5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSebastian Vettel, de neoprit

Sebastian Vettel, de neoprit

Germanul Sebastian Vettel (foto) de la Red Bull continuă să nu aibă rival în Campionatul Mondial de Formula 1, el obţinând fără probleme, duminică, la Valencia, la Marele Premiu al Europei, a şasea victorie în cele opt etape desfăşurate până acum în acest sezon. După cum menţionează Mediafax, pe linia de comunicaţii radio s-a auzit din nou mesajul „Fantastic drive, Sebastian“, cu care managerul echipei Red Bull, Christian Horner, l-a felicitat pe pilotul care domină în prezent Formula 1.
„Din afară nu ştiu câte s-au văzut în această cursă. A părut plictisitoare, dar eu m-am simţit excelent. Pentru un anumit motiv mi-a plăcut această cursă. De fiecare dată când venim aici ştim cât este de greu acest traseu, dar întotdeauna am reuşit să facem o treabă bună, a declarat pentru BBC Sport Vettel, care se impusese şi anul trecut la Valencia, după ce pornise din pole position.
Duminică, germanul a fost urmat de spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) şi de australianul Mark Webber (Red Bull). Lewis Hamilton (Marea Britanie – McLaren) a fost al patrulea, brazilianul Felipe Massa (Ferrari) a ocupat locul cinci, în timp ce britanicul Jenson Button (McLaren-Mercedes) s-a clasat pe şase. Au mai punctat Nico Rosberg (Germania/Mercedes) – locul 7, Jaime Alguersuari (Spania/Toro Rosso-Ferrari) – locul 8, Adrian Sutil (Germania-Force India) – locul 9 şi Nick Heidfeld (Germania/ Lotus-Renault) – locul 10.
Vettel „mărşăluieşte“ către al doilea titlu din carieră, conducând detaşat în clasamentul piloţilor, cu 187 de puncte. El este urmat în această ierarhie de Jenson Button şi de Mark Webber, fiecare cu 109 puncte, de Lewis Hamilton, cu 97 de puncte, şi de Fernando Alonso, cu 87 de puncte. La constructori, Red Bull a acumulat 295 de puncte, McLaren-Mercedes are 206 puncte, iar Ferrari – 129 de puncte. Etapa a noua a CM de Formula 1, Marele Premiu al Marii Britanii, va avea loc pe 10 iulie, pe circuitul de la Silverstone. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS