27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDumitru Mitriţă: Piţurcă putea salva Ştiinţa

Dumitru Mitriţă: Piţurcă putea salva Ştiinţa

Fost campion cu Universitatea în 1991, „Piticu“ a spus că Mititelu a făcut o mare greşeală alungându-l pe Piţi de la Craiova, deoarece fostul manager ar fi putut ajuta şi salva Ştiinţa de la dezastru

Stabilit de mulţi ani în Bucureşti, Dumitru Mitriţă –  40 de ani împliniţi astăzi – a dat zilele trecute o fugă prin Bănie şi a acceptat un dialog pentru GdS.
– Ce faci prin Craiova?
– Sunt craiovean, vin pe acasă! În perioada în care am jucat la Steaua (2000-2003, n.r.) m-am stabilit în Bucureşti, acolo îmi desfăşor activitatea, dar Craiova nu se poate uita şi vin cu drag acasă. Am regăsit acum însă o Craiovă foarte tristă, mă refer în special la fotbal.
– Chiar voiam să te întreb despre situaţia echipei. Ce zici de Ştiinţa 2011?
– Păi, ce se vede, ce se scrie. Este o situaţie dezastruoasă, o echipă dusă spre desfiinţare sau cel puţin aşa citesc prin presă. Îmi pare extrem de rău. Sunt craiovean, la Universitatea m-am format, am trăit aici un sezon de vis, cel al eventului campionat-cupă din 1991, şi nu numai. Sufăr pentru această retrogradare, pentru această situaţie incertă a Ştiinţei la ora acestui dialog.

Vreau să devin antrenor

– De unde crezi că a pornit dezastrul? Opinia mea este că, dacă Piţurcă nu era îndepărtat, în iarnă, Universitatea era bine acum.
– De acolo i s-a tras lui Mititelu. A făcut o mare greşeală alungându-l – şi în ce mod urât! – pe Piţurcă. Acest om era singurul care ar fi putut ajuta echipa şi, categoric afirm, putea salva Universitatea. Piţi i-a spus lui Mititelu încă din 2010, printre altele, că ar fi bine să vândă nişte jucători în ţară, oriunde ar fi fost oferte bune, dar finanţatorul nu l-a ascultat. Ar fi scăpat de datorii, ar fi putut să achiziţioneze alţi jucători şi situaţia ar fi fost cu totul alta acum. Nu mai era scandal, echipa se pregătea pentru un nou sezon în Liga I. Proiectul lui Piţurcă era deosebit şi eu am crezut că, în sfârşit, vom vedea în Craiova meciuri în cupele europene, că Universitatea se va bate, în timp, pentru titlul campionatului ş.a.m.d. Parcă nu-mi vine să cred că acum vorbim despre desfiinţarea echipei?!
– Crezi că numirea lui Piţurcă la naţională este oportună?
– Foarte bună. Trebuia de prima oară să se apeleze la Piţurcă, nu după ce au refuzat alţii. Probabil că au fost orgolii, alte interese, dar e bine când se termină cu… bine. Cum să spun? Cei de la FRF au apelat la cine trebuia, la Piţi!
– După abandonarea carierei de fotbalist, ai dispărut din fenomenul fotbal, nu te-a tentat o carieră în antrenorat sau una de impresar?
– M-a tentat, dar, după ce am terminat cu fotbalul, am avut alte preocupări. Şi abia acum, din toamnă, m-am gândit să urmez cursurile şcolii de antrenori.
– Ai un nepot care îţi calcă pe urme!
– L-am văzut pe băiatul fratelui meu, Alexandru Mitriţă, junior la Gaz Metan CFR Craiova, doar de vreo două-trei ori şi, într-adevăr, are calităţi. Nu o spun eu, ca unchi, ci o afirmă alţii, printre care antrenorul Dorel Toma, dar şi alţi oameni de fotbal. Ei spun că Alexandru va face carieră, că este foarte talentat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII