20 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportHănescu: Putem câştiga

Hănescu: Putem câştiga

România porneşte cu şansa a doua în întâlnirea cu Argentina, din Cupa Davis, care debutează mâine, dar Victor Hănescu este încrezător şi speră în victoria „tricolorilor“

Echipa României de Cupa Davis este cotată cu şansa a doua în întâlnirea cu Argentina, din primul tur, ale cărei meciuri sunt programate în următoarele trei zile, la Buenos Aires, pe zgura de la „Parque Roca“.
Mâine, de la ora 16.00 (ora României) vor avea loc primele două partide de simplu, care vor fi transmise în direct de TVR2.
Chiar dacă suporterii şi presa din Argentina sunt siguri că românii vor fi învinşi fără probleme, „tricolorii“ sunt optimişti şi cred că presiunea este pe echipa adversă.
Victor Hănescu, liderul din teren al echipei României, spune că el şi colegii săi, Victor Crivoi (nr. 188 ATP), Adrian Ungur (nr. 183 ATP) şi Horia Tecău (nr. 16 ATP-dublu), pot câştiga disputa din Argentina. „Sunt bine pregătit pentru acest meci şi pentru fiecare dintre noi este o onoare să jucăm în Grupa Mondială. Suntem încrezători că putem câştiga la Buenos Aires, deşi va fi un meci foarte dificil“, a spus Hănescu, citat de onlinesport.ro.
Hănescu, clasat pe locul 59 ATP, i-a lăudat pe jucătorii din lotul sud-american. „Argentina are o echipă bună, cu jucători precum Nalbandian, unul dintre cei mai buni din circuit, care poate câştiga pe orice suprafaţă împotriva oricui. În acest an, am ales să-mi încep mai devreme sezonul pe zgură tocmai pentru a pregăti cât mai bine această partidă cu Argentina. Cred că am făcut câteva meciuri frumoase, deşi puteam obţine rezultate şi mai bune“, a mai spus Hănescu. Acesta a pierdut în primul tur la Costa do Sauipe şi Acapulco, şi în turul al doilea la Buenos Aires, unde a cedat, în trei seturi aprig disputate, în faţa lui Stanislas Wawrinka.

Crivoi sau Ungur,
la simplu

Şi căpitanul nejucător Andrei Pavel este încrezător înaintea duelurilor cu Argentina. „Victor Hănescu are victorii în faţa jucătorilor argentinieni şi dincolo de faptul că suntem sau nu favoriţi, noi suntem relaxaţi. Cred că presiunea, în această întâlnire, va fi pe echipa gazdă şi acest lucru poate fi în favoarea noastră“, a declarat Pavel, conform Hotnews, care citează presa argentiniană.
Pavel nu a dezvăluit care va fi al doilea jucător de simplu: Victor Crivoi sau Adrian Ungur: „Cei doi sunt jucători asemănători şi nu e o diferenţă prea mare între ei nici în clasament. Cel care va demonstra că e mai bun la antrenamente va fi cel care i se va alătura lui Hănescu“.

Vazquez spune că argentinienii
sunt favoriţi

Căpitanul echipei de Cupa Davis a Argentinei, Modesto Vazquez, consideră că David Nalbandian (nr. 19 ATP), Juan Monaco (nr. 33 ATP), Juan Ignacio Chela (nr. 31 ATP) şi Eduardo Schwank (nr. 33 ATP-dublu) sunt favoriţi pentru că joacă pe teren propriu. „România are un jucător foarte bun de simplu, Hănescu, care pe lângă asta face şi o pereche bună cu Tecău, amândoi fiind câştigători la Acapulco. Respectăm România, dar suntem favoriţi, mai ales că jucăm pe teren propriu. Sunt încrezător că putem câştiga cele cinci meciuri“, a declarat Vazquez.

Regulament modificat

ITF a făcut câteva modificări ale regulamentului de desfăşurare a întâlnirilor din Cupa Davis, pentru a păstra interesul spectatorilor pentru meciurile din ziua de duminică. Astfel, dacă într-o întâlnire o echipă conduce cu scorul de 3-1, învingătoarea fiind stabilită duminică, şi al patrulea meci a fost decis în cel puţin patru seturi, ultima partidă nu se va mai disputa, cu excepţia cazurilor în care staff-urile celor două formaţiii decid să o joace. La acelaşi scor, dacă al patrulea meci s-a decis după trei seturi, atunci se joacă şi ultima partidă. Însă, dacă după două zile o echipă conduce cu scorul de 3-0, meciurile 4 şi 5 se vor desfăşura. Toate partidele care nu mai contează în stabilirea câştigătoarei întâlnirii se vor desfăşura după sistemul cel mai bun din trei seturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS