20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGrigoraş dă credit tinereţii

Grigoraş dă credit tinereţii

Din lotul de 26 de fotbalişti pe care Pandurii Târgu Jiu l-a deplasat în cantonamentul de la Poiana Braşov, jumătate au experienţă redusă sau chiar deloc la nivelul Ligii I.

Petre Grigoraş a surprins la reunirea echipei Pandurii Târgu Jiu în 2011 prin decizia de a renunţa la jucători cu experienţă, gen Chibulcutean, Orac, Ilie Iordache sau Adrian Iordache, cooptând în schimb în lot jucători localnici care au stat în anticamera pandurilor, implicit a Ligii I. Grigoraş şi-a motivat şi decizia: „Am gândit-o foarte mult. Nu am nimic personal cu nici unul dintre jucători, dar nici nu m-au ajutat cu mare lucru. Cu ce m-a ajutat, de exemplu, Adrian Iordache mai mult decât Voinea? În plus, aveau şi salarii mari. Echipa asta a retrogradat de atâtea ori cu jucători din aceştia! De ce să nu dau şansă şi tinerilor, care ne pot ajuta mai mult decât au făcut-o ceilalţi. Oamenii de aici vor să vadă şi copiii lor jucând“, a spus Grigoraş. Astfel că, din lotul de 26 de fotbalişti pe care-i are la dispoziţie Grigoraş în acest moment, 13 sunt debutanţi sau au primit de curând botezul primului eşalon: David Lazar (19 ani, debutant, portar), Adrian Horvat (20 ani, debutant, portar), Albert Voinea (18 ani, debutant, atacant), Ionuţ Rada (21 ani, debutant, fundaş), Ionuţ Tătaru (21 ani, debutant, fundaş), Marian Pleaşcă (21 ani, 2 jocuri, fundaş), Dragoş Militaru (22 ani, debutant, mijlocaş), Alexandru Avramescu (19 ani, debutant, mijlocaş), George Neagu (25 ani, 21 de jocuri, fundaş stânga), Dan Nistor (23 ani, 10 jocuri, mijlocaş), Alexandru Ciucur (20 ani, 5 jocuri, mijlocaş), Ciprian Brata (20 ani, 12 jocuri, mijlocaş), Călin Cristea (22 ani, 31 de jocuri, mijlocaş). Tehnicianul pandurilor şi-a avertizat tinerii elevi că depinde numai de ei să se afirme şi rămân în atenţia sa până la startul returului. „Trebuie să fie un motiv de bucurie pentru mulţi jucători care au intrat în cabina Ligii I şi aş vrea să rămână acolo. E foarte uşor să vină şi la fel de uşor e să şi plece dacă nu se încadrează în anumite reguli pe care le impunem. Nu ştiu dacă o să rămână toţi. În funcţie de cum se vor prezenta în primul meci, voi selecta jucătorii care vor pleca în al doilea cantonament şi, după aia, cei care merită vor rămâne, ceilalţi vor pleca“, a mai declarat Grigoraş. Deşi echipa a doua a clubului Pandurii va merge în Antalya împreună cu prima echipă, Grigoraş nu este interesat de activitatea grupării conduse de Gabi Zahiu. „Sincer, nu voi urmări echipa a doua în Antalya pentru că nu pare ca Pandurii II să fie echipa a doua. Ştiţi lucrul acesta şi nu vreau să mai comentez“, a mai afirmat tehnicianul.

Pandurii, iubită şi în America

Pandurii Târgu Jiu are fani şi pe continentul american, dar şi în Europa, dovadă fiind mesajele transmise de aceştia. „Am primit mesaje pe telefon din Miami, Germania şi Brazilia. Sunt persoane care urmăresc toate meciurile, iar după fiecare joc primesc mesaje. Poate sunt gorjeni plecaţi în străinătate, nu ştiu“, a spus Marin Condescu. Şeful grupării gorjene are şi o explicaţie pentru afluxul de suporteri din ultima perioadă. „Au prins un meci, le-a plăcut cum jucăm şi au devenit simpatizanţii noştri. Mai ales dacă au prins un meci precum cel de la Rapid, chiar că au rămas pe viaţă suporterii noştri“. Unii dintre fani se rezumă la a comenta prestaţia din teren, iar alţii vor diverse obiecte cu însemnele clubului. „Unii vor să aibă acasă un tricou sau fular cu noi. Mi-au cerut şi tricouri, poate unii sunt colecţionari de tricouri sau, pur şi simplu, le place echipa noastră“, a mai afirmat Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU