5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFiecare cu repriza ei

Fiecare cu repriza ei

http:http://www.youtube.com/watch?v=vGGko5pq42w

Dinamo a trecut cu emoţii de Severin, care a jucat curajos în prima repriză, însă în partea a doua aproape că nu a mişcat

CS Turnu Severin a fost la un pas să surprindă asistenţa de pe stadionul din şoseaua Ştefan cel Mare, însă mult mai experimentata Dinamo a reuşit
să-şi revină şi să se impună cu 4-2 (1-1), aceasta fiind ultima partidă din cadrul etapei a 18-a a Ligii I.
Oltenii au deschis scorul prin Alex Neacşa (‘14),
dintr-un penalti acordat pentru fault asupra lui Dragoş Dragalina în careu. „Câinii“ au restabilit egalitatea prin Cosmin Matei (‘34), cu un şut la colţul lung de la 14 metri lateral dreapta, iar după pauză s-au desprins în doar zece minute. Dinamo a făcut 2-1 în minutul 48, Dănciulescu finalizând cu un şut de la 11 metri o fază lucrată împreună cu mijlocaşul Curtean. La doar trei minute, tabela a arătat 3-1, portarul severinenilor, Andrei Marinescu, l-a agăţat cu mâinile în careu pe Dănciulescu, iar Marius Alexe a transformat lovitura cu precizie (‘53). Debusolaţi, fundaşii grupării de la Dunăre au mai cedat o dată în minutul 56, când Alexe i-a centrat lui Ţucudean, care, nemarcat, a reluat din foarfecă de la şase metri, Marinescu fiind „spectator“. Nervozitatea instalată în tabăra olteană a făcut ca ivorianul Barry să vadă cartonaşul roşu, după două „galbene“ luate în acelaşi minut, primul pentru un fault asupra lui Dănciulescu, al doilea, pentru că i-a băgat mâna în gât lui Galchev (‘58). Deşi a evoluat în inferioritate numerică, Severinul a reuşit să marcheze un super gol, francezul Joel Thomas prinzând un şut splendid la vinclu, de la circa 25 de metri (‘81), stabilind scorul final.
Dinamo: Bălgrădean – L. Rus, Luchin, Koulibaly (‘46, Curtean), Pulhac – Galchev, D. Grigore – C. Matei (‘79, A. Cristea), Dănciulescu, Alexe – Ţucudean (‘77, Filip). Antrenor: Dorinel Munteanu.
Severin: Marinescu – Mitici, Durimel, Dandea, Barry – Moutinho (‘73, Fl. Pătraşcu) – Neacşa, Dragalina (‘54, Thomas), Olah, Zaharia (‘68, Al. Giurgiu) – Vancea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Dorinel, mulţumit de cele trei puncte obţinute

Dinamo nu a strălucit, dar a obţinut ce şi-a propus iar asta l-a determinat pe antrenorul Dorinel Munteanu să exulte. „Sunt fericit, am obţinut trei puncte, pe fondul unui joc bun, mai puţin în primele 15-20 de minute, când am fost puţin confuzi. Jucătorii mei au stat bine din punct de vedere fizic, principala preocupare a fost să-i refac psihic. La club sunt probleme, dar am o echipă formată din caractere. Conducerea face eforturi să achite datoriile către jucători. Noi trebuie să dăm semnalul pentru a fi ajutaţi. Sunt convins că se vor găsi soluţii, jucătorii trebuie plătiţi la zi, am la dispoziţie nişte băieţi minunaţi“, a spus Dorinel Munteanu, la Digi Sport.

Neacşa: Dinamo nu m-a impresionat cu nimic

Mijlocaşul formaţiei CS Turnu Severin, Alexandru Neacşa, autorul primului gol, a afirmat că Dinamo nu a arătat deloc ca o echipă mare în jocul de luni seară. „Piticul“ a spus că meciul din „Groapă“ putea fi câştigat dacă atacantul Cosmin Vancea nu irosea cele două ocazii, în care a scăpat singur cu portarul Bălgrădean (‘26, ’44). „N-am făcut deloc o partidă rea cu Dinamo. În prima repriză i-am dominat clar şi, dacă Vancea reuşea să marcheze măcar una din cele două ocazii, sunt convins că era meciul nostru. În partea a doua nu ştiu ce s-a întâmplat cu apărarea, am cedat prea uşor. Oricum, Dinamo nu m-a impresionat cu nimic, era o echipă de bătut“, a declarat mijlocaşul crescut de Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, pentru GdS. „Penaltiul l-am bătut cu sânge rece, pentru că îmi plac momentele în care tensiunea este mare. De asta m-au şi pus antrenorii pe mine, că ştiu că sunt calm în astfel de momente-cheie. Echipa a avut patru penaltiuri în Liga I şi toate au fost ratate de colegi, acum au zis să mă lase pe mine şi a fost cu noroc al cincilea. Sper să mă mai lase să bat penaltiuri“, a completat Alex Neacşa.
La rândul său, antrenorul Nicolo Napoli a recunoscut că echipa sa a avut mari probleme de concentrare în partea secundă şi crede în continuare că sunt şanse ca Severinul să se salveze de la retrogradare: „Nu ştiu ce s-a întâmplat cu băieţii, în a doua repriză am fost mai slabi. În partida cu Steaua am făcut o repriză secundă mai bună. Acum nu am avut reacţie, a fost o problemă de concentrare. Matematic, noi încercăm să evităm retrogradarea, mai avem şanse. Ne aşteaptă un meci dificil pe teren propriu cu FC Braşov, iar apoi vom întâlni pe Concordia Chiajna. Să vedem ce se va întâmpla“, a spus Napoli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS