10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAtenţie, vine Oţelul de Ligă!

Atenţie, vine Oţelul de Ligă!

Pandurii Târgu Jiu – Oţelul Galaţi
Stadion „Municipal“, duminică, ora 19.30, DigiSport
Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Viera, Chiricheş, Cardoso – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Vranjes, Lemnaru, Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.
Oţelul: Grahovac – Râpă, Perendija, Sg. Costin, Sălăgeanu – Giurgiu, Filip – Antal, Viglianti, Frunză – Punosevac. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Pandurii primeşte replica echipei campioane, Oţelul Galaţi, care descinde la Târgu Jiu direct din sanctuarul lui Manchester United, „Old Trafford“

Pandurii este cea mai redutabilă echipă din Liga 1, însă şi Oţelul Galaţi arată o formă bună. Gălăţenii s-au ţinut tare pe „Old Trafford“, contra celor de la Manchester United, iar în campionat nu au mai pierdut de mai bine de o lună. Tehnicianul pandurilor, Petre Grigoraş, explică de ce Oţelul e o nucă tare: „Galaţiul are un atu, omogenitatea. Sunt jucători care evoluează de cinci-şase ani împreună, lucru extrem de important, iar în ultimii doi ani nu au pierdut nici un jucător şi lucrul acesta nu poate să fie decât un avantaj pentru ei. Plus faptul că jocurile din Champions League le conferă o anumită dezinvoltură, siguranţă. Când joci cu Benfica, Manchester United, îţi pui întrebarea de ce nu poţi spulbera Pandurii?“.
 
1-0, scorul lui Grig
 
Adept al ofensivei totale, Petre Grigoraş s-ar mulţumi duminică şi cu o victorie la limită, având în vedere greutatea adversarului. „Sincer, aş vrea 1-0. Băieţii ştiu că nu mă mulţumesc cu jumătăţi de măsură, ştiu că nu-mi plac scorurile astea de 1-0 care aduc trei puncte. Am fost extrem de mulţumit că am învins Gaz Metan şi U Cluj şi aş vrea să câştigăm din nou cu 1-0. 4-0 le-a dat Manchester United din două meciuri, din penalti şi devieri. E greu. Oţelul e o echipă care primeşte gol foarte greu. Ne aşteaptă un meci extrem de dificil, etapa a 13-a, vom vedea pentru cine este cu ghinion sau cu noroc. Dacă vom reuşi să ne mobilizăm la maximum, ne putem lupta de la egal la egal cu o echipă de Champions League“, a afirmat Grigoraş.
Pandurii şi Oţelul s-au întâlnit de 12 ori în Liga 1. Oltenii au învins doar de trei ori, de fiecare dată la limită, 1-0 sau 2-1, patru jocuri s-au încheiat la egalitate şi cinci cu victoria gălăţenilor.
 
Gazdele, în efectiv complet
 
Lucrul îmbucurător pentru Petre Grigoraş este că are de unde alege pentru alcătuirea primului unsprezece. Cu excepţia lui Băcilă, în continuare accidentat, toţi jucătorii sunt apţi. „Acum îmi permit să mă gândesc mai mult pe cine să bag în teren. Când lipsesc trei-patru jucători de bază, e mai uşor să faci echipa. Acum, având soluţii, am posibilitatea să folosesc jucătorii pe care îi doresc“, a afirmat tehnicianul pandurilor. Chiar dacă echipa s-a apărat perfect şi fără ei, dovadă ultimele patru meciuri fără gol primit, Grigoraş va miza din primul minut pe Chiricheş, Viera şi Pintilii. „Am pierdut din forţă pentru că am înscris doar două goluri. Asta nu mă bucură. Până acum, în primele 12 etape am făcut de două ori 0-0 şi o dată în cupă. În toată cariera mea de antrenor nu mi s-a întâmplat să fac atâtea remize albe într-un timp scurt. Făceam 2-2 sau 3-3. Pintilii, deşi nu e mijlocaş ofensiv, impulsionează foarte mult mijlocul terenului şi atacul. Viera şi Chiricheş conferă mai multă siguranță, ei doi au jucat cel mai des“, a explicat Grigoraş.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII