21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportÎnfrângeri previzibile pentru echipele oltene

Înfrângeri previzibile pentru echipele oltene

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova şi Energia Rovinari au suferit eşecuri în etapa intermediară a Diviziei A, în faţa unor formaţii de top, Gaz Metan Mediaş, respectiv CSU Asesoft Ploieşti

Fără doi jucători importanţi, pivotul Simms şi coordonatorul de joc Gillespie, ambii accidentaţi, SCM-U Craiova nu a pus probleme formaţiei Gaz Metan Mediaş, echipă aflată pe podiumul Diviziei A. Ardelenii s-au impus, miercuri seară, în Bănie cu scorul de 92-69 (31-6, 19-24, 21-15, 21-24), într-un meci care a contat pentru etapa a 26-a. Gazdele au avut un prim sfert dezastruos în care au totalizat doar şase puncte. În schimb, oaspeţii au avut zece minute de excepţie, izbutind 31 de puncte. Craiovenii au intrat la pauza mare cu un deficit de 20 de puncte, scor 30-50.
În partea a doua a partidei nu s-a mai pus problema echipei câştigătoare, s-a văzut o lipsă de concentrare din partea ambelor ehipe, iar medieşenii, deşi nu au mai apăsat pe acceleraţie, au obţinut o victorie facilă şi meritată. „Nu sunt prea multe de spus la acest scor. Craiova a avut probleme de lot, noi am rulat întreg lotul şi meciul a fost ca un bun antrenament. Am exersat nişte scheme în apărare. Păcat că pe final s-a accidentat Drăguşin. Sper să nu fie ceva grav“, a spus după meci Bruno Soce, tehnicianul echipei din Mediaş, care are ca obiectiv cucerirea titlului naţional.
Adrian Budurean, antrenorul principal al craiovenilor, a declarat că oltenii nu puteau emite mai multe pretenţii în acest meci, având în vedere problemele de lot: „S-a simţit lipsa lui Simms de sub panou, dar mai ales a coordonatorului Gillespie.
La SCM-U Craiova au evoluat: Horton (31 puncte), Wohlleb (23 p), Dodoc (7 p), I. Corneanu (4 p), Bulancea (2 p), Gavrilă (2 p), Lăpădat, Duţă.
Pentru craioveni, care nu au mai cunoscut gustul victoriei din luna noiembrie a anului trecut, urmează un meci extrem de important. SCM-U (locul 13) va juca mâine, în deplasare, cu CSU Cuadripol Braşov (locul 16), chiar ultima echipă pe care au învins oltenii. „Este un meci important pentru noi pe care trebuie să-l câştigăm. Avem speranţe că Simms se poate recupera“, a adăugat Budurean.

Energia rămâne pe 11

Energia Rovinari a cedat fără drept de apel pe terenul liderului CSU Ploieşti, scor 89-68 după o a doua repriză execrabilă pentru gorjeni. Trupa lui Slobodan Nikolic rămâne pe locul 11, dar s-a îndepărtat la trei puncte de locul 8, ultimul care permite calificarea în play-off. Gorjenii au lăsat impresia că pot emite pretenţii după un prim sfert câştigat, scor 25-20, în care Gliga a fost surpriza plăcută din tabăra vizitatorilor, autor a opt puncte. Gazdele au revenit în sfertul doi, dar Lupusavei, cu o aruncare de trei puncte, a păstrat avantajul minim la pauză, scor 45-44. În partea a doua, doar CSU Asesoft a contat. După un parţial 8-0 pentru amfitrioni a reuşit şi Energia primul punct din lovitură liberă. De altfel, oamenii lui Nikolic nu au înscris deloc din acţiune în sfertul trei, ci doar din libere, transformând 11 din totalul de 18 acordate. Cum avantajul a crescut în sfertul decisiv, Arnautovic a trimis în teren şi jucătorii tineri, dar nici aşa Energia nu a fost capabilă să recupereze din diferenţa uriaşă.
Pentru Energia au jucat: Troupe (10 puncte), Lupusavei (3), Gliga (11), Darby (6), Mocanu (15), Bigus (15), Nikolic (5), Kalanj (3).
Gorjenii rămân cu 12 victorii şi 14 înfrângeri, iar în următoarea etapă se deplasează la Târgu Mureş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS