28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova - Energia, amical tradiţional

Craiova – Energia, amical tradiţional

Cele două prim-divizionare oltene de baschet masculin, SCM-U Craiova şi Energia Rovinari, vor susţine astăzi, de la ora 18.30, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie, un meci de verificare înainte de startul returului.

Baschetbaliştii de la SCM-Universitatea Craiova şi Energia Rovinari se întâlnesc astăzi, de la ora 18.30, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie, într-un joc de verificare, aşa cum s-a întâmplat în mai toate pauzele competiţionale.
Echipa craioveană, pregătită de Adrian Budurean şi Marius Toma, se va prezenta într-o componenţă schimbată faţă de prima parte a campionatului. Spectatorii craioveni nu îi vor mai vedea în retur pe Ronell Wooten şi pe Nikola Stojakovic. În locul lor au fost aduşi trei jucători, tot străini, Brok Gillesp (fundaş), Tomie Lieddel (fundaş) şi Jermond Horton (extremă).
„Suntem mulţumiţi de transferurile făcute. Cei trei sunt jucători experimentaţi, dar şi spectaculoşi. Avem ca obiectiv evitarea retrogradării, dar şi să aducem cât mai multă lume în sală. Am organizat amicalul cu Energia pentru a-i vedea la lucru pe jucătorii nou-veniţi înainte de primul meci oficial al anului, programat sâmbătă la Iaşi“, a spus Marius Toma, antrenor secund al formaţiei din Bănie.
Chiar dacă este un meci amical, craiovenii doresc să îşi ia revanşa în faţa gorjenilor, care în campionat i-au învins fără drept de apel, scor 84-56.

Gorjenii, în formulă completă

Energia Rovinari continuă pregătirile la Târgu Jiu în formaţie completă după ce ieri s-au alăturat lotului şi americanii Porter Troupe şi Louis Darby. Divizionara A gorjeană are programată astăzi la Craiova vizita medicală unde va deplasa lotul cu care va aborda partea a doua a sezonului regulat: Rafal Bigus, Claudiu Alionescu, Alexandru Gliga, Radu Stroescu, Viorel Mocanu, Milan Oluic, Aleksandar Kalanj, Stefan Nikolic jr., Porter Troupe, Louis Darby, Silviu Lupusavei şi Răzvan Bratoloveanu. „Mâine (astăzi – n.r.) vom avea o zi foarte grea. Vom pleca dimineaţa la 7.30 la Craiova pentru vizita medicală, aceasta va dura câteva ore, vom lua masa şi apoi vom juca şi un meci amical cu echipa craioveană. Trebuie să facem vizita şi este bun şi acest meci amical, dar pentru noi cel mai important este meciul pe care-l jucăm duminică. Mâine ne dorim o victorie, dar important pentru noi este ca duminică să fim victorioşi“, a declarat ieri tehnicianul Slobodan Nikolic pentru site-ul sportingorj. După plecarea lui Andrei Căpuşan, unul dintre titulari în turul campionatului, Mocanu şi Lupusavei sunt primele opţiuni de a pătrunde în primul cinci. „Sunt câteva soluţii, dar vom folosi jucătorul în funcţie de formula de joc, de tactică, iar aici se vor putea regăsi, în primul rând, Mocanu, Lupusavei sau Gliga ori chiar Alionescu. Dar acum cred că locul liber va fi deschis oricărui jucător român, însă adevărul e că Mocanu şi Lupusavei sunt primele opţiuni“, a mai afirmat Nikolic. Abia reveniţi din SUA, Troupe şi Darby erau la curent cu reducerile salariale anunţate de club şi le acceptă ca atare. „Nu este încă oficială decizia de a se diminua salariile. În aceste condiţii, preferăm cu toţii să ne gândim doar la antrenamente şi să pregătim cât mai bine debutul de retur. Dar, din ce mi-a spus şi Darby, asta este situaţia, chiar dacă se va trece la măsurile de criză, este doar problema clubului, este doar o problemă cu banii care sperăm că va trece, viaţa merge înainte, trebuie să înţelegem şi să ne concentrăm asupra muncii noastre“, a mai spus tehnicianul Energiei.

Tena Matthews a revenit în Bănie

Echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova va aborda play-off-ul Diviziei A cu două jucătoare noi, ambele de origine americană. Una dintre baschetbaliste este Tena Matthews, care revine la formaţia din Bănie după doar câteva luni.
Tena evoluează pe poziţia 2 şi îşi încheiase contractul cu formaţia craioveană la finalul campionatului trecut. A doua jucătoare transferată de antrenorii Liviu şi Daniela Manea este Joei Clyburn, care vine de la formaţia ucraineană Dinamo Kiev. Clyburn evoluează pe poziţia 4. „Sunt două jucătoare care sperăm că ne vor ajuta. Pe Tena Matthews o ştim deja“, a spus ieri antrenorul Manea. Singura sportivă care a părăsit în pauza competiţională formaţia SCM-CSS este tot o americancă, Lydia Whitehead. Cu câteva zile înainte de startul play-off-ului, craiovencele vor susţine două partide amicale. Prima va avea loc astăzi la Alexandria, în compania echipei locale BC Teleorman, apoi echipa olteană va merge la Bucureşti pentru a înfrunta mâine altă prim-divizionară, Rapid.
Formaţia craioveană ar fi trebuit să întâlnească în aceste zile, pe teren propriu, echipa bulgară BC Montana, dar vecinii de la sud de Dunăre au declinat în  ultimul moment invitaţia, deoarece vor evolua în Cupa Bulgariei.
SCM-CSS Craiova va disputa  primul meci oficial din 2011 sâmbătă, pe teren propriu, urmând să înfrunte BC Sepsi Sfântu Gheorghe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU