26.2 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii, favoriţi cu Dinamo

Craiovenii, favoriţi cu Dinamo

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova joacă sâmbătă (ora 19.00), acasă, cu Dinamo Bucureşti, „lanterna roşie“ a campionatului

Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Craiova găzduieşte sâmbătă trei meciuri ale echipelor de la SCM-U Craiova. De la ora 14.00, echipa feminină de baschet primeşte vizita formaţiei Rapid Bucureşti, într-o partidă contând pentru etapa a şasea din Liga Naţională. Echipa condusă de Milan Nisic vine după un eşec usturător, fiind învinsă de campioana CSM Târgovişte la o diferenţă de 47 de puncte, şi speră să-şi refacă moralul printr-o victorie în faţa bucureştencelor. SCM-U Craiova ocupă locul şapte în clasament (două victorii, trei înfrângeri), iar Rapid se află pe locul nouă, cu două victorii şi tot atâtea eşecuri.
De la ora 16.30 vor juca echipele masculine de volei SCM-U Craiova şi „U“ Cluj, în etapa a treia din Divizia A1. Craiovenii sunt pe val, după două victorii obţinute în primele două etape, când au trecut de campioana Remat Zalău acasă, iar în deplasare au dispus cu 3-2 de CSM Agronomia Bucureşti. SCM-U ocupă locul trei în campionat, iar „U“ Cluj ultima poziţie, necunoscând gustul victoriei după primele două runde. Gazdele pornesc favorite şi sunt şanse mari ca partida să se termine după trei seturi.

Toma vrea o sală plină

Ultimul meci al zilei va fi la ora 19.00 şi va pune faţă în faţă echipele de baschet masculin ale cluburilor SCM-U Craiova şi Dinamo Bucureşti. Va fi un joc aşteptat de suporteri, care nu ratează nici o ocazie de a „încuraja“ formaţia bucureşteană. De data aceasta, craiovenii nu par a avea emoţii în a-şi adjudeca victoria, echipa bucureşteană fiind clasată pe ultimul loc în Liga Naţională după trei meciuri disputate. SCM-U Craiova a avut un start bun de campionat, cu două victorii, dar etapa trecută, una intermediară, a pierdut la Giurgiu la o diferenţă de zece puncte.
Oltenii sunt „naşii“ dinamoviştilor la baschet, iar acum două sezoane chiar au trimis formaţia bucureşteană în liga secundă, după un baraj. „Venim după un insucces la Giurgiu, dar am convingerea că ne vom revanşa în faţa propriilor suporteri sâmbătă seară, pe teren propriu, contra celor de la Dinamo. Vrem să avem o sală plină“, a spus Marius Toma, managerul echipei din Bănie.

Voleibalistele joacă la Ştiinţa Bacău

O altă echipă a clubului oltean, cea de volei feminin, joacă sâmbătă (ora 17.00), în deplasare, cu Ştiinţa Bacău, lidera clasamentului. Handbalistele craiovene stau weekendul acesta, deoarece au jucat în devans meciul cu Oltchim şi au fost învinse (scor 39-24).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS