabilizate de Jerry Gane şi compania. „Nu prea am avut ocazia să ne pregătim umăr la umăr. El a început pregătirea împreună cu tatăl meu. Eu nu am avut şansa asta. S-a antrenat de mic cu tata, şi la juniorii Craiovei, apoi şi în Japonia. Când am ales eu drumul acesta, tata era în activitate şi nu prea avea timp. Eu am făcut mai mult din talent. Pe mine, cel mai mult m-a ajutat nea Nelu Papuc. El m-a făcut să deprind aspectele fundamentale. Când am avut o vacanţă, şi am venit din Cipru, ne-am pregătit împreună la Primăvara, dar a fost mai mult în joacă“, a explicat antrenorul portarilor de la Severin. „E greu să vorbesc despre punctele tari şi slabe ale fratelui meu. Şi, în general, e greu să vorbeşti despre astfel de lucruri la un portar. E vorba, până la urmă, de calităţi motrice şi fizice mai mult sau mai puţin dezvoltate. Îmi doresc pentru Silviu să facă un meci bun, iar pentru noi să câştigăm, pentru că avem nevoie foarte mare de puncte“, a încheiat Tibi Lung.

Jerry Gane,
apel la public

În cadrul conferinţei de presă de ieri, principalul Jerry Gane a declarat că-şi doreşte mult victoria cu Astra şi a făcut apel la public să-şi încurajeze favoriţii. „Întâlnim o echipă bună a campionatului, care marchează foarte multe goluri. Sperăm ca mâine (astăzi – n.r.) să fim la înălţime. Să practicăm un joc mai bun ca la Chiajna şi să continuăm să adunăm puncte. Mai mult decât jocul, mă interesează rezultatul. Aştept un sprijin foarte mare din partea suporterilor. La final să ne bucurăm împreună de un rezultat bun. Plecăm cu şansa a doua, pentru că suntem pe penultimul loc. Doar în faţa Bistriţei, care e sub noi, suntem favoriţi. Dar împotriva Astrei am reuşit un meci bun şi în tur, când am obţinut un egal. Cred într-un rezultat pozitiv şi în partida de mâine (astăzi – n.r.). E un meci important pentru noi, dar nu decisiv, mai sunt 13 etape în care vom întâlni adversari direcţi în lupta pentru salvare“, a spus Jerry Gane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS