10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa a trecut primul test

Ştiinţa a trecut primul test

Alb-albaştrii au învins cu 4-3 formaţia rusă din liga a doua Shinnik Yaroslavl, în prima partidă de verificare susţinută în Antalya.

Universitatea a debutat cu o victorie în Antalya, trupa lui Nicolo Napoli reuşind să se impună în faţa ruşilor de la Shinnik Yaroslavl (scor 4-3). Pentru Ştiinţa au marcat: Fl. Costea (‘16 – penalti), Gângioveanu (‘18), Prepeliţă (‘44) şi M. Roman (‘69). Walter Lopez, Marco Zoro şi Wendel Gomes, cele trei noutăţi din lotul Universităţii, au îmbrăcat pentru prima dată tricoul alb-albastru, oficialii olteni sperând că vor face din aceştia jucători folositori echipei din Bănie. Ultimii doi au semnat vineri contractele cu Universitatea. Uruguayanul Lopez şi ivorianul Zoro au început ca titulari partida cu ruşii, în timp ce „închizătorul“ brazilian Wendel a intrat după pauză. Celălalt brazilian al Universităţii, David Lopes, a fost trimis în centrul apărării, făcând pereche în startul meciului cu Zoro. În partea a doua a jocului, antrenorul Nicolo Napoli s-a bazat pe un cuplu de fundaşi centrali alcătuit din Ciucă şi D. Lopes. Italianul a început meciul în formula: Hotoboc – Dănănae, Zoro, D. Lopes, W. Lopez – M. Costea, Prepeliţă, D. Stoica, Gângioveanu – Fl. Costea, Stoianof. Ruşii au marcat primii, după care craiovenii au revenit pe tabela de marcaj, aflându-se tot timpul în avantaj. Pe parcursul întâlnirii, la Universitatea au mai jucat: Wendel, Bujor, Ciucă, Firţulescu, Surugiu, M. Roman, Buşu, Ologu, Gugu şi Buleică. Ultimul a fost convocat de Emil Săndoi la naţionala de tineret pentru amicalul cu Turcia (9 februarie, Manisa). Meciul de vineri al Universităţii s-a disputat pe unul dintre terenurile aflate în complexul hotelier în care este cazată Steaua. La partidă a fost prezentă întreaga delegaţie a bucureştenilor, în frunte cu Mihai Stoica şi Marius Lăcătuş.

Vremea a dat emoţii
alb-albaştrilor

Universitatea Craiova a avut programat vineri dimineaţă un antrenament fizic, însă acesta a fost scurtat din cauza vremii nefavorabile, ploaia şi vântul fiind adversarii Ştiinţei. Pentru a-şi proteja jucătorii, în locul alergărilor pe plajă, antrenorul Nicolo Napoli a preferat o dezmorţire în jurul hotelului. Cu o zi înaintea partidei cu Shinnik Yaroslavl, antrenorul Ştiinţei şi-a testat elevii într-un meci şcoală, de la care au lipsit Lung Jr. (plecat la echipa naţională) şi brazilianul Wendel, care s-a antrenat separat, acesta fiind în urmă cu pregătirea fizică. Următoarele partide de verificare ale juveţilor: 6 februarie – Mlada Boleslav (locul cinci în prima ligă din Cehia – ora 16.00), 8 februarie – Borac Banja Luka (liderul din prima ligă din Bosnia-Herţegovina – ora 15.00), 12 februarie – FC Krasnodar (echipă nou-promovată în prima ligă din Rusia) şi 14 februarie – Lokomotiv Plovdiv (locul cinci în prima ligă din Bulgaria). Este foarte posibil ca toate cele patru partide să fie televizate de Digi Sport. Nu este exclus, însă, ca în programul amicalelor să apară modificări, în funcţie de disponibilitatea adversarilor şi de starea vremii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII