18.7 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportLinda Cergan: Fotbalul e viaţa mea

Linda Cergan: Fotbalul e viaţa mea

Jucătoarea cu origini africane, transferată în iarnă de CS Real Craiova, are fotbalul în sânge. Pasiunea sa nu-i aduce bani, iar Linda îşi câştigă existenţa lucrând la o firmă de curăţenie.

Linda Cergan este ultima achiziţie a echipei feminine de fotbal CS Real Craiova. Jucătoarea de 28 de ani cu origini africane – tatăl său este ghanez-, este dependentă de fotbal. „De mică jucam cu băieţii în curtea şcolii sau pe stradă. La început nu m-au primit, dar când au văzut că sunt mai bună decât mulţi dintre ei nu mai aveau ce să zică. În urmă cu câţiva ani am început să joc la echipe de fete. Am trecut pe la Târgovişte, Smart Bucureşti, Şcoala «Nicolae Dobrin» Piteşti, iar din acest retur la Craiova. Am ales Realul pentru că am multe prietene la echipă“, îşi începe Linda povestea.

Primeşte salariul minim pe economie

Cu timpul, jucătoarea care evoluează pe postul de mijlocaş a înţeles că fotbalul nu poate fi mai mult decât o pasiune şi că niciodată nu va putea câştiga suficient din asta. De câţiva ani, Linda lucrează în Bucureşti. „Acum sunt un fel de şefă la o firmă de curăţenie şi dezinsecţie. Supraveghez activitatea celorlalţi. Muncesc pe un salariu mic, uneori minimul pe economie.
La fotbal, unele echipe dădeau prime de victorie, altele promiteau şi salariu, dar nu îl dădeau. Fotbalul e viaţa mea, dar nu pot trăi doar din el“, a explicat fotbalista, care a marcat în acest sezon 20 de goluri, 18 pentru echipa din Piteşti şi două pentru Real Craiova, la meciul de debut.

Joacă şi fotbal-tenis

Cum nu poate renunţa nici la serviciu, nici la fotbal, Linda îşi împarte timpul între cele două: „În timpul săptămânii muncesc şi fac şi trei antrenamente după program, în Bucureşti, cu fostele colege de la echipa Smart, iar în weekenduri am meciuri. Sâmbăta joc în campionatul feminin de fotbal-tenis pentru o echipă din Alexandria, iar duminica pe teren mare, pentru CS Real. Stau mai mult pe drumuri. Nu îmi e uşor, dar nu mă las de sport. Este sănătate curată. Bine că îmi decontează banii de drum, că altfel nu m-aş descurca“.

A îmbrăcat tricoul naţionalei

Eleva lui Sorin Pătraşcu se poate lăuda că a îmbrăcat tricoul naţionalei României atât la fotbal pe teren mare, cât şi la fotbal-tenis. „Am avut câteva selecţii la echipa naţională pe teren mare. M-au chemat de câteva ori, apoi au renunţat la mine. Oricum, naţionala noastră nu are rezultate. Este şi normal, pentru că suntem ţara cu cele mai puţine fotbaliste legitimate. Cu naţionala de fotbal-tenis am participat la Campionatul Balcanic“, a povestit Linda Cergan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII