22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSe bătură singuri

Se bătură singuri

Amical
Pandurii Târgu Jiu – Energie Cottbus 0-1
A marcat:
Kobylanski ‘75
Pandurii: Lazar (’63, Horvat) – Rusu (’63, Popete), Viera (‘ 63, Tătaru), Cardoso (’63, I. Rada), Vlad (’63, Neagu) – Voiculeţ (’63, Campisi), Pintilii (’63, Avramescu), Cristea (’63, Brata (’80, Vlad)) – Al. Grigoraş (’63, Brahmia), Lemnaru (’46, Nistor), Batin (‘63 Matulevicius). Antrenor: Petre Grigoraş.
Energie: Kirschbaum (’46, Renno) – Bittroff, Roger, Mohrle, Ziebig – Muller, Banovic, Kruska, Adlung – Rangelov, Sorensen (’46, Bittencourt). Au mai jucat: Ludwig, Kronaveter, Borner și Kobylanski.
Antrenor: Rudy Bommer.

Pandurii Târgu Jiu a pierdut şi al doilea amical din Antalya, 0-1 cu Energie Cottbus, după o neînţelegere a rezervelor Popete şi Horvat 

După 0-1 cu Karlsruher SC, pandurii au fost învinşi, cu acelaşi scor, şi de Energie Cottbus, locul 10 în 2. Bundesliga. Mai activi, nemţii şi-au creat singurele ocazii ale primei părţi prin Sorensen (‘35) şi Muller (‘39). „Jucaţi mai repede, acceleraţi“, le-a cerut Grig elevilor săi, însă fără răspuns din teren. Singura şansă de gol a oltenilor i-a aparţinut lui Grigoraş Jr., aproape să-l surprindă pe Renno cu un şut din întoarcere (‘58). Petre Grigoraş a schimbat liniile, iar jocul gorjenilor nu a mai avut logică. Ba, mai mult, Popete şi Horvat i-au oferit pe tavă lui Kobylanski singurul gol al partidei la o fază care nu anunţa nimic (0-1, ‘75). „Hai, Florine, că eşti bătrân, gata!“, i-a strigat Grigoraş mai târziu lui Popete după ce a călcat pe minge, semn că nu va conta pe el nici în retur. În finalul jocului, Ciprian Brata s-a accidentat, fiind suspect de întindere musculară. Mingote, Maxim, Unguru, R. Dumitru şi Bucur nu au fost folosiţi în acest joc.
Înfrângerea nu l-a deranjat pe Petre Grigoraş, mulţumit că şi-a testat echipa cu un adversar tare. „Nu sunt dezamăgit deloc. A fost încă un antrenament pe care l-am realizat prin joc. Ei mai au o săptămână şi încep campionatul, sunt în altă perioadă de pregătire, noi avem zece zile de când am reluat pregătirile. E clar că nu suntem nici măcar la 50% din potenţial, de aceea nici nu-mi fac mari griji. E o perioadă de acumulări, de încercări. Nu-mi convine că pierd, dar nici nu mă interesează rezultatul. Nu avem nici o săptămână de când suntem aici, nu am neglijat antrenamentele, zilnic avem câte două antrenamente, chiar şi de dimineaţă am făcut unul. Având terenurile acestea la dispoziţie şi aceşti adversari de calibru, de ce să nu ne măsurăm forţele şi cu ei?“, a declarat Petre Grigoraş la Digisport.
Altfel, Pandurii dispută astăzi, de la ora 17.30 (DigiSport) al treilea amical din Antalya, cu divizionara secundă germană MSV Duisburg.
 
Noutăţile, zero

Pandurii a testat toţi jucătorii aflaţi în probe, Neagu, Matulevicius, Campisi şi Brahmia, dar nici unul nu a ieşit în evidenţă. Singurul cu circumstanţe atenuante este Neagu, folosit în primă fază fundaş stânga, iar pe final mijlocaş ofensiv stânga, două posturi inedite pentru el. Petre Grigoraş încă aşteaptă întăririle promise: „Sper ca până la al doilea stagiu de pregătire să avem lotul complet şi, bineînţeles, să avem doi-trei jucători noi peste nivelul mediu al echipei. Îi aştept, eu am cerut jucători pe posturile descoperite, dacă îmi convine bine, dacă nu, la revedere. Nu vom aduce jucători la număr“, a spus Grigoraş.

Stromajer negociază cu Oţelul

Dat ca şi transferat la FC Vaslui, Jaka Stromajer ar putea ajunge la campioana Oţelul Galaţi. „Stromajer îşi definitivează ultimele detalii ale transferului la Oţelul Galaţi. Noi ne-am înţeles cu cei de la Vaslui, dar înţeleg de la impresarul lui Jaka Stromajer că au pornit tratativele şi sunt în discuţii avansate cu cei de la Oţelul Galaţi“, a anunţat şeful pandurilor, Marin Condescu. Şi transferul lui Stojan Vranjes la FC Vaslui este incert din cauza pretenţiilor financiare, catalogate ca „absurde“ de Porumboiu, ale jucătorului şi impresarului.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS