20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGrigoraş este, în sfârşit, mulţumit de atacanţi

Grigoraş este, în sfârşit, mulţumit de atacanţi

Golul nu mai este o corvoadă în mandatul lui Grigoraş. Pandurii ajung cu toate liniile la finalizare, dovadă fiind golurile marcate în acest campionat. Din cele zece reuşite ale oltenilor, două au fost semnate de fundaşi (Cardoso şi Viera), trei de mijlocaşi (Vranjes şi Pintilii) şi cinci de atacanţi (Stromajer şi Lemnaru). Atacanţii sunt cei responsabili cu golul, iar doi şi-au tras partea leului. Lemnaru este golgheterul la zi al echipei, cu trei goluri, secondat de Stromajer, două goluri. Ultima reprezentaţie, 5-1 cu Mioveni, a atras şi admiraţia lui Grigoraş pentru atacanţii săi, dar şi pentru cei cu pasa de gol. „Sunt şi eu, în sfârşit, mulţumit că atacanţii mei au reuşit să înscrie, să scoată penalti. Sunt mulţumit de absolut toţi. Trebuie să remarc în repriza a doua şi evoluţia lui Voiculeţ. A fost aproape perfect“, a spus Grigoraş. Singurul atacant care nu a dat gol este Batin. Clujeanul a început sezonul titular, dar nu a reuşit să puncteze în cele 240 de minute petrecute pe gazon. „Batin mi-aş fi dorit cel mai mult să marcheze, să se deblocheze. Sper să-i vină şi lui timpul, să prindă tricoul“, a declarat Grigoraş.

Vranjes, iertat

Interdicţia lui Stojan Vranjes de a se antrena cu echipa mare a fost ridicată. Petre Grigoraş l-a reprimit ieri la pregătire după ce s-a asigurat că fotbalistul a recunoscut, în scris, convenţia în limba română semnată cu clubul Pandurii acum un an şi jumătate. Cu alte cuvinte, bosniacul a renunţat la memoriul adresat Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF prin care solicita să fie declarat liber de contract pentru că semnase convenţia cu Pandurii Târgu Jiu doar în limba română, nu şi în limba sârbă. Stojan se antrenează din nou sub comanda lui Grigoraş, însă nu intră, deocamdată, în calculele tehnicianului pentru jocurile din Liga I. „Vranjes a depus la CNSL o declaraţie prin care recunoaşte valabilitatea convenţiei. Astfel s-a stins litigiul dintre club şi Vranjes. E normal să ne gândim şi la jucător. Este important pentru noi. Cred că o mare parte din vină o are impresarul, însă, dacă Stojan avea mai multă personalitate, putea rezolva el problema. Că o să joace, când o să intre în echipă, depinde numai de staff-ul tehnic“, a confirmat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.

Cardoso: Să rămânem cu picioarele pe pământ

Victoria cu CS Mioveni, 5-1, nu i-a extaziat din cale afară pe panduri. Alexandre Cardoso, cel care a revenit pe postul său favorit, de fundaş stânga, în acest meci, vrea un rezultat mare şi cu Steaua. „A fost frumos, o seară destul de plăcută, şi m-am bucurat că echipa a putut să demonstreze un joc ofensiv şi că am marcat. Sper să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că urmează un meci greu şi trebuie puncte ca să stăm mai liniştiţi“, a spus Cardoso. Brazilianul a împlinit 27 de ani cu o zi înainte de meci şi şi-a dorit să înscrie din penalti, dar cel desemnat a fost Pintilii. „Avem o înţelegere, de aia a bătut Pintilii“, a afirmat Cardoso.

Cu moral de învingători

Antrenorul Petre Grigoraş nu se teme de nici o echipă din Liga I. Pandurii a arătat în ultimul timp că se poate bate de la egal la egal cu orice echipă din campionatul românesc, iar jocul cu Steaua este o nouă provocare pentru olteni. „Sper ca victoria cu Mioveni să ne dea moralul de a trata şi celelalte partide, chiar dacă etapa următoare jucăm în deplasare cu Steaua, ca pe un joc normal. Am demonstrat că ne putem lupta de la egal la egal cu orice adversar când eşti concentrat şi conectat 100%. Am arătat că ne putem bate cu CFR, o echipă puternică, am surclasat Mioveniul, de ce să nu încercăm şi un rezultat favorabil cu Steaua? Asta depinde numai de capacitatea lor de a se mobiliza în momentele-cheie“, crede Grigoraş.

Programaţi miercuri
în cupă

Jocul din „16-imile“ Cupei României Timişoreana dintre Pandurii Târgu Jiu şi echipa de Liga a III-a Vişina Nouă a fost programat miercuri, 21 septembrie. Partida va avea loc pe stadionul „Municipal“, de la ora 16.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII