Începe lupta pentru trofeul PopeciIubitorii tenisului din Craiova vor putea urmări săptămâna aceasta meciuri atractive la Baza Sportivă „Popeci“, unde se desfăşoară turneul feminin ITF, dotat cu premii totale de 25.000 de dolari

Dacă în anii trecuţi organiza turnee de tenis ITF de 10.000 de dolari, din circuitul BCR Futures România, sub egida FRT, Clubul Sportiv Popeci Craiova a ridicat ştacheta, iar la ediţia de anul acesta valoarea totală a premiilor de la turneul internaţional dotat cu Trofeul „Popeci“ este de 25.000 de dolari.

După ce în perioada 1-4 iulie au avut loc meciuri din calificări, astăzi vor debuta partidele de pe tabloul principal, atât la simplu, cât şi la dublu.

Craioveanca Elena Bogdan, favorită principală

Favorita principală a turneului de simplu este o craioveancă, Elena Bogdan, aflată pe locul 155 în clasamentul WTA. În turul inaugural, „Ema“ va înfrunta o sportivă din Germania, Bianca Koch. Pe tabloul principal la simplu se mai găsesc şi alte tenismene din Bănie, Alice Radu, Virginia Tică, Ana Mihaela Vlăduţu, Alisa Căluşeriu, Ingrid Radu şi o sportivă din Balş, Camelia Elena Hristea.

La dublu, favorită nr. 1 este perechea alcătuită din Elena Bogdan şi Mihaela Buzărnescu, care va întâlni în turul întâi alte românce, Karina Goia şi Larisa Sporea. La dublu vor mai concura şi alte craiovence: Alice Radu va face pereche cu Ingrid Radu, Alisa Căluşeriu cu Ana Văduţu, în timp ce Virginia Tică va face echipă cu o sportivă din alt oraş, Gabriela Duca. Finala la dublu este programată vineri, iar la simplu – duminică, dar orele de disputare nu au fost stabilite încă.

La anul face turneu

de 50.000 de dolari


Cu o zi înainte de primele confruntări de pe tabloul principal a avut loc o conferinţă de presă la care au participat Constantin Popeci, organizatorul turneului, viceprimarul Craiovei, Marinică Dincă, Dan Nicolae, arbitru principal, şi antrenorul craiovean Ilie Cojan (TC Olimp).

Constantin Popeci a mărturisit că organizează turneul de plăcere, pentru jucătoarele din Craiova, dar şi pentru oamenii pasionaţi de sportul alb. Acesta a declarat că anul viitor valoarea premiilor puse în joc la Trofeul „Popeci“ va fi de 50.000 de dolari: „Îmi este drag să fac lucruri deosebite. Organizez acest turneu pentru jucătoarele craiovene de tenis, pentru oamenii care vor să privească asemenea meciuri, pentru angajaţii mei. Va deveni un turneu de tradiţie. Anul viitor vor fi premii totale de 50.000 de dolari. Mulţumesc colaboratorilor mei, care au muncit din greu ca totul să iasă bine“.

Pentru al doilea an consecutiv, la conferinţă a participat viceprimarul Mărinică Dincă, acesta spunând că, deşi primăria nu s-a implicat financiar la acest turneu, a oferit alt fel de sprijin: „Le-am pus la dispoziţie baza sportivă din Parcul Tineretului, dacă doresc să se antreneze fetele. Este un turneu care face reclamă oraşului Craiova, ceea ce nu poate decât să ne bucure“. Constantin Popeci, Marinică Dincă, Ilie Cojan, dar şi două jucătoare – Roxana Văideanu, care reprezintă Italia, şi chinezoaica Min Liu, l-au ajutat pe arbitrul principal Dan Nicolae să efectueze tragerea la sorţi a meciurilor de pe tabloul principal la simplu.

Meciurile oltencelor

Astăzi, în turul 1 la simplu, tenismenele din Craiova vor juca după următorul program: Elena Bogdan – Bianca Koch (Germania), Alice Radu – Cristina Dinu, Virginia Tică – Danka Kovinic (Muntenegru), Ana Vlăduţu – Nicola Geuer (Germania), Alisa Căluşeriu – Marina Shamayko (Rusia) şi Ingrid Radu – Min Liu (China). Camelia Hristea (Balş) o va înfrunta în turul inaugural pe Danielle Harmsen (Olanda).

La dublu, în turul inagural, craiovencele vor juca după cum urmează: Elena Bogdan (Craiova)/Mihaela Buzărnescu – Karina Goia/Larisa Sporea, Ingrid Radu/Alice Radu (ambele din Craiova) – Alice Balducci/Annalisa Bona (ambele din Italia), Alisa Căluşeriu/Ana Vlăduţu (ambele din Craiova) – Cristina Adamescu/Julia Moldovan, Virginia Tică (Craiova)/Gabriela Duca – Laura Andrei (România)/Mailen Auroux (Argentina). 

 Comenteaza acum

3 Comentarii

  1. to`arashul Matrics said:

    care-i diferenta intre directorul Popeci si patronul Popeci? Radicale? a, stiu raspunsul tau: e baiat destept. da de munca oamenilor.

  2. alin said:

    un program complet cu ore de disputare eventual pretul biletelor, macar pentru semifinale si finala sa puneti si voi pe site

  3. Nana said:

    Intrarea este liber[a, nu ca ]n alte sporturi. Concursul este de valoare cu juc[toare chiar si din Argentina. Poftiti la meciuri ca aveti ce vedea.

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 5 iulie 2011

Actualitate

» Funeriu: Rezultatele bacalaureatului şi comportamentele care le-au generat – oglinda societăţii
» Elevii cu 10 aşteaptă să meargă la facultate
» Elevii doljeni, superficiali la examene
» Premierul israelian va avea mâine întrevederi cu Emil Boc şi cu Traian Băsescu
» Expo Benedict Gănescu
» Card de plimbat cu RAT
» Vinietă pentru motoretă
» Contre cu Termoficarea pe contractul individual
» Numărul companiilor româneşti în Bulgaria a crescut de peste opt ori în patru ani
» Ministerul Justiţiei propune introducerea în Codul penal a confiscării extinse a averii
» Fotbal – Mirel Rădoi: Nu am semnat pentru bani cu Al Ain, vreau să îmi arăt clasa
» Studiu: 3,4 milioane de români lucrează la negru

Local

» 2.244 de contestaţii în Olt
» 58 de participanţi, zero promovaţi la Liceul Bustuchin
» Şomerii din Bănie, reintegraţi
» Programul de tratament în străinătate – legislaţie modificată
» Scandal pe apă şi căldură
» Târgujienii nu îşi asigură locuinţele nici de frica amenzii
» Intersecţia din Valea Vlăicii, închisă până la toamnă
» În România se falsifică mai mult euro decât lei

Dolj

» Incendii pe strada Rozelor

Sport

» La FRF, încă o comisie
» Pandurii, amicale din două în două zile
» Valerică Găman, dorit în continuare de Vitesse
» Dorel Stoica, antrenor la Ştiinţa
» Crăciunescu: E o ruşine că Bănia n-are echipă în Liga I!
» Manchester United, prima în topul transferurilor
» Fabregas, între Arsenal, Barca şi Real Madrid
» Juventus l-a ofertat pe Kun Aguero
» Găzarii, apţi de muncă
» Adversarul lui Bute a ajuns la Bucureşti
» Trei voleibalişti de la „Titulescu“, medaliaţi cu bronz la Balcaniadă
» Radical Craiova n-a prins podiumul
» Medalii internaţionale pentru judoka doljeni
» Începe lupta pentru trofeul Popeci

Bani & Afaceri

» Companiile americane, îngrijorate de deciziile ministeriale şi licitaţiile din România
» Factura la gaze, diferită în iulie
» Fitch ne îmbunătăţeşte ratingul de ţară
» Cuponarii lasă o avere la SIF Oltenia

Magazin

» La masă, după sală
» Pâinea integrală, mană cerească pentru sănătate
» HOROSCOP
» Nicole Kidman, în „The Paperboy“
» Încă un rol dramatic pentru Denzel Washington
» Drew Barrymore, în spatele camerei
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Picătura de cunoaştere
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Top