20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPetre Grigoraş: Atacanţii, o bătaie de joc!

Petre Grigoraş: Atacanţii, o bătaie de joc!

Petre Grigoraş s-a arătat dezamăgit de atacanţii pe care conducerea clubului Pandurii i-a chemat la Târgu Jiu. Sorin Chiţu (foto) a plecat fără nici o explicaţie după prima zi, iar Conrado Oliveira a fost trimis acasă, nefiind capabil să termine antrenamentul.

Unul dintre atacanţii doriţi de Petre Grigoraş la Pandurii, Sorin Chiţu, golgheterul echipei Săgeata Năvodari, s-a prezentat marţi la Târgu Jiu, însă ieri nu a mai fost de găsit. Grigoraş a renunţat definitiv la serviciile lui Chiţu, deşi cei din conducere se înţeleseseră cu jucătorul. „Chiţu a fost aseară (marţi – n.r.) la antrenament, dar dimineaţă a uitat să mai vină. Avem nevoie de jucători de caracter. Dacă avea ceva de spus, trebuia să spună. Se înţelesese cu preşedintele în privinţa contractului. Nu cred că a făcut cunoştinţă cu toţi, nu am avut timp să-l cunosc“, a declarat Grigoraş.
Şi brazilianul Conrado Oliveira a părăsit gruparea gorjeană, de această dată decizia aparţinându-i lui Grigoraş. Sosit nepregătit la Târgu Jiu, atacantul de judeţ propus de conducători nu a rezistat la antrenamentul de ieri-dimineaţă, fiind trimis mai devreme la vestiare, după ce s-a constatat că avea pulsul foarte mare. „Îl voi lăsa acasă, sub nici o formă nu pot să accept jucători care după încălzire au pulsul 200. E bătaie de joc la adresa clubului, la adresa noastră. Nu pot să accept aşa ceva. Un jucător care vine la o echipă de Divizia A nu poate să vină total nepregătit, este inadmisibil. Să se lase de fotbal, să se ducă în altă parte, la alt sport, unde nu-i trebuie pregătire fizică foarte bună. Dacă ar fi venit la începutul pregătirii, sunt convins că nu ar fi rezistat“, a declarat Grigoraş.

Decât mulţi şi proşti, mai bine puţini şi buni

Petre Grigoraş nu vrea să mai audă de jucători propuşi de impresari, preferând să se bazeze pe actualul lot, chiar dacă are la dispoziţie doar doi atacanţi, Bogdan Apostu şi Albert Voinea. „Încerc să mă gândesc la ce avem de făcut în fiecare zi. Decât mulţi şi proşti, mai bine puţini şi buni. Asta e deviza mea“, a spus tehnicianul.  
Grigoraş se gândeşte serios să reprofileze jucători, Cardoso fiind, de altfel, folosit ca atacant la „miuţa“ de ieri-dimineaţă. „Nici Barcelona nu are vârf autentic şi tot câştigă toate meciurile, aşa o să jucăm şi noi. Să nu credeţi că sunt bucuros pentru ce s-a întâmplat cu Chiţu şi brazilianul. O să încerc să reprofilez, nici o problemă. Am mai făcut reprofilări cu succes. Am făcut din mijlocaşi fundaşi şi din mijlocaşi centrali atacanţi şi chiar cu succes. Nu mai accept sub nici o formă jucători aduşi de impresari. Ştiu ce înseamnă să iei jucători de pe DVD. Chiar e bătaie de joc, mai bine iau de la echipa a doua şi gata“, a mai spus Grig.

Pleaşcă – la Pandurii II, Mutu – la Iaşi

Portarul Daniel Mutu şi Marian Pleaşcă nu vor mai continua sub comanda lui Petre Grigoraş, primul fiind împrumutat la echipa de liga a II-a Poli Iaşi, iar cel de-al doilea va reveni la Pandurii II. „Pleaşcă se va duce la echipa a doua. Pe postul lui am dublură, nu are rost la vârsta lui să fie al treilea. Până în vară e mai bine să joace altundeva, aş fi vrut la Divizia B, dar nu se poate, aşa că e bine că joacă la echipa a doua. O să-l urmăresc mai mult“, a explicat Grigoraş. Pleaşcă a evoluat în tur la Minerul Lupeni, echipă desfiinţată între timp, şi la Pandurii II, astfel că în acest sezon nu se mai poate transfera la un club din ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII