20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPe muchie de cuţit

Pe muchie de cuţit

Energia Rovinari – CSM Bucureşti 78-77 (23-20, 14-23, 22-13, 19-21)
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 700
Energia: Troupe (8 puncte), Lupusavei (12), Darby (19), Mocanu (8), Bigus (12), Nikolic (19), Kalanj, Stroescu, Alionescu, Gliga, Bratoloveanu. Antrenor: Slobodan Nikolic.
CSM Bucureşti: Smith (26), M. Paul (11), Santana (5), Stăncuţ, Tomic (10), Taylor, Tudosă, Vizitiu, Bennett (6), Macaveiu, Kraemer (19), Neguţ. Antrenor: Mladen Ostojic.
Au arbitrat: Laurenţiu Grigoraş, Mircea Şerban, Liviu Ioniţă.

Energia Rovinari a obţinut o victorie dramatică acasă contra formaţiei CSM Bucureşti. Porter Troupe a înscris dintr-o aruncare liberă după expirarea timpului regulamentar de joc, stabilind astfel scorul final. Acesta este primul succes al grupării gorjene în retur.

Cu Darby titular, Energia a început în forţă partida cu CSM, obligându-l pe Mladen Ostojic să ceară time-out după cinci minute de joc, când americanul a finalizat cu alley-oop pentru 16-8. Bucureştenii au revenit însă în joc şi au redus din diferenţă, scorul primului sfert fiind 23-30. Rezervele şi-au făcut apariţia pe parchet în sfertul doi de ambele părţi şi oaspeţii au câştigat clar, intrând la cabine cu un avantaj de şase puncte, 43-37. Sub imboldul publicului, trupa lui Nikolic a început munca de urmărire în repriza a doua şi a reluat conducerea la finalul sfertului trei, 59-56. Silviu Lupusavei a ţinut în viaţă Energia în actul decisiv, cu nouă puncte consecutive, dar CSM a reuşit să revină la conducere, 77-75. Darby a finalizat o intercepţie şi a egalat cu un minut şi jumătate înainte de final. După mai multe ratări de ambele părţi, Porter Troupe a fost trimis la linia de libere după expirarea timpului regulamentar de joc. Într-o linişte totală, americanul a ratat prima aruncare, însă a marcat-o pe a doua, cu emoţii, balonul plimbându-se pe inel înainte de a intra în coş.
„A fost un final electrizant, cu mult dramatism, am fost într-o poziţie bună, dar am ratat primele două aruncări libere, am vrut să mă revanşez la următoarele două. Din păcate, am ratat una, dar am înscris şi am câştigat la un punct. Cred că e vorba de destin. Mulţumesc fanilor, avem cei mai buni fani din ligă, fără ei e greu. Dedic victoria echipei, băieţilor, pentru că înaintea acestui joc nimeni nu ne mai dădea şanse la play-off. Am muncit mult meciul acesta“, a declarat Troupe.

Muncă fără bani

Neplătiţi de două luni, baschetbaliştii Energiei au dat dovadă de caracter luptând pentru o victorie care menţine gruparea gorjeană în lupta pentru play-off. După 17 runde, Energia Rovinari se află pe locul 10, la numai un punct de ocupanta locului 7, BCMU Piteşti. Cu două victorii contra echipei CSM Bucureşti în acest sezon, trupa lui Nikolic va avea un avantaj în faţa acestei formaţii la finalul sezonului regulat, în caz de egalitate.
„Un meci foarte important pentru noi, deoarece acum avem 2-0 împotriva celor de la CSM, iar la final, dacă va fi egalitate, vom fi deasupra lor cu aceste două victorii. Mulţumesc publicului pentru că, dacă meciul nu s-ar fi desfăşurat la Târgu Jiu, cine ştie cum s-ar fi terminat. De asemenea, felicit jucătorii pentru munca depusă în teren. Am jucat foarte bine în defensivă, mai ales în a doua jumătate a meciului. La pauză, raportul recuperărilor era 8-17, iar la final a fost 29-28 pentru noi. Asta arată caracter şi dorinţă din partea băieţilor. Acum va fi un pic mai uşor pentru că am trecut peste acest meci, încă odată mulţumiri băieţilor pentru că înainte de meci nu s-a făcut plata salariilor, iar băieţii au câştigat fără bani. Acesta este un semnal pentru mine că băieţii vor să intre în play-off, că au caracter să joace neplătiţi“, a declarat tehnicianul Slobodan Nikolic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS