28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportReorganizare, cuvântul de ordine al FRF

Reorganizare, cuvântul de ordine al FRF

Conducerea Federaţiei Române de Fotbal (FRF) anunţă restructurarea fotbalului românesc în următorii patru ani, propunând un sistem bazat pe concentrarea valorilor şi impulsionarea activităţii centrelor de copii şi juniori.

Şefii FRF au încheiat ieri la Târgu Jiu periplul prin ţară, unde au avut loc întâlniri cu membrii afiliaţi, mai puţin cei de Liga I, dezbătându-se în principal viitorul fotbalului românesc. S-a tras concluzia că există mult prea multe echipe în eşaloanele inferioare, astfel că în următorii patru ani se vrea o reorganizare la nivelul Ligilor a 2-a şi a 3-a. „Sperăm ca în viitorii ani, fotbalul românesc să se aşeze pe noi premise de performanţă. Am prezentat noul sistem competiţional pe care-l vizăm a se realiza în următorii patru ani. Este un sistem în care concentrăm valorile, scade numărul de echipe şi jucători care nu pot face faţă la nivelul Ligilor a 2-a şi a 3-a. S-a discutat şi despre activitatea arbitrilor şi a  observatorilor, în sensul în care unii dintre ei se cred buricul pământului. Probabil că sunt şpăguiţi. Trebuie să ni se spună care sunt, să-i depistăm şi să-i eliminăm din circuitul acesta care trebuie să fie într-un spirit al fairplay-ului şi al cinstei, nu al corupţiei“, a declarat Mircea Sandu.

Mircea Sandu: În fiecare oraş sunt ambiţii
prosteşti

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a exemplificat cam cum ar trebui să arate Gorjul fotbalistic în viitor, lucru valabil, de altfel, pentru toate judeţele din ţară. „În judeţul Gorj ar trebui să vă reorientaţi în ceea ce înseamnă echipele pe categorii de vârstă, de la prima echipă până la Liga a III-a şi mai jos. Ar trebui să aveţi o echipă în prima ligă care să fie echipa judeţului, o alta în Liga a II-a şi alta în Liga a III-a. Există potenţial financiar să faceţi fotbal profesionist destul de bun, nu să vă bateţi în fiecare an la retrogradare. Apoi alte centre de formare sau academii, care beneficiază de sprijinul consiliilor locale, pot ajuta fotbalul“, a declarat Lupescu. Şi Mircea Sandu crede că trebuie eliminate rivalităţile locale. „Nici degetele de la mână nu sunt egale. O echipă de Liga I, alta de Liga a II-a şi una de Liga a III-a şi apoi baza de juniori. Vedeţi? Două echipe din Rovinari, Motru, Mătăsari. Ce facem? Ne batem aiurea între noi, în loc să facem un centru mare de formare de copii şi juniori care să dea roade, să dea jucători către echipele acestea. Nu toţi vor fi de Liga I şi Liga II. Trebuie regândit. În fiecare judeţ şi oraş sunt nişte ambiţii la un moment dat prosteşti. Cheltuim aiurea bani, în loc să facem investiţii la nivel de bază de copii, să facem competiţii şi sus să venim cu valorile, că de aia facem restructurarea competiţiei. Consiliile trebuie să facă investiţii în infrastructură, utilităţi şi centre de copii, iar clubul trebuie să aibă grijă de jucători“, a mai declarat Mircea Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS