26.2 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportAccidentare gravă pentru o fotbalistă craioveană

Accidentare gravă pentru o fotbalistă craioveană

Cristina Iacoviţă (19 ani), jucătoare la Sporting Craiova, a suferit o fractură de tibie şi peroneu în derbiul local cu Real Craiova. Iacoviţă a fost faultată involuntar de fosta sa coechipieră Andreea Tomescu şi va fi indisponibilă o perioadă destul de lungă.

Confruntarea între cele două formaţii craiovene de fotbal feminin care activează în prima ligă, Real şi Sporting, desfăşurată weekendul trecut pe stadionul de la Hanul Doctorului, a avut un deznodământ nefericit pentru una dintre jucătoare. Cristina Iacoviţă, mijlocaşul echipei Sporting, a părăsit terenul cu o jumătate de oră înainte de finalul partidei şi a ajuns direct la spital cu ambulanţa, după ce a suferit o accidentare destul de gravă. Verdictul medicilor a fost foarte dur pentru jucătoarea în vârstă de 19 ani: dublă fractură de tibie şi peroneu.
Cum s-a întâmplat nefericitul accident, ne-a povestit ieri Sorin Pătraşcu, antrenorul formaţiei gazdă, Real: „La un contact între jucătoarea mea Andreea Tomescu şi adversară, Cristina Iacoviţă, aceasta din urmă a fost lovită involuntar. Drept dovadă că nu a fost cu intenţie, arbitrul nici nu a dat fault. Îmi pare rău pentru Cristina, a fost jucătoarea mea la club, chiar şi la naţională, şi sper să-şi revină cât mai repede, deşi cred că pentru ea turul de campionat este compromis“. Tatăl fetei nu a fost prezent la meci, a ajuns direct la spital, şi a spus ieri că încă nu ştie de ce perioadă de recuperare are nevoie fiica sa. „I-au băgat piciorul în ghips şi va sta 45 de zile, apoi va fi recuperarea, care nu ştim cât va dura“, a spus tatăl Cristinei.

Pălărie vrea suspendarea celor
care faultează grav

De partea cealaltă, Marian Pălărie, preşedintele echipei Sporting Craiova, a spus că va propune în Comitetul Executiv al FRF ca jucătorii care provoacă accidentări grave să fie suspendaţi: „Nu ştiu dacă propunerea mea va fi acceptată, dar aş vrea ca jucătorii care provoacă accidentări grave să fie suspendaţi, la masculin sau feminin. Revenind la accidentarea Cristinei Iacoviţă, consider că de acolo s-a rupt meciul. Mai pot adăuga că cei de la Ambulanţă nici nu au luat jucătoarea pe targă de pe teren, ci pe un scaun!“. Marian Pălărie este preşedintele fotbalului feminin din România şi are drept de vot în Comitetul Executiv al FRF.

Victorie categorică pentru Real

Derbiul local dintre Real şi Sporting, din etapa a treia a Ligii I, Seria Sud, a fost câştigat de Real, echipa pregătită de Sorin Pătraşcu impunându-se cu 7-1 după ce la pauză conducea cu 1-0. Golurile învingătoarei au fost reuşite de Alina Peşu (3), Hornea (2) şi Bâscoveanu (2), iar golul de onoare al oaspetelor a fost marcat de Adriana Rogojină. „Am pregătit foarte bine meciul şi ne-am impus fără probleme. Am avut ocazii multe, iar proporţiile scorului au fost limitate de portarul Elena Pasăre, care a apărat excelent în poarta Sportingului. După două meciuri suntem neînvinse, în weekend vom juca la Târgovişte şi va fi o ultimă repetiţie înainte de debutul nostru în competiţia europeană, Liga Balcanică“, a spus ieri Pătraşcu.
Pentru Real au evoluat următoarele jucătoare: Mihălescu – Botnaru, Pozmac, Moacă, Tomescu – Oprea, Cergan, Ristache, Simion – A. Peşu, Hornea. Au mai intrat: Bâscoveanu, Ioniţă, Mustăţea, Dumitru şi M. Nicu. De partea cealaltă, pentru Sporting au intrat în teren următoarele jucătoare: Pasăre – Godeanu, Hamzu, Florescu, Corcoş – Mihalache, Iacoviţă, Leonte, Rogojină – Dinescu, Foleanu. Au mai intrat: Ştefan, Stoica, Dumitru şi Ungureanu. Sporting rămâne fără victorie în primele trei meciuri din acest sezon, dar şi fără antrenoarea-jucătoare Elena Pasăre, care va pleca în străinătate. Marian Pălărie a spus că va numi zilele viitoare un nou antrenor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS