18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-U începe lupta pentru evitarea retrogradării

SCM-U începe lupta pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliştii craioveni întâlnesc, astăzi şi mâine, de la ora 19.00, pe teren propriu, CSU Cuadripol Braşov. Echipa care va câştiga trei din cele cinci confruntări va rămâne în Divizia A, iar învinsa va retrograda.

Pentru al doilea sezon consecutiv, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova sunt nevoiţi să dispute partide decisive pentru menţinerea în Divizia A. Jucătorii pregătiţi de Adrian Budurean şi Marius Toma vor întâlni în faza a doua din play-out pe CSU Cuadripol Braşov, echipă care a încheiat sezonul regulat pe ultimul loc. Confruntarea se dispută după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri“.
Primele două dueluri sunt programate astăzi şi mâine în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie, cu începere de la ora 19.00. Următoarele două partide vor avea loc la Braşov, pe 4 şi 5 mai, iar a cincea, dacă va mai fi nevoie, la Craiova, pe 8 mai.
Craiovenii pornesc favoriţi în disputa cu braşovenii. Oltenii au înregistrat în acest campionat şase victorii şi 24 de înfrângeri, în timp ce echipa de sub poalele Tâmpei are doar două succese, unul în sezonul regulat, cu Miercurea Ciuc, şi altul în prima fază din play-out, cu CS Otopeni.
SCM-U Craiova s-a impus în ambele confruntări cu CSU Cuadripol în acest sezon, 102-74 în tur şi 83-76 în retur. Victoria în faţa ardelenilor este singura obţinută de olteni în 2011.
Ambele formaţii au jucat şi anul trecut meciuri decisive pentru evitarea retrogradării, dar au reuşit să rămână în prima ligă. Craiova a trimis atunci în B pe multipla campioană Dinamo Bucureşti, iar braşovenii, pe Gladiatorul Cluj-Napoca.

Va juca şi „fugarul“ Simms

O veste îmbucurătoare pentru craioveni este revenirea la echipă a pivotului Kenneth Simms. Jucătorul american, cel mai bun recuperator din campionat în acest sezon, plecase în urmă cu o săptămână din Bănie, manifestându-şi dorinţa de a juca la o echipă din Tunisia. Numai că Simms se afla sub contract cu SCM-U şi ameninţările oficialilor craioveni că vor cere suspendarea sa l-au făcut să se răzgândească şi să revină la echipă. Cu el sub panou, oltenii nu vor mai avea emoţii prea mari în seria cu braşovenii.
Antrenorul Adrian Budurean a spus înainte de primele două confruntări că elevii săi nu ar trebui să le dea emoţii fanilor: „Sunt două partide pe care avem ca obiectiv să le câştigăm. Consider că totul depinde de noi, de cât de concentraţi vom fi şi cum vom aborda fiecare meci din primul până în ultimul minut. Sunt cele mai importante jocuri din campionat şi trebuie să demonstrăm că am muncit bine. Mă bucur că suntem în efectiv complet şi acest lucru reprezintă un alt atu pentru noi. Sperăm să avem şi suporterii alături de noi, pentru că avem nevoie foarte mult de aportul publicului“.
În primul tur din play-out, Craiova a fost învinsă de CSM Bucureşti după trei partide (92-86, 112-92, 107-81), iar Braşovul a fost depăşită, cu scorul general de 3-1, de CS Otopeni. În cadrul fazei a doua din play-out se vor mai întâlni CS Politehnica Iaşi şi BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS