18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie umbrită în final

Victorie umbrită în final

Energia Rovinari a condus şi la 40 de puncte echipa BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc, la Târgu Jiu, dar s-a impus doar la o diferenţă de 17 puncte, scor 87-70

Trupa lui Slobodan Nikolic nu a întâmpinat cine ştie ce rezistenţă din partea celor din Miercurea Ciuc, care au avut lungi perioade de joc când au găsit foarte rar coşul. Chiar dacă nu s-a întrebuinţat serios, Energia s-a distanţat încă din start, 11-1 (min. 5), iar prima repriză a încheiat-o cu un avantaj şi mai consistent, 41-27. Miercurea Ciuc a intrat greu în joc, după pauză reuşind să înscrie doar trei puncte în primele şapte minute ale sfertului trei. Oltenii au fost mai productivi şi fără Louis Darby, care a părăsit terenul după cinci greşeli personale, iar înaintea sfertului patru tabela indica 68-37. Gazdele au continuat să mărească ecartul, iar în ultimul act, când mai erau şase minute de joc, s-a ajuns la 82-42.
La acest scor, Nikolic a mizat şi pe rezervele Bratoloveanu, Gliga şi Alionescu, iar Ciucul a profitat şi a redus incredibil din diferenţă, reuşind 28 de puncte până la final, cu toate că a avut în teren jucătorii de pe bancă. Tehnicianul Energiei, Slobodan Nikolic, şi-a cerut scuze pentru finalul de coşmar: „Îmi cer scuze pentru final. Am jucat 34 de minute o apărare perfectă, dar în ultimele şase minute am primit 28 de puncte. Aveam nevoie de o victorie după cele patru meciuri pierdute la rând. Cred că lumea a fost satisfăcută pentru că a fost un baschet de calitate, cu multe contraatacuri, capace şi slam-dunk-uri“.

Alţii, din vară

Şi preşedintele secţiei de baschet a clubului Energia, Marius Vlaicu, s-a convins de lipsa de valoare a băncii de rezervă, dacă mai era nevoie. Gliga, în zece minute jucate, nu a realizat nimic, terminând cu un indice negativ la eficienţă, la fel ca Bratoloveanu. „E posibil să fie şi lipsă de valoare la rezerve. La antrenamente marchează, dar în meci nu. Gliga, mai ales, nu a reuşit să facă nici faza defensivă, nici pe cea ofensivă împotriva unei echipe situate în subsolul clasamentului. Dacă vom găsi soluţii din vară, aducem alţi jucători pe contractele pe care le au ei. Sunt gorjeni, dar, dacă nu au valoare, trebuie să ne gândim la altceva. Pe jucător îl ţine valoarea“, a afirmat Vlaicu. Pentru Energia au evoluat: Troupe (20 de puncte), Lupusavei (6), Gliga, Darby (14), Bratoloveanu, Oluic (10), Alionescu, Mocanu (8), Bigus (zece puncte, zece recuperări) şi Stefan Nikolic (19).
Gorjenii au în continuare două jocuri ce îi pot propulsa în clasament, putând să treacă de locul 11 ocupat în prezent. „Urmează meciul de la Craiova, apoi cel cu Oradea acasă, iar dacă obţinem încă două succese putem spera la o poziţie mai bună“, a spus Nikolic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS