12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPetre Grigoraş anunţă schimbări pentru derbiul cu CFR Cluj

Petre Grigoraş anunţă schimbări pentru derbiul cu CFR Cluj

Echipa Pandurii va aborda meciul de luni cu cel puţin trei jucători noi în primul „unsprezece“. Şi sistemul de joc obişnuit, 4-3-3, ar putea fi abandonat, asta în funcţie de fotbaliştii disponibili.

Nemulţumit de randamentul echipei în primele trei runde, tehnicianul pandurilor, Petre Grigoraş, va da credit şi jucătorilor mai puţin utilizaţi în startul sezonului. Defensiva este primul compartiment vizat, şi pe bună dreptate. Pandurii au afişat multă nesiguranţă pe faza de apărare, primind gol în fiecare joc. Soluţiile sunt însă puţine. Chiar dacă Viera şi Chiricheş au arătat multe slăbiciuni, nu au concurenţi pe măsură. Doar debutantul Alexandru Vlad ar putea să-şi piardă postul de fundaş stânga, urmând să fie înlocuit de Cardoso. Adrian Rusu nu are emoţii, deocamdată, ca fundaş dreapta, Băcilă şi Pleaşcă fiind accidentaţi. Nici ofensiva nu a mers la parametrii doriţi şi se aşteaptă schimbări atât la mijloc, cât şi în atac. Cert este că, luni, Petre Grigoraş nu mai poate utiliza tridentul ofensiv Lemnaru-Batin-Stromajer, iar dacă Băcilă nu va fi recuperat este greu de crezut că va miza cu CFR Cluj tot pe sistemul de joc obişnuit, 4-3-3. „Trebuie să vedem şi ce se va întâmpla cu Băcilă. Pot să spun că altfel ne-am fi exprimat dacă cei doi jucători de bandă dreaptă ar fi fost apţi (Băcilă şi Pleaşcă – n.r.). M-am gândit la o soluţie. Mai mult ca sigur vor apărea două-trei schimbări atât la nivelul defensivei, cât şi în ofensivă. Sper ca schimbările pe care le voi face să nu fie doar de dragul de a le face, ci să ajute la îmbunătăţirea jocului şi să ne aducă o mai mare siguranţă. Oricum, nu vor fi multe schimbări. Dar, dacă unii jucători au evoluţii mai puţin convingătoare, trebuie să dau şansa şi altora să evolueze. Jucăm cu ce avem la dispoziţie şi nu mă plâng, avem jucători. Nu mă plâng nici de calitatea lor, ci doar de modul în care se pot concentra la ora jocului“, a declarat antrenorul principal al pandurilor.

Grig rămâne optimist

Plecările lui Matei, Grecu şi Chiricheş, jocul oscilant al echipei din primele etape, incertitudinea că l-ar putea pierde şi pe Vranjes în perioada următoare nu au erodat încrederea antrenorului Petre Grigoraş că Pandurii se va ridica măcar la nivelul de joc arătat în sezonul trecut. „Nu trebuie să-mi pierd optimismul pentru că de la mine trebuie să plece toate. Cert este că mă aşteptam la mai mult decât am realizat în cele trei etape, din punct de vedere al jocului, nu al punctelor câştigate. Cred că evoluţia echipei nu a fost nici măcar la 50% din ceea ce mă aşteptam. Sper să arătăm un reviriment în jocul de luni. Rezultatul poate fi oricare, dar jocul nostru trebuie să ne dea speranţe pentru meciurile următoare“, a susţinut tehnicianul.
Pandurii are nevoie de atitudine cu CFR Cluj pentru a reuşi un rezultat bun, dar şi de gol. „Dacă nu marcăm, nu avem nici o şansă să luăm ceva din acest meci. Sunt convins. Am început sezonul primind gol în fiecare meci. Sperăm să găsim soluţiile cele mai bune la nivelul fundaşilor. Cei care vor intra va trebui să aibă altă atitudine faţă de joc“, crede Grigoraş.

Maxim, fără
„carte verde“

Fostul jucător al echipei Espanyol Barcelona, Alexandru Maxim, legitimat de Pandurii, se vede obligat să-şi amâne debutul în Liga I deoarece Federaţia Spaniolă de Fotbal nu i-a eliberat certificatul internaţional de transfer („cartea verde“). „Sperăm să nu dureze treizeci de zile. Dacă apare «cartea verde», Maxim ar fi în lot cu CFR Cluj, dar nu în primul «unsprezece». Deocamdată. S-a integrat foarte bine şi aşteaptă să poată evolua. Poate va evolua şi la echipa a doua câteva meciuri pentru a intra în ritm“, a declarat Petre Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU