12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova şi Timişoara, cu gândul la play-out

Craiova şi Timişoara, cu gândul la play-out

Baschetbaliştii de la SCM-U înfruntă sâmbătă, de la ora 18.00, echipa BC Timişoara, într-o partidă fără miză majoră pentru cele două combatante

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova evoluează sâmbătă, de la ora 18.00, pe teren propriu, în compania formaţiei BC Timişoara, partida contând pentru antepenultima etapă din sezonul regulat al Diviziei A. Timişorenii vin în Bănie fără antrenorul Dragan Petricevic, bosniacul părăsind la începutul acestei săptămâni echipa, în urma rezultatelor negative, care au coborât „leii din Banat“ până pe locul 10, fără şanse să mai prindă play-off-ul. Noul antrenor al bănăţenilor este sârbul Djordje Jovicic, care până acum a pregătit formaţia secundă de la BC Timişoara. Jovicic nu este extrem de fericit de noua sa postură: „Nu e o situaţie foarte fericită pentru club. A trebuit să preiau echipa într-un moment greu. Misiunea mea e să scoatem echipa din această situaţie şi să trecem cu bine de primul tur de play-out, ca să nu mai avem emoţii. Sperăm să ieşim cu bine şi să rămânem în prima ligă“.

Craiovenii vor
să se menţină pe 13

SCM-U Craiova a obţinut în runda trecută prima victorie din acest an, pe terenul ultimei clasate, CSU Braşov, iar jucătorii au un moral bun. O veste îmbucurătoare pentru fanii echipei pregătite de Adrian Budurean şi Marius Toma este că pivotul Kenneth Simms  are şanse mari să revină pe teren, după o accidentare. Partida se anunţă frumoasă, dar nu are o miză prea mare. Craiovenii vor să intre în play-out de pe locul 13, pe care se află în prezent, iar timişorenii speră să treacă mai repede peste perioada dificilă, iar în play-out să nu aibă emoţii cu retrogradarea. „Am obţinut o victorie importantă etapa trecută la Braşov, care ne ajută foarte mult să ne menţinem pe locul 13, poziţie pe care am și dori să terminăm sezonul regulat. Sper să facem un meci bun cu Timişoara, pe placul spectatorilor craioveni“, a precizat antrenorul Adrian Budurean. În tur, BC Timişoara s-a impus cu 83-64.

Jucaţi pentru fani!

Eliminată la Târgu Mureş din cursa pentru play-off, Energia Rovinari nu mai are motivaţie în ultimele trei etape ale sezonului regulat. Nici măcar locul nouă nu mai este un obiectiv realizabil pentru trupa lui Slobodan Nikolic, astfel că Energia poate aspira, cel mult, la locul 10. În aceste condiţii gorjenii primesc sâmbătă, la Târgu Jiu, de la ora 18.00, vizita unei echipe de podium, Gaz Metan Mediaş. „Atmosfera la echipă nu este chiar atât de bună. Nu sunt probleme în cadrul echipei, dar suntem afectaţi după ce am pierdut în ultima secundă la Târgu Mureş şi am ratat ultima şansă de play-off. Sunt un pic temător faţă de meciul cu Gaz Metan. Mediaşul are o echipă bună, joacă foarte agresiv, atât în atac, cât şi în apărare. Sper să avem „energie“ pentru a face încă un meci bun. Sunt temător şi prin prisma faptului că s-ar putea să apară o relaxare în rândul jucătorilor, care ştiind că nu mai pot atinge play-off-ul, este posibil să se relaxeze un pic, dar cred că va fi un meci bun de baschet“, a declarat Slobodan Nikolic. În tur, Gaz Metan Mediaş s-a impus clar, în faţa Energiei, scor 85-69.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS